13 augusti 2017

Älskade sommarsnö


Förra året planterade jag en klematis Paul Farges Summer Snow på balkongen. Den trivdes och jag var så rädd att den inte skulle klara övervintringen.


Gissa om jag var glad när de första skotten bröt fram och rankorna kom! Inte alls lika tät som förra året men några rankor slingrar sig under taket och klär in balkongen så fint. Jag ska försöka fota utifrån för där är det finast men eftersom jag bor så högt upp är det svårt.


Jag njuter av sommarsnön som verkligen gör skäl för namnet på två sätt. Dels ser blommorna ut som snöflingor, dels så snöar de ner när de blommat över. Men det gör inget, fröställningarna är också vackra.


Ikväll går Mamma Mia på svt1 och den ska jag se fastän jag sett filmen tidigare. Så himla bra!

Ha en fin söndagskväll.

9 kommentarer:

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Den vesle balkongen din er alltid så flott ,det ser så koselig ut der ! God ny uke til deg ! Klem

Eva-Lotta sa...

Så fint du har det!

Vardag och flärd sa...

Din balkong har en frodig grönska och Summer snow är så vacker! Jag klippte ner min i våras och flyttade den till en bättre plats - trodde jag. Den lever men växer inte och några blommor har det definitivt inte blivit. Får se om den överlever till nästa år annars får jag skaffa en ny, vill inte vara utan Summer snow.
Ha en härlig augustivecka (min semester är slut nu så jag kanske snart får till ett blogginlägg)!
Kramar Eva

Vardag och flärd sa...

Glömde säga att jag också ska titta på Mamma Mia nu trots att dottern och jag såg den på bio för många år sen.
Kramar

Merja sa...

så fint och mysigt på din balkong! Äntligen har min Summer Snow satt fart att blomma och växa. Det tog nått år och efter att jag klippte ner den.
Ha det fint!

lisashus sa...

Så fantastiskt att kunna ha denna vackra klematis på balkongen! Men hur gör du med den på vintern? Jag har själv funderat på just denna - tycker den är helt otroligt vacker och tacksam verkar den ju vara också! Funderar bara på var jag skulle ha den på torpet...eller kanske på balkongen då?!

Din balkong är verkligen som en dröm! Åh, så fint du har det! Vilken sommaroas!
Ha en fin start på veckan!
Kram
Lisa

Isas Trädgård sa...

Ser fantastiskt ut på din balkong - förstår att du trivs där och så roligt för grannarna med en grönskande oas att titta på !
Man blir alltid så glad av Mamma Mia och Meryl Streep är helt magisk i rollen som Donna.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Rosor och ruiner sa...

Vad skir och fin din sommarsnö ser ut! Min var ju ett "monster" som klädde in hela kattgården, samt även upp över taket, så nej, min fick flytta på sig, men din ser som sagt fin ut! Och blommorna är vackra, det är de verkligen!

Kram och må gott! (ps, nej vi hade inte kräftskiva i fredags, det var buffé med lite av varje...men kräftor låter sannerligen gott, får nog bli det någon kväll...!)

Meta sa...

Det är verkligen en blomma som jag åxå älskar. Den växer hur mycket som helst här det är svårt att ge till sin rätt på bilden. Om nåt år kan du nog inte ha några mer blommor för den tar lätt över.Så gör den på min spaljé. Kommer bilder snart. Härligt att du har så fint på din balkong och kan njuta där.
Ha nu en fin vecka
Kram Meta