29 mars 2018

Påsken i år


Påsken hos mig och Iris är i år sparsamt dekorerad. Förresten, jag har väl aldrig varit överdådig med pynt, mindre blir det också med åren. Fjädrarna har istället hamnat i välkomstriset utanför i trapphuset. Iris gillade dem lite väl mycket.


Idag vilar vi båda efter gårdagens middag för barn och barnbarn. Jag håller på att diska jättedisken medan Iris vilat högt upp i sitt klösträd där hon varken ser eller hör när hon sover sin skönhetssömn. Hon har en egen tavla också, en gång målad av dotter Lisa.


För en gång skull fotade jag dukningen med grova linneduken, grenen som tidigare satt i köksfönstret, björkriset med några fjädrar, fejkade fågelägg och så tyckte jag att ett ljus räckte. Efter tidigare ha hört diskussionen... tänk, nuförtiden äter vi aldrig gammaldags söndagsstek... bjöd jag på just stek, gräddsås, inlagd gurka och vinbärsgelé. Det blev succé, till och med potatisen tog slut!


Innan Iris somnar, och jag tar mig an fjärde och sista diskbaljan full, så önskar vi er alla en riktigt skön och vilsam helg.

Påskkram till er!

Ps. Det blev fem baljor disk... och nej, jag har ingen diskmaskin!

11 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Påskkram till dig också fina Eva-Mari !!
Så ombonat hon har det Iris med egen tavla och allt - inte undra på att hon trivs och sover så gott. Vilket fint sällskap du har där !
Ha det så gott !
Kram/Isa

eval8 sa...

Så fint du hade dukat! Jag har inte påskpyntat alls. Ska inte ha något påskbesök så... Glad påsk på dig!

House and Garden by Bia sa...

Så fin hon är lilla Iris ;))
Önskar dig en jättefin Påsk helg !
Kram bia

Rosor och ruiner sa...

Vilken fin dukning, åh så gott med söndagsstek, det blir ju typ aldrig att man äter nu för tiden... och åh så vacker hon är!! Mysigt hon fått det med egen liggplats!

Kram och glad påsk till dig!
Gunilla

lisashus sa...

Vilken fin dukning, och jag känner så väl igen mej, i det där - efterfestenstuket! Man diskar, och diskar, och diskar! Jag har inte heller diskmaskin, men det är lite som en meditation över middagen som var, och det hör liksom till! Vilken härlig middag det verkade vara, och vad kan väl vara godare än just söndagsstek, som säkert sällen serveras, i alla fall för de som är generationen efter oss! Jag kan verkligen tro att det var uppskattat.

Det verkar som om Iris funnit sej till rätta väldigt bra! Hon ser verkligen nöjd och belåten ut, på ett självklart sätt, så där som bara katter kan.
Jag önskar dej och Iris en fin och skön påskhelg!
Kramar
Lisa

MirandaMaräng sa...

Jätte fint dukat bord. . . så dekorativt med äggen o grenen!
Jag har oxå skippat fjädrar. . . min kisse tror att det är hennes leksaker!
Önskar dig och Iris en Glad Påsk!
Kram

Felix sa...

Vilken vacker dukning, som alltid när du grejar.

Med katt i familjen brukar det inte bli så mycket påskpynt. Eller också blir det fjädrar överallt i huset... Så fin hon är din goa Iris.

Glad Påsk till er båda!
från Elisabet och Felix

Villa Ryttarängen sa...

Jättevacker dukning. Ingen diskmaskin, nej alla har inte det. Jag kan ibland tycka det är rofyllt att diska för hand. Fast efter en stor middag med mycket disk så är jag glad för maskinen. Iris ser ut att trivas bra där på sin balkong. Gulligt med den lilla tavlan. Kraaam Pia och just det.... Glad Påsk!

MårsArt sa...

Så vackert du har dukat! Där skulle vara trevligt att få sitta och äta maten som du serverar. Diskmaskin har jag bara haft de sista tre åren, förutom då jag bodde i villa. Under många år var jag utan men det gjorde mig inget. För mig var det avkoppling och tid för meditation att diska. Finns i så fall annat att störa sig på än att behöva diska.Fast fem baljor...då hinner man tänka mycket!
Önskar dig en trevlig påsk tillsammans med Iris! Är du säker på att hon är en katt? Visst är hon lite lik en tvättbjörn i teckningen...

Kram
Agneta

Sandra sa...

Beautiful. Happy Easter. Hugs.

Marie i Skrifvarstugan sa...

Jättefin dukning som ser otroligt inbjudande ut.
Och vilken fin kisse du har och hen ser ut att måt riktigt gott :-)
Önskar en fortsatt fin påsk !