28 juni 2019

Kvarteret Gamla Apoteket


Häromdagen var jag och dotter Anna i Hedemora. Då passade vi på att äta på Café Wahlman beläget i kvarteret Gamla Apoteket mitt i stan.


De fina husen är byggnadsminnen som varsamt återställts till sin forna form. På den inbyggda gården åt vi en jättegod sallad. 


Rekommenderar varmt denna oas. Fika med sju sorters kakor och glass finns också. Och i en av byggnaderna finns en byggnadsvårdsbutik. Där kan man gå hur länge som helst och titta på alla vackra gamla saker. Och där i taket...


... hängde dessa björkrislampor! Jag föll direkt. I höst ska jag försöka göra mig en sån! De är gjorda på gamla lampstommar och riset är fastsytt med grovt snöre. Det kliar redan i fingrarna!


Vilken härlig dag vi hade. Det fanns inte så många butiker i Hedemora som roade oss men vi hittade Ellinors Blomsterstuga, en fin butik fylld med både blommor och fina saker man ville ha. Och så två stora loppisar där vi fyndade för 75 kronor. Men den största behållningen hade vi av Gamla Apoteket. Här och här kan du läsa mer.

Ta vara på dagen och ha en fin helg!

8 kommentarer:

Mamma C sa...

Säger som Ernst, I det enkla bor det vackra.
En sådan lampa skulle jag med vilja ha. Men här finns inga björkar.
Ha en fin fredag.
Kram Carin

lisashus sa...

Vilka fina ställen det finns och så härligt att få njuta av dem! Jag kan tänka mej att det fanns mycket fint att både se och köpa. Ja, den björkriskronan är jag säker på att du kommer att fixa till!

Ha det gott du också!
Kramar
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Ser väldigt mysigt ut! Härligt med mor-dotter-dag!
Kan jag tro det, att du gick igång på den lampkronan! ;)

Ha det fint!
Kram Gunilla

Isas Trädgård sa...

Vilken fantastiskt vacker björkrislampa som det står Eva-Mari på ! Skall bli roligt att se din variant i höst. Du är så händig och duktig på att skapa.
Ha en fantastisk sommar Kära vän !
Kram/Isa

Eva-Lotta sa...

Vilket fint ställe. Kan tänka mig att det kliar i fingrarna att göra lampan !

Vform sa...

Ser verkligen mysigt ut! Inte behövs det en massa affärer om man hittar några med det lilla extra!
Härligt med mor/dotterdag!
Ha det så bra! Kram!

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Vilken underbar rislampa precis som du skrev man blir lite sugen att försöka...

Vit Hortensia sa...

Jag älskar såna där små utflykter till annorlunda ställen och byggnadsvårdsbutiken i Hedemora har jag bestämt för mig att jag har varit till, men inte till nämnda café.
Vilken rolig idé att klä en gammal lampstomme med björkris! Genast flög mina tankar iväg till en mindre variant att ha som fönsterlampa :-)
Jag väntar på att få gå ut och plantera, men här dundrar åskan och kolsvarta moln kommer nog snart att ösa regn över oss så jag avvaktar lite.
Ha en skön dag!
Kram Birgitta