21 juni 2019

Midsommartradition


Varje år till midsommar tar jag fram leksandsparet i porslin som jag fått av mor. Hon var en inbiten  porslinmålerska och vi barn och alla barnbarn fick varsitt par. Kanske några barnbarnsbarn också? En fin tradition som jag tycker om. Det är bara under midsommarhelgen de står framme. Efter helgen sätter jag tillbaka dem i skåpet igen. Nästa år fyller min mas och kulla 30 år.

Har ni också någon midsommartradition som följt er genom åren?


En glad och rolig midsommarhelg önskar jag er alla!

5 kommentarer:

Vit Hortensia sa...

Så roligt att ha ett sånt fint minne efter din mamma!
Jag har inga midsommarsaker, eller traditioner, som följt mig genom åren. Midsommar har för det mesta bestått av umgänge med familj eller vänner, god mat och en och annan gång har vi deltagit i midsommarfirandet vid Strömsholmsslott. Vi har gått efter väder och vind, åkt bort om vi blivit bortbjudna, eller varit hemma om det passat sig så. Lite olika år från år.
I år blir det god mat med familjen här hemma :-)
Ha en jättefin dag Eva-Mari!
Kram Birgitta

Mamma C sa...

Vilket fint minne och tradition. Önskar dig en fin och skön midsommar.
Vår tradition försvann i.o.m att vi sålde vårt hus i Sverige. Vi firade alltid midsommar med våra närmsta hos oss innan.
Kram Carin

lisashus sa...

Vilken fin tradition och vilket minne! Att minnas din mamma på detta vis och så fint hon har målat!
Du bor ju dessutom i det riktiga "Midsommarlandet" ! Så många midsommrar jag firat i Dalom och så många fina minnen därifrån!

Min egen tradition blir att jag alltid firar hos min kusin i Sörmland. Jag är på väg snart och önskar dej också en riktigt härlig och skön MIDSOMMAR!
Kramar
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Åh jag visste det när jag läste rubriken att det skulle vara det där fina paret. Ja jag har en stång som får stå framme midsommarveckan på uterummet. Lägger på en broderad duk med rosor på som mormor sytt. Ha det fint i Falun. Kraam Pia

Rosor och ruiner sa...

En inbiten porslinsmålerska...! Kanske du ärvt din konstnärliga ådra av henne?
Jag målade porslin en gång i tiden, tror det är 15 år sen sist, det var väldigt roligt. Vi höll till ute på landet hos en kvinna, som hade en brännugn. Hon var en riktig "krutgumma" om man nu får säga så... Fick se i tidningen nu i helgen, hennes dödsannons... hon blev 97 år!

Nja, har ingen riktig tradition på det viset, att jag tar fram något speciellt till midsommar. Men jag brukar plocka blommor med mina tjejer, kvällen innan midsommarafton, men det kanske inte är något ovanligt att man gör det förstås... ;)

Kram och ha det fint!
Gunilla