3 december 2019

Underbar morgonrodnad


Underbar morgonrodnad genom kattnätet på balkongen, svår att fånga för verklighetens färger gör inte bilden rättvisa. Vi har snö, det är kallt och krispigt, december kan inte börja bättre. Kanske sol idag också?

Lugnet har lägrat sig efter söndagens adventskaffe för de mina. Så roligt att alla vill komma, det är alltid så trevligt att träffas... men skönt när de går hem igen. Jag är nämligen en riktig ensamvarg som trivs med min självvalda ensamhet. Nåja, jag har ju sällskap av Iris förstås. Lagom för mig! Men jag älskar mina fina och alla de upptåg de drar iväg mig på. Jag är väl omhändertagen, inte alla förunnat. Tänker på dem som är ensamma och vars värsta helg snart är här, som inte har någon alls som bryr sig. Eller som inte har någon att bry sig om... kanske ännu värre?

Nu ska symaskinen fram, igår på stan så hittade jag nämligen en klänning som jag, pang, föll för. Sällan det händer, nu har jag en ny julklänning! Eller snart, först ska den sys upp, såklart är den för lång för en kortis som jag.

Decemberkram till er alla.

6 kommentarer:

eval8 sa...

Precis! Jag laddade just upp bilder från i morse, i ett blogginlägg jag strax ska skriva. Men färgerna var starkare i verkligheten! Så vackert!
Vad kul med en julklänning, jag ska testa Yngstas röda, hon ska inte ha den. Passar den mig tänker jag låna den ;)
HA en bra dag :)

Vit Hortensia sa...

När jag åkte hem från Västerås strax före skymning i söndags var himlen intensivt "glödande" orange/gul. Väldigt speciellt.....och vackert!
Vad härligt att läsa dina ord om att det alltid är trevligt att träffas......men skönt när de går hem igen :-) Jag känner precis likadant! Att umgås med en större mängd människor ger positiv energi när det sker i lagom dos, men för mig skulle det vara rent dränerande att ha det så jämnt.
Är nog också lite av en ensamvarg som trivs bra i mitt eget sällskap och är tacksam över att jag har en make som förstår det :-)
Kram
Birgitta

Mamma C sa...

Så vacker himmel du fått på bild.
Visst är det härligt att träffa alla i sin flock. Men lika mysigt när det blir tyst och lugnt igen.
Nu har inte vi det så längre. Men när vi bodde i Sverige var vi knutpunkten i vår flock.
Så kul att du hittat din klänning.
Kram Carin

lisashus sa...

Vacker morgon även här, men utan snö och med frost. Vilken fin bild du fångade!
Kul att ditt adventsfika blev till belåtenhet, men det förstod man ju att det skulle bli.
Så spännande med din klänning och du ska sy den alltså? Det blir säkert en jättefin julklänning. Kul när man hittar kläder man vill ha. Lycka till med den.

Kram
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Vilken ljuvlig himmel du fångade! Ja här har du en ensamvarg till :) Pratglad och social - men bara när jag vill...
Julen blir lugn här, bara lite julfrukost sen bara ta det lugnt, SKÖNT!
Varm kram från Titti

Lena sa...

Underbar morgonrodnad!! Man får njuta så länge det varar ;)
Kram!