16 januari 2020

Gott sällskap


I somras när jag var på roadtrip till Dala-Floda och bland annat besökte Wåhlstedts nedlagda textilverkstad fanns där ett rum med diverse loppisprylar men också en del garner från tidigare tillverkning. Där la jag beslag på en rulle lingarn för 30 kronor. Och nu ångrar jag att jag inte köpte den andra också, det fanns nämligen två rullar.


Jag har sneglat på den där rullen och undrat vad det skulle bli av den. Häromdagen fick jag en idé och började leta i mina gamla mönsterpärmar där jag sparat virkmönster genom åren. Efter lite velande hit och dit där jag valde bort storstilade stjärnmönster och gulligull, stannade det vid ett mönster jag virkat tidigare, enkelt och utan krusiduller.


Nu har jag gott sällskap i tv-soffan. Garnet är jättebra att virka i, lagom grovt och lite rufft ska den bli en löpare till vardagsrumsbordet är det tänkt. Jag gillar att ha nåt för händerna när jag slötittar på tv. För jag kan ju inte bara...

                                                                                                                                                                                        Bild från nätet
... titta på Netflix och The Crown, serien alla höjt till skyarna men som jag inte kunnat se på min gamla sega dator utan ljud. Men nu kan jag se den på min nya och liksom alla andra är jag fast! Redan inne på säsong två och jag bara längtar efter dagens avsnitt. För jag har bestämt, bara ett avsnitt per dag. En fantastisk och mästerlig serie! Är ni också fast?

Sol här idag. Så en promenad blir det, jag måste få tag på lite björkris, inte helt lätt i stan. Har en annan idé som jag ska testa inom kort.

Ha en bra dag!

5 kommentarer:

lisashus sa...

Så fint med lingarnet och så duktig du är på att virka....också! Kul att du kom på vad du skulle göra med garnet.

Det finns en fara med dessa serier - att man liksom blir sittande i oändlighet, för man vill ju se hur det går.
Nej, The Crown har jag inte sett, men hört talas om den så klart. Den här tiden inbjuder säkert till både virkning och serietittande.
Själv är jag just hemkommen från årets första gympapass, det känns skönt att komma igång igen, även om kroppen fick sej en smärre chock! Ha-ha!
Ha det så gott!
Kramar
Lisa

Eva-Lotta sa...

Jag tittar inte på någon serie. Väldigt dålig tv-tittare😉
Ha en fin torsdag!

Villa Ryttarängen sa...

Fint garn. Jag kan virka men tycker inte det är så roligt. Tittar inte mycket på serier heller. Jag bara är jag. Vet inte riktigt vad jag gör med min tid. Just nu bakar jag. Kraaam Pia

Vit Hortensia sa...

Åh så roligt att virka! Har varit så sugen på att ha ett handarbete till hands, men när jag börjar med något har jag svårt att sluta. Det blir "bara ett varv till......nä, ett till.....o ett till :-) Precis likadant är det med serier. Jag började se The Crown under julen och kunde definitivt inte bara se ett avsnitt per dag! När den serien var slut fortsatte jag med The house of Windsor. Nu försöker jag låta bli både handarbete, tv serier och böcker för jag fastnar lätt och behöver lägga tid på gästrumsrenoveringen så vi kommer i land med den någon gång :-)
Ha det så mysigt med virkning och The Crown!
Kram
Birgitta

Mamma C sa...

Virka var många år sedan som jag gjorde. Men kommer ihåg att jag också tyckte det var avkopplande när jag såg på tv:n.
Nej den serien har jag inte sett ännu men hört mycket bra om den.
Kram Carin