24 januari 2020

Min nya hall


Visar några bilder på min nya ljusa hall som jag är så kär i! Så svårt att fota helheten i en pyttehall, det finns ingenstans att ställa sig, bilderna blir usla. Men håll tillgodo...


Här står jag i trapphuset med ytterdörren öppen. Gamla stolen som stått på balkongen hela sommaren har fått komma in.


Knoppbrädan har jag längtat efter, den har bidat sin tid på vinden. Äntligen har den hittat sin plats!


Och björkrislampan hänger där jag sett den i mina tankar! Minns ni ett inlägg jag gjorde förra året från kvarteret Gamla Apoteket i Hedemora? I bygghandeln där hängde det några lampor av björkris och jag blev så inspirerad. Här kan du se hur de såg ut. Men det var ett riktigt pilljobb kan jag säga.


Inte hittade jag någon passande lampstomme att binda riset på så jag fick börja med att göra en egen. Men när det väl var gjort började det roliga. Jag tog ett par kvistar åt gången och fäste med ståltråd runt stommens överkant.


När det var klart sydde jag fast riset längs stommens nederkant och sist ett varv däruppe för att dölja ståltrådssömmen. Sist beskar jag grenarna till lagom längd.


Visst blev den rolig?


Synd bara att själva lampgloben syns väl mycket när den är tänd. Har testat med lampor i olika styrkor och den som sitter i är bäst. Nåja, nakna glödlampor får ju ta plats och synas nuförtiden.

För övrigt är jag helnöjd. Randen är milt grön fastän den på bilderna ser grå ut. Den är svensktillverkad, kommer från Decorama och har nummer 2019-9335. Mycket lättapetserad. Nu ska jag gå på loppisjakt efter en liten spegel i rätt format som ska sitta på väggen bakom och så blir det nog Ikeas jutematta Lohals på golvet. Jag är så glad över min nya hall!

Trevlig helg!

7 kommentarer:

Mamma C sa...

Blev kanonfint i din lilla hall med denna tapet. Lampan är hur snygg som helst och passar ypperligt där ihop med stol och knoppbrädan.
Ha en fin fredag.
Kram Carin

Eva-Lotta sa...

Det blev jättefint! Jag tycker inte det gör något att man ser glödlampan, det ser bra ut. Förstår att du är glad och stolt över din hall!

difspia sa...

Hade samma problem med bordslampa med glasskärm gjorde en liten inneskärm av vitt bakplåtspapper som jag satte runt glödlampan och det dämpade det irriterande ljuset från glödlampan bra

lisashus sa...

Så jättefint det blev i din hall och säkert känns den lite större trots att den är liten, som ju ofta hallar är. Supersnygg tapet och lagom diskret och ger ett städat och fint intryck där fina knoppbrädan verkligen syns och din fina björkrislampa också. Lampan är ju helt underbar! Så fantastiskt att du ser en sak och sen går hem och gör en exakt likadan, istället för att köpa.
Jättefint alltsammans!
Önskar dej en härlig fredagskväll och helg!
Kram
Lisa

pelargon sa...

Hej!Så jättefint med den tapeten i din hall.Det blir klart både ljusare och lugnare och kanske det upplevs rymligare.Det är ju roligt att förändra lite.
Lampan blev också finfin.Jag har ofta tänkt på den där björkrislampskärmen sen du skrev om och visade den .Min tanke är att göra en sådan till växthuset.Risken är att det stannar vid en tanke......I vilket fall,så inspirerar du!!
Önskar dig en trevlig helg!
Kram Margareta

Vit Hortensia sa...

Så lugnt och fint med den randiga tapeten. Kan tänka mig att det också känna luftigare med den charmiga knopphängaren! Roligt när man kommer till inredandet, pyntandet och pysslandet.......och att få funktion och ordning igen efter en renovering :-)
Ha en fin helg!
Kram Birgitta

MirandaMaräng sa...

Grattis till din välkomnande nytapetserade hall! Jätte snyggt! Du gjorde helt rätt som sa Adjö till Stig!!! :-)
Ha en fin söndag!
Kram