24 juli 2020

Bea Szenfeld, utställning på Magasinet, Falun


Everything You Can Imagine is Real. Så kallas utställningen av konstnären och designern Bea Szenfeld som just nu visas på Magasinet här i Falun.


Magasinet är, enligt mig, Faluns mest trivsamma utställnings- och evenemangslokal. Här blandas utställningar men konserter och event, allt noga utvalt och med högsta kvalitet.


Bea Szenfelds unika papperskonst som visas här är ett samarbete mellan konstnären och Kungliga Operan. Jag citerar fritt...

"Med sax, snöre och tusentals pappersark har den banbrytande och flerfaldigt prisbelönta konstnären och designern Bea Szenfeld skapat Haute Papier - den vita kollektionen. Handgjorda kreationer med ett alldeles eget formspråk som burits av artister som Lady Gaga, Björk, Ola Salo, Laleh samt Kungliga Operans dansare. Genom att kombinera hennes verk med bilder framtagna i samarbete med Kungliga Operan har en magisk utställning skapats.

Bildmaterialet som är fotograferat av Karolina Henke, Carl Thorborg och Eric Börjeson, under konstnärlig ledning av Pompe Hedengren, har tilldelats flera internationella designutmärkelser."


Jag låter bilderna tala...









Den stora apan är skapad för just denna utställning. 


Ett kreativt kaos som visar delar i processen fanns att se i en monter. Snacka om hantverk! Och vem förundrades inte av Alice Bah Kuhnkes fantastiska Nobelklänning?

En fantastisk utställning som såklart måste ses på plats. Har ni vägarna förbi Falun så slink in. Pågår till 23 augusti.

Önskar er en trevlig helg.

11 kommentarer:

Bettys beundran sa...

Så fina alster och allt är i papper. Har alltid tyckt om att jobba med papper- det finns så mycket vackert papper. Åkte genom Dalarna för en vecka sedan på väg från Åre, tänk om jag vetat! Fina bilder du tog.

Bettys beundran sa...

Så fina alster och allt är i papper. Har alltid tyckt om att jobba med papper- det finns så mycket vackert papper. Åkte genom Dalarna för en vecka sedan på väg från Åre, tänk om jag vetat! Fina bilder du tog.

MirandaMaräng sa...

Så fantastiska skapelser. . . tänk vad man kan göra med papper! Hoppas Beas utställningen kommer till Sthlm! Hennes klänning till Alice Bah Kuhnke var ju verkligen ett konstverk men kanske svår att sitta i!
Ha en Trevlig Helg
Kram

lisashus sa...

Så fantastiskt att få se en sådan utställning och jag har alltid beundrat denna konstnär! Vilka otroliga skapelser hon gör och vilket härligt samarbete med Operan!
Åh, så roligt att ha tillgång till sådant hus i din stad!
Jag beundrade också nobelklänningen hon gjorde, både visuellt så klart och inte minste det statement den var ämnad för.
Härligt att få se bilder från utställningen!
Kramar
Lisa

Isas Trädgård sa...

Åhh så roligt att se - Bea är en fantastisk designer och konstnär !
Tack för tipset - hoppas komma förbi Falun innan 23 augusti.
Ha det så gott !
Kram/Isa

HWIT BLOGG sa...

WOW säger jag bara - vilken utställning!!! Kul att se, tack för att du delar med dig :)
Sommarkram från Titti

Vit Hortensia sa...

Så häftigt.....snacka om kreativitet! Måste ha varit en upplevelse att se den utställningen! Tack för att du delade med dig :-)
Kram Birgitta

Knatten sa...

Hej. Kikar in o snokar lite på din blogg. Är nyfiken idag o kikar runt på olika bloggar. Trevligt med utställning. Den var kanske i märkligaste laget men udda är kul. Ha en fin dag. MVH Knatten

Mamma C sa...

Men vilken utställning och vilket konstverk. Måste varit kul att se live.
Kram Carin

Agneta Tellander sa...

Så härligt, ska jag absolut se. Tack för tipset🙏.
Vilken skaparglädje, plus att jag tycker hon är en så härlig person💕
Kram🥀

Christina Karlsson sa...

Den där utställningen skulle jag absolut vilja se!
Bea är helt otrolig!