23 augusti 2021

Vad håller hon nu på med...


 ... människan? Kan hon aldrig hålla sig lugn?


Nää, det kan hon inte! Nu har jag ju läst ut nyaste Nesser (såå bra!), och eftersom jag har svårt att sitta med armarna i kors särskilt länge så påbörjade jag ett projekt jag egentligen tänkt göra i höst/vinter.

Nämligen att ta bort färgen på slagbordets skiva och ha den trären. Men bara skivan, underredet får var fortsatt vitt.

Så adjö helvita bordet, snart har du ändrat utseende. Förhoppningsvis till det bättre. Kan redan nu säga att det är ett styvt jobb att avlägsna alla färglager bordet haft i sin dar. Men det visste jag, det är inte första gången jag tar bort färg på möbler...

Den som inte har nåt arbete, skaffar sig. Så sant som det är sagt.

Ha det fint!

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Lycka till med ditt projekt!

Mamma C sa...

Lycka till....
Kram Carin

Rosor och ruiner sa...

Men oj vilket jobb!! Var får du all energi ifrån!? ☺️
Men åh va fint det kommer bli, trärena bord! 👌🏼
Kram Gunilla

Vit Hortensia sa...

Spännande! Man vet ju aldrig riktigt hur det ser ut under färgen. Glömmer nog aldrig då jag köpte ett litet skrivbord målat i rosa och såg framför mig hur fint det skulle bli trärent. Under det rosa färglagret var det lejongult....och sen var det brunbetsat! Det slutade med att jag skrapade färg och putsade skiva och lådfronter trärena medan själva stommen fick ett nytt färglager. Mitt tålamod räckte inte längre än så :-)
KRAM
Birgitta

lisashus sa...

Så spännande! Ja, ett riktigt drygt jobb kan jag tänka mej. Minns ju hur man avlutade möbler på 70-talet, men detta verkar vara på annat sätt. Säkert lyckas du med detta. Så jättesnyggt med trären skiva på bordet!
Lycka till!
Kram
Lisa

Bettys beundran sa...

Nu har du tagit på dig ett riktigt jobb. I mitt och livskamratens hus har vi bytt ut alla standarddörrar till gamla spegeldörrar (alla är olika) det var många lager färg som skulle bort innan vi fick bort all färg och sedan betsade vi dem vita. Lycka till.