1 augusti 2014

Välkommen sköna augusti!


Vilken sommar vi har! Sällan har jag tillbringat så mycket tid på stranden, och i vattnet, som hittills under juli. Jag säger hittills, för det vackra vädret verkar bestå när vi nu går in i sköna augusti. Jag tror vi har mycket sommar kvar ännu!


På min pyttelilla balkong har jag inte kunnat vara nästan alls. Alldeles för varmt har det varit även under parasollet. Jo, på kvällarna, de otroligt ljuvliga, då har jag suttit där länge. Och inte så sällan har saften på bilden varit utbytt mot ett glas svalt vin.


Idag ska jag ut på annat spännande äventyr. Och dagen verkar bli lika fin som vanligt, möjligen något svalare. Det är inte utan att det skulle vara skönt med åtminstone en regndag nu. För vem har ork att städa dessa varma dagar... inte jag i alla fall. Hela lägenheten är full av björkfrön... i tusental har de virvlat in genom de ständigt korsdragsöppna fönstren. Visst är det ett otroligt björkfröår i år? Kommer inte ihåg att jag märkt dessa drivor av frön på gatorna nån gång tidigare.

Må så gott ni också!

15 kommentarer:

G:a Affären sa...

Augusti känns faktiskt välkommen, det är då fler stearinljusen tänds och kvällarna kan vara fantastiska.
Din badplats är så fin med de blå bergen i bakgrunden, är det Runn du badar i?
Jag har inte tänkt på om det är mer björkfrön i år, men städa har jag tänkt gjort i flera dagar nu.
Kul med spännande utflykt!

Trevlig helg!
Kramar
Cia

Villa Ryttarängen sa...

En underbar sommar har vi. Jag konstaterade nyss att jag inte kände mig bekväm med Augusti riktigt, men som sagt sommaren sitter i ett tag till hoppas jag. Björkfrön finns det gott om här med. Kraaam Pia

Lena sa...

Vilka härliga sommarbilder du bjuder på! Ja, juli har varit fantastisk och augusti startar ju på samma sätt. Ha en fortsatt fin sommar!
På söndag drar vi också ut på äventyr.
Kram Lena

Ett ögonblick sa...

Ja,vilken sommar!!!! och inte vill jag att den ska vara slut än. Det behöver inte vara 30 grader varje dag men gärna varmt!!!! Åh, det är så skönt med de ljumma morgnarna och kvällarna som vi tillbringar på vår altan. Det har blivit många timmar.... men inte en enda vid sjön eller havet. Vi är nog nöjdast när vi är hemma. Vi har vår altan, vår trädgård och inte minst skogen om knuten.
Vilka vackra och rofyllda bilder du visar.
Ha en fin helg och fortsatt härlig sommar!!!
kramar lisa

Rost och rädisor sa...

Hoppas verkligen det är mycket sommar kvar än. Jag är inte redo för hösten på långa vägar. Björkfröna är precis överallt. Vi har flera stora träd i trädgården och till våren kommer jag att ha hundratals små sjölvsådda plantor att dra upp.
Kram
Anette

bakom berget sa...

Ja vilken sommar! Men björkfröna hade jag gärna varit utan. Poolen är full av dem, hoset är fullt av dem och jag har dem t.o.m. i håret så snart det kommer en vindpust.
Ha en härlig fortsättning på den sköna sommaren nu och må så gott!
Trevlig helg och kram!

Åsa.

Skaparglädje sa...

Hos mig har det kommit regnskurar ett par dagar nu. Så skönt när det blir lite friskare ute och det känns lättare att andas.
Fina sommarbilder du visar.
Kram!

Vardag och flärd sa...

Ja, vi tackar för denna fantastiska sommar som ser ut att fortsätta ett tag till (även om jag nog tycker det varit i varmaste laget ibland).
Vi struntar i att städa, det hinns med senare!
Ha det fortsatt fint, vännen!
Kramar Eva
PS. Verkar vara en intressant bok du läser.

Ezter sa...

Verkligen en underbar sommar! De där björkfröna är oräkneliga!
Vi njuter vidare!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Koselige sommerbilder du har tatt og Oliventreet ditt står frodig og fint ser jeg .Jeg håper at vi får mer sommer fremover , det er så deilig på denne tiden ! God helg til deg ! Klem

Meta sa...

Så fina bilder du visar.Björkfröna börjar komma här med ser jag på duken på altanen.
Önskar dig en fortsatt fin och skön sommar
Kram Meta

Rosor och ruiner sa...

Ja, vilken sommar! Har också badat ovanligt mycket, har tappat räkningen för länge sen ;) Det är ju bara på stranden/i vattnet eller i skuggan man orkat vara... och städning, hm, det är en eftersatt syssla i sommar... den här helgen måste jag, varmt eller inte, vi har ju ett litet födelsedagsbarn att fira...
Må gott i sommarvärmen!
Kram Gunilla

lisashus sa...

Ja, nu är det björkfrönas år igen! Kommer ihåg förrförra året då det var helt otroligt mycket!

Härligt när man kan ha tillgång till vatten i denna värme! Ja, balkongen går inte att vistas på här heller under dagtid! Kvällarna är verkligen ljuvliga!
Fortsätt att njuta nu! :)
Kram
Lilsa

Vitt hus med svarta knutar sa...

Här är det björkfrön överallt, känns som man kommer att hitta sådana ända fram till jul...sen tar granbarren över;-) Härligt med strandliv och bad, kan man få extra ledigt för att kunna ta till vara på det?
Kram,
Regina

Winkel's Crazy Ideas sa...

Her er det gått fra hetebølge til kjølig og regn. Håper vi har litt sommer igjen, bare ikke fullt så varmt. Sommeren har gått så fort i år synes jeg. Er så koselig å ha barna hjemme fra skolen, vi har det så trivelig. Ønsker deg en riktig skjønn søndag. Klem Pam