5 september 2014

Monas trädgård

Häromdagen besökte jag en fantastisk och prunkande radhusträdgård i Gävle. Min väninna Mona har verkligen gröna fingrar och fastän det är september och sommaren varit så het så syntes det inte på växterna. Solen sken och bilderna blir ju inte bra i det skarpa ljuset men håll tillgodo, här kommer en liten del av allt det fina...

Vid entrén formligen vällde det längs staketet av plister, snöflinga, lobelia och rosenskära, både rosa...... och vita.En surfinia, fortfarande så fin. Och så de fantastiska dahliorna som hon vårdat ömt. De härstammar från hennes far och är riktigt gamla.Såklart dignade det av vindruvsklasar i grekiska hörnans pergolatak...... och björnbärsrevor klängde på den grekiskblåa väggen.


Under markisen på altanen fanns tre jättestora ballongblommor i krukor, fulla av vackra frökapslar.Här en utslagen ballongblomma, och om jag skulle likna min fina väninna vid en blomma, då blev den på pricken lik! Önskar jag tagit mer bilder... på den grusade delen av trädgården där det växte både höga och låga sorter av ståtliga gräs... och på de överblommade men vackra lavendelhäckarna... och på vildvinet...

Tack Mona för en härlig dag i din trädgård!

Tack också för alla tröstande kommentarer om Isa. Alla som förlorat en fyrbent vän vet hur sorgligt det är.
Ha en skön fredag och en avkopplande helg!

11 kommentarer:

Ezter sa...

Där var PRUNKANDE verkligen mitt i prick!

Ett ögonblick sa...

Godmorgon Eva-Mari!
Inte blev det någon bloggläsning igår kväll, nejdå, jag somnade så snällt i soffan och vaknade någon gång vid 0,30 utan att ha druckit kvällskaffet och utan det hade jag förmodligen inte stått på benen nu, då hade jag haft hemsk huvudvärk, vanemänniska som jag är. Men nu är jag på banan igen:)

Såg att Du förlorat ännu en liten vovve...nej, ingenting är för evigt, fast man önskar att ens kära husdjur alltid skulle få vara med. Sorgen är förfärlig och i den mån det går, så får man ta fram de där fina, goa, glada minnena som vi hade tillsammans.

Vilken fantastisk trädgård!! inte kan man skylla på stark sol och torka längre... Det här är ett bevis på motsatsen, så tyvärr, mina fingrar är nog inte så gröna som jag tror;))
Jag önskar dig en riktigt fin dag!! och om vi inte hörs innan, så en riktigt skön helg också!!

Stor kram
lisa

Vardag och flärd sa...

Så prunkande och vacker! Roligt att hon har vårdat de gamla dahliorna så de lever vidare. Ballongblomma har jag också haft, är bra om man har spinn sägs det. När du var hos din väninna kanske du fick möjlighet att skingra tankarna på Isa en stund.
Nu önskar jag dig en riktigt trivsam helg!
Kramar Eva

lisashus sa...

Kära hjärtanes! Hur bär hon sej åt...i värmen som varit dessutom!
Så fantastiskt fint det är!
Jag kan tro att du njöt av allt det vackra och säkert blev du inspirerad också!
Tack för att du delade med dej!
kramar
Lisa

Steekjes en Stygn sa...

Hon måste verkligen ha den mest gröna fingrar man bara kan tänka sig. Så vackert det är och det efter den varma sommar ni hade.
Så tråkigt att du förlorade en till vovve.
Önskar dig en fin helg.
Anje

Meta sa...

Så mycket vackert blir lite avis bara lite för det är nog ett gediget arbete bakom all prakt. En duktig kvinna få jag säga.
Härligt att du får komma dit och se det, man lever länge på sånt.
Ha en fin helg
kram Meta

G:a Affären sa...

Men vilken prakt! Här sitter jag och njuter och förstår att en trädgård har ett liv även efter augusti.
Och jag som misslyckades med höstanemonerna funderar nu på om jag ska försöka med vita rosenskära i stället. Kanske de skulle trivas bättre.

Önskar dig en fin helg!
Kramar
Cia

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Du verden så masse , masse vakkre blomster hun har , så gøy ! God helg til deg ! Klem

Mycket annat & lite betong sa...

Vackert!
Så mycket som blommar i din väninnas trädgård. Jag har inte alls mycket som blommor nu.
Så tråkigt med er Isa. Nej, inget ät för evigt. Av min dotters tre hundar finns bara en kvar. Ett hundliv är alldeles för kort.

Kram Agneta

Rost och rädisor sa...

Prunkande var minsann ingen överdrift och dahlian ser fantastisk ut. Just den rödvita har en särskild plats även i mitt hjärta eftersom jag kommer ihåg den från mammas trädgård. Men här finns tyvärr inga rötter kvar.
Ha det fint
Anette

Eleonora sa...

Vilken underbar drömträdgård. Den skulle jag gärna vilja ha.
Rosenskära hör till en av mina favorit-höst-blommor.
Ha det gott och kram