5 december 2014

Väntan...


Nu står den där och väntar på att få flytta in i nya lägenheten... veckorna går och snart är det jul och sen nyår och då får jag nyckeln! Sen ska jag fixa lite med färg och tapeter innan flyttlasset går. Skönt att ha tid på sig, jag behöver inte flytta ur min lägenhet förrän den sista januari.

Just nu trampar jag mest runt och väntar, julklapparna är redan fixade, julköttbullarna ligger i frysen liksom mandelmusslor och julknutar. Väntar nog med att börja packa flyttlådorna till mellandagarna... om jag nu kan hålla mig. Känner mig privilegierad som har tid. De flesta jagar runt med andan i halsen medan jag tänkte gå till bibblan idag och hämtar min reserverade bok, den första i trilogin om hemmafrun Maj, skriven av en av årets Augustprisvinnare, Kristina Sandberg.

Tack för fina kommentarer jag fick i förra inlägget. Jag har ju vanan inne och då är det inte svårt. Men nej, jag åtar mig inte att klä om annat än mina egna möbler... ja, möjligtvis döttrarnas då!

Såg ni Ernst Jul igår? Så mysigt och härligt och granigt och roligt! Äntligen, säger jag som gillar honom mycket.

Apropå den glögg som Ernst gjorde igår så kan jag passa på att tipsa om en god ekologisk vit köpevinglögg, Goder Aftonglögg. Jag köpte den för det rara namnet och den gammaldags etikettens skull och ångrar mig inte... min första flaska är snart slut! Den här vita glöggen går utmärkt att avnjuta kall annars gillar jag mest varm glögg.

En skön fredag och en fin andra advent önskar jag er alla.

17 kommentarer:

Ezter sa...

Där står den så fin i hörnet! Men ett hörn lär du ju få i nya lägenheten också :) Skönt att ta det lugnt!

Meta sa...

Vilken fin bild med sol och allt. Skönt att ni har lite fina dagar.Tiden går lite fortar då.Det är alltid spännande när man skall göra ett litet avsteg från det vanliga som du gör när du flyttar. Jag är nog lika nyfiken som du och andra hur det kommer att bli. Nu har du lurat mig till ett roligt projekt, jag skall klä om min dotters soffa som jag köpte för 500 på loppis i veckan. Ska bli sååå kul
Önskar dig en skön fredag
Kram Meta.

Skaparglädje sa...

Så skönt att vara klar med julbestyren. Bra planering kallas det.
Önskar dig också en fin adventshelg!

Huset bakom lindarna sa...

jag missade visst ditt förra inlägg om din omklädda urfina fåtölj! helläcker blev den ju! Vi, jag och gubben, brukar tillsammans ge oss på omklädning och det är riktigt roligt att kunna få till det själv.
Jag har allt det roliga kvar med julköttbullar och mandelmusselbak!
Älskar att julstöka, speciellt med bakning, annars är det bara skinka och köttbullar som är ett måste.
Nu får du njuta av din bok och ha en riktigt fin helg!
Kram/Finas mammis

Merja sa...

Satt också klistrad framför TV:n och tittade på Ernst:) Han kan pyssla, han!
Ser fint ut hon dig som alltid!
Trevlig andra advent önskar jag dig!

lisashus sa...

Åh, så fin stolen blev och jag kan tro att du längtar nu!
Visst är det skönt att ha tid, till skillnad från många andra som jäktar med jobb och annat fix inför julen dessutom, men du är verkligen väl förberedd.
Tack för tipset på glöggen, (och boken) jag har hört om den tidigare - glöggen alltså. Kanske man skulle prova den.
Jag såg också Ernst och han är verkligen en favorit, och vilket smaskigt glöggtilltugg han gjorde också!
Ha en härlig adventshelg du också!
Kram
Lisa

Lena sa...

Så fint!!!
Såg också Ernst igår. Så mysigt och Stadra ligger verkligen vackert vid sjön!
Önskar dig en skön helg!
Kram Lena
Ps. Tack för gratulationen! Ja, vi hade en riktigt mysig kväll!

Snäckskalsdalen. sa...

Ack, det där kan du, nu har jag läst igenom förra inlägget också, och jag spar det, för jag har två fåtöljer som jag så att säga klätt av och jag har tagit hundratals bilder så att jag möjligen skulle kunna få ihop det igen. Du har gjort det förr och nu med randigt tyg, helt enormt vilken talang du har!
Förstår att du går och väntar nu! Lyxigt att kunna ta det i piano.
Agneta kram

Anonym sa...

Den verka stå bra där. Perfekt för en skön lässtund. Så då tar du inte upp beställningar. Vi har två gamla antika stolar som ... skojar bara. Vänta du med att packa till mellandagarna. Helgkram Bosse bloggvandrare.

Rosor och ruiner sa...

Så fint ,där står den bra i väntan på nya hemmet!
De böckerna har jag också tänkt läsa, men sist var de ju förstås utlånade redan, så jag tog ett gäng andra, men sen så!

Kram GUnilla

Vardag och flärd sa...

Din vackra fåtölj!
Ja, Ernst är så mysig, julstämningen infinner sig verkligen. Har köpt Goder Aftonglögg, en röd och en vit, men inte smakat än, ska bli intressant för det är många som skrivit positivt om den.
Läste om Kristina Sandberg i tidningen Land så hennes böcker ligger på min läslista. ´
Önskar dig en trivsam adventshelg, fina bloggvän!
Kramar Eva

Mycket annat & lite betong sa...

Vad du är duktig! Så fin fåtöljen och pallen är.
Så skönt det låter att vara ute i god tid. Det är något jag behöver lära mig.
Missade Ernst för då var jag ute och stressade och handlade. Vi ska på namngivning av barnbarnet i morgon. Men Ernst ska jag se på något sätt, antingen repris eller i datorn.

Ha en mysig andra advent!
Kram Agneta

A House With A View sa...

Åh fåtöljen är ju helt bedårande, wow vad du kan!!! Jättefint tyg, vad kul att få flytta in en sådan vacker pjäs till nya bostaden :) Fin tavla där på väggen också. Och vad härligt det låter att ha allt klart inför julen, önskar jag kunde säga detsamma. Det värsta för mig är en tenta som ska göras innan jul, pust!!

Många helgkramar aka

Rost och rädisor sa...

Blir lite avundsjuk när du säger att du mest går runt och väntar, kakorna bakade, snyggt och prydligt överallt. Det är skönt att vara i fas. Kan man inte säga att jag är i år. Men det har hänt att jag också varit klar i god tid och faktiskt åkt till stan bara för att njuta av julruschen, stämningen, nerven och just den lilla finässen att vara färdig själv.
Ha det så gott
Anette

Eleonora sa...

Stolen blev då jättefin. Så roligt när du får flytta med den till nya hemmet.

Förberett julen har du också gjort hör jag. Med alla klappar klara och med mat i frysen. Duktiga du! Jag kommer att ligga lågt i år på matfronten, men klappar ska jag i alla fall försöka åstadkomma.

Ha det gott söta du och varm adventskram
Eleonora

Högagärde sa...

Lycka till med flytten. Hoppas du kommer att trivas.

Elisabeth

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Åå så koselig det høres ut når du forteller og så flink du er !!! Det blir spennende dager for deg fremover . God kveld og klem til deg !