24 maj 2015

Min balkong nu i majDet börjar hända saker på min balkong. Jag har trotsat de kalla vindarna och börjat pyssla lite, bland annat har en gammal gipsängel fått en plats i en fönsterkarm.


Olivträdet har stått ute länge, liksom den söta vita Rosenbräckan jag fick av väninnorna för bra länge sen.


En lavendel står framför en röd pelargon på tillväxt och så en fjärdedel av en hängväxt som jag aldrig minns namnet på. Den blev över efter att jag samplanterat de andra tre delarna med röd hängpelargon (som jag visar sen). Brukar dela vissa plantor i flera för jag vet att de blir fina när de börjar växa till sig.

Den som tittar noga ser att jag nu nätat in hela balkongen med genomskinligt kattnät inför Majas ankomst. Det blev inte så iögonfallande och bättre än jag trodde. Första juni kommer hon!


Här ska vi tillbringa många härliga sommardagar tillsammans, Maja och jag. Mer bilder kommer så småningom, bland annat har jag planterat en mängd röda zonalpelargoner i två långlådor. Ska bli roligt att se hur de kommer att trivas. Svartöga som jag förodlat, och som ska täcka den tegelfärgade väggen bakom korgstolen, har jag inte vågat plantera ut ännu. Men snart så! Lite fler kryddväxter ska jag köpa men något citrusträd blir det inte i år. Jag vill prova och se hur de befintliga växterna kommer att trivas denna första sommar på min nya balkong.

Tack för alla kommentarer om era erfarenheter av 5:2 dieten! Kul att några verkar ha goda erfarenheter och några har hållit på i många år! Jag tycker det funkar bra med de två fastedagarna... ännu. Jag tänker ge det här en chans.

I denna hänryckningens tid önskar jag er en skön söndag och en fin ny vecka. Måtte vi få känna på lite varmare vindar snart...

Och så grattar vi Måns till segern igår... så himla bra han är och så otroligt spännande det var!

16 kommentarer:

Ezter sa...

Måns är suverän! Du har så mysigt! Jag tog död på vårt andra olivträd i vinter. Tyckte ändå jag följde ditt råd. Måste ha missat något...

lisashus sa...

Åh, så fint du har fått det på din balkong! Så fin med fönsterramen och den söta ängeln, som vakar över alltsammans!
Det blir perfekt för lilla kissen och dej i sommar!
Ja, hoppas att vi får liiite varmare snart!
Kul att du tester 5:2! Hoppas att du blir nöjd!
Ha en fortsatt skön pingsthelg!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Va mysigt du har på balkongen, och så bra att du kan näta in det så kissen kan vara ute med dig! Spännande, snart kommer hon!!

Ja, Måns vara urbra och det var så spännande igår med röstningen!

Kram Gunilla

Snäckskalsdalen. sa...

Så mysigt! Tänk när Maja kommer så härligt ni ska ha det där. Och säkrat det har du gjort, jag skönjer det fina nätet bara, perfekt idé!
Agneta kram

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jajaja gratulerer til dere , der slo oss og alle igjen ! Så fint du har laget i stand på verandaen din da og så smart med nettingen , jeg synes det ble fint jeg , nåkan vesle Maja være trygg . Jeg gleder meg til å se mer fra verandaen din ! Fortsatt god pinse og klem .

Vardag och flärd sa...

Kan tänka att du är glad när du äntligen kan vara på din balkong! Du har gjort det så fint och inbjudande och har planerat bra för Majas säkerhet.
Nu hoppas vi bara att vi få lite värme, här är så kallt så det är vinterjacka och mössa som gäller.
Ha en riktigt bra vecka, vännen!
Kramar Eva

Meta sa...

Di balkong verkar var härligt stor så du kan göra nåt av den Nätat var superbra, tänk att slippa tänka på att passa Maja när du är där.
Du pysslar så fint jordreva heter blomman
Ha en fin och skön vecka du med
Kram Meta

Lena sa...

Vilken mysig balkong du har fixat! Växterna verkar trivas perfekt!
Ha nu en skön vecka!
Kram Lena

Erikslundsliv sa...

Så bra att du är beredd när Maja kommer snart, förstår att du längtar! Det ser mysigt ut på din balkong med alla fina växter och vilket fint olivträd du har! Mitt är lite glesare men jag hoppas att det tar sig nu när det står på verandan.
Kram, Ann

Helena sa...

Så fint du gjort på din balkong. Här skulle jag också behöva trotsa kylan... Visst längtar vi efter värme nu? Önskar dig en fin kväll!

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Det ser verkligen trevligt ut på din balkong! Så mysigt att sitta där med Maja i sommar, förstår att du längtar efter att hon ska komma.Blir jätteroligt att se bilder på henne snart.
Ja visst är han duktig Måns, sjunger så bra, verkar dessutom så rar, ödmjuk och trevlig. Och så är han ju så söt, vilken charmknutte!

Ha det så gott
Kramar Anncathrine

House and Garden by Bia sa...

Så mysigt du har på balkongen ;)...hoppas bara värmen kommer snart så man kan sitta ute....sitter ute ibland med en kopp kaffe...men det blåser så jag går in ganska snabbt...förstår inte varför det måste blåsa hela tiden...det blir kanske en blåsig sommar...
Kram bia

Rost och rädisor sa...

Ser jättemysigt ut! Skönt att vara redo när värmen kommer då blir det säkert många sköna stunder i korgstolen.
Allt gott
Anette

A House With A View sa...

Åh vilken härlig balkong! Så fint du gjort med växter och andra detaljer. Stort gilla på lådorna som får agera blombord, så vackert! Gissar att du kommer att stortrivas där i sommar.

Många kramar aka

Black Iris sa...

En så mysig balkong du fått till. Där kommer du och Maja att trivas i sommar..

Kram Maidi

G:a Affären sa...

Så go matte du är som redan förberett för lilla Maja med nätet. Nej det syns knappt! Däremot ser mitt öga något bakom korgstolen, är det ett linfäste?
Du har gjort så fint på balkongen, det blir säkert många stunder där för dig och Maja. Och snart är hon hemma!

Kramar /Cia