17 augusti 2015

Lata dagar


Lata härliga dagar på balkongen har det varit, och fler ska det bli säger de som vet! Mitt favoritvin den här sommaren är helt klart ett rosévin, Leva, utan bubblor och med angenäm smak... ett lättsamt lagomvin både före och till maten. Jag är ingen vinexpert alls och ingen storkonsument heller, men eftersom jag tycker det här är ett prisvärt och gott guldkantsvin så vill jag tipsa om det. Synd bara att den vackra lite bukiga flaskan byttes ut till en trist rak variant för ett tag sen. Men, man kan inte få allt!


Guldkant tycker också Maja att balkonglivet är. Hennes favoritplats... en lagom varm huvudkudde av betong i solen.


Nu njuter vi vidare och hoppas att de som vet har rätt. De flesta har slut på sin semester nu men det finns de som har fortsatt långledigt... jag till exempel! Om jag vore ni skulle jag vara avundsjuk...

Ha det fint vare sig ni jobbar eller är lediga!

12 kommentarer:

Ezter sa...

Leva rosé har jag inte smakat. Men jag älskar namnet! LEVA, det ska man ju. Liksom ett vin jag köpte häromåret, Morgon... Visst hörs det fint? ;)

Snäckskalsdalen. sa...

Du har inte tröttnat på Maja? Jag tänkte bara.....i så fall.....ja, du vet.....Skojar!
Gott vin, det är vad man själv tycker som räknas tycker jag och struntar i alla förnumstiga förståsigpåare! Det ser gott ut och det är nyttigt med ett glas vin nu och då. Jag låt ute på altanen igår kväll och tittade på stjärnhimlen och stjärnfall och drack ett glas vin, det var en sån där kväll man sent glömmer....
Renfanekrans, åååå, så fint! Det har jag inte tänkt på. Det bara sprutar idéer ur dig!
Agneta kram

lisashus sa...

Härligt lata dagar, till och från, har jag också haft! En hel del på torpet med rensning och bärplockning så klart, men det är ju också avkopplande.
För mej börjar allvaret denna vecka med mina båda körer och en hel del förberedelser, men hoppas kunna vara lite lat mellan varven och vädret gör ju inte saken sämre! Tackar för vintipset - det har jag inte provat, bara deras vita nån gång, när jag tänker efter...
Ser att Maja funnit sig väl till rätta, och undra på det - hon vet hur man njuter i alla lägen! :)
Önskar dej fortsatt sköna augustidagar och vi hoppas att väderprognoserna stämmer!
Kram
Lisa

Rosor och ruiner sa...

Klart jag är avundsjuk..! Skulle gärna vara ledig mer! Och lilla Maja, det ser ju urskönt ut att ligga där, trots den hårda stenen..hon har det bra hon! Jag skall bli katt i mitt nästa liv har jag tänkt... men först skall jag njuta här! ;)

Kram och njuta på!
Kram Gunilla

Villa Ryttarängen sa...

Tänk att jag inte testat levas rosé vin. jag som älskar levas vita vin Typ det enda vin vi dricker. Skönt med dessa lata dagar i solen. Kraaaam Pia

Vardag och flärd sa...

I sommarvärmen vi fått nu kan man inte vara annat än lat. Ändå försöker jag med lite trädgårdsfix och städning inomhus men det blir inte mycket uträttat.
Denna sommar har jag försökt lära mig dricka rosévin och hittat ett som passar mig men nu minns jag inte vad det heter. Ska prova ditt, namnet är vackert.
Maja är så söt som socker! Huvudkudde av betong, ja, våra katter ligger på betongtrappan!
Fortsätt njut av den fina sommaren som äntligen kommit!
Kramar Eva

Meta sa...

Du har gjort ett bra val tycker jag undrar om inte missan gärna skulle smaka också. Ja du det känns lite konstigt att inte gå till jobbet nu när sommaren kommer utan jag får lov att njuta den hela dagen lång och kvällen med utan att ha dåligt samvete.
Ha det gott
Kram Meta

Skaparglädje sa...

Så mysigt Maja och du har det i solen på balkongen.
Kram!

Merja sa...

Ser härligt ut hos er! Här fortsätter semestern ett tag till:))
Kram

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Livet på balkongen høres så utrolig bra ut og den vinen skal jeg prøve ! Du verden så stor vesle Maja har blitt nå ojj !!! Nydelig er hun ! Kos deg videre på balkongen i den fine sola , nå er det fint ! Klem

House and Garden by Bia sa...

Mysigt med lata dagar och ett glas vin ;))....och så fin lilla Maja är ;)
Nu blir det en solig vecka framöver...härligt !!
Må så gott!
Kram bia

Jord under naglarna sa...

Maja ser ut att må väldigt gott och ja, lite avundsjuk är jag allt. Är inne på fjärde jobbveckan efter semestern och hinner inte med solen särskilt väl. Snart helg igen. :)