5 augusti 2015

Balkongen... min oas!


I år är min balkong väldigt röd! Tur att krassen börjar ta för sig och snart börja blomma. Så här ser den ut just nu...


Mitt tänkta Medelhavstema har fallit på grund av alldeles för lite färg... förutom röd då.


På bordet står det gamla 21-åriga olivträdet och trivs som vanligt, och som vanligt... inga knoppar i år heller! Som sällskap, ett fått skott av Dr Westerlunds hälsoblomma.


Svartögat har börjat blomma men bara den vita sorten än. Rosmarinen har också börjat sätta fart, och så... en röd pelargon!


Och vem har gjort min korgstol till sin om inte Maja. Där kan hon efter omständlig puts ligga och sova flera timmar medan matte får hålla tillgodo med en hård caféstol. Vad gör man inte för sin älskling?


Krasse, gräslök och timjan samsas bra, älskar krassebladen i motljus. Bastmattorna har följt mig i många år och verkar outslitliga,


Ytterligare en röd pelargon! Väntar nu att den vaniljgula och aprikosfärgade sortens svartöga ska börja blomma. Och så måste jag få in lite blått om jag ska kunna kalla det min medelhavsbalkong!


Mitt låtsascitrusträd, en Eldkrona, har verkligen glatt mig och blommat så fint och är fullt med nya knoppar! Så lite gult har jag allt!

Balkongen är verkligen min oas. För trots att vädret inte varit särskilt sommarlikt tidigare har jag kunnat tillbringa nån timme där då och då, de gånger solen kommit fram. Nu hoppas jag att det blir längre stunder, som under dessa soliga dagar vi haft, för visst ser prognosen bättre ut nu? Förutom idag då... nu regnar det rejält och ska tydligen göra det hela dan.

Ha det fint alla vänner!

19 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

men så fint med rött. maken tjatar varje år om röda pelargoner och jag envisas med rosa. Fast nästa år ska han få som han vill. Kraaaaam pia

Meta sa...

Så sommarfint det lyser om din balkong! massor av fina blommor och blad. Min krasse är så liten och tanig i år de som kom upp vill säga.
Mitt olivträd däremot år inne på andra vändan av blomning och bär. Det har nog aldrig hänt förut.
Den där hörnan med stolen är så fin med väggen och det du har på den vita.
Ha det så gott du kan i både blöta och sol.
Kram Meta

lisashus sa...

Åh, din balkong är sååå inbjudande och prunkande, sommarskön! Så mycket som verkar trivas där. Härliga färger som lyser upp har du också. Att det blev vitt hos mej är bara en tillfällighet, övervintrade vita helt enkelt. Jag har inte köpt någon ny pelargon alls i år.
Ja, kanske saknar du en kruka lavendel för det medelhavsblåa? Min kruka dog och vissnade, kanske skulle du ha bättre tur.
Tänk, att ditt olivträd är så gammalt! Jag minns att du berättade om det, att det var något extrapris och inte såg mycket ut för världen i början! Det måtte verkligen trivas hos dej.
Jätteskön korgstol, och så klart Maja väljer DEN! Katter vet hur man ska njuta! :) Så typiskt! Du får kanske skaffa en stol till...

Jag tror vädret blir bättre - detta är visst en mellandag. Vi har fått ca 7mm regn tidigt i morse och åska. Men nu - solglimtar då och då.
Hoppas att solen hittar till dej också!
Kramar
LIsa

Jord under naglarna sa...

Din balkong är en riktigt mysig oas, så snyggt med det röda! Men ditt olivträd - imponerande ålder på det. :)

Eleonora sa...

Å Eva-Mari vad fint du har fått på din balkong. Såå mycket blommor och underbara färger! Du har verkligen lyckats att göra en liten oas!! Klart att Maja har tagit stolen, varm och go och så ser hon ju så bra ut till trädgården där.

Jag har varit dålig med bloggandet nu ett tag. Inte tröttnat precis men det vill sig liksom inte. Planerar resa till Dalarna i september kanske. Familjen ska renovera hemma så senare kan det inte bli, Hoppas vi kan träffas igen.

Sköt om er Maja och du och ha det fortsatt gott på balkongen.
Kram från
Eleonora

Isas Trädgård sa...

Ser fantastiskt ut på din balkong!
Får absolut medelhavskänsla med lite Dalatouch - förstår att du stormtrivs där även om fina Maja vräker sig korgstolen.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Kulturtanten och Lilla gummann sa...

Vilka underbara blommor på en underbar balkong! Hur har Du lyckats så bra med pelargonerna? Mina har varit otroligt sega i starten.../Lilla gummann

Helena sa...

Jag tillhör de som alltid älskat rött. Ända sedan små barnsben har rött funnit hos mig. Röda pelargoner är en favorit liksom röda rosor. Nu blev jag inspirerad att ha röd krasse nästa år. Verkligen ljuvligt du har på din balkong. Kram

Loppisälskare sa...

Vilken blomsterprakt! Ser alldeles bedårande ut på din balkong. Vem skulle inte vilja sitta där och njuta av livet och nog andas den medelhav alltid.
Njut!
Kram / RosMarie

Erikslundsliv sa...

Oj, vad det blommar hos dig! Krassen är ju ljuvlig och trivs nog bra under ditt balkongtak. Min krasse som jag sådde har nog fått alldeles för mycket regn eftersom den står utan tak. Inte så vacker som din precis! Krukorna har varit helt översvämmade vissa regndagar. Jag förstår att Maja trivs i korgstolen, du får helt enkelt skaffa en till dig också så ni har varsin.
Kram, Ann

Agneta Tellander sa...

Fint och härligt på din mysiga balkong! Ja blommor berikar onekligen livet, vad gjorde vi utan dem? Trots avsaknad av sol blommar det mesta i min trädgård. De enda blommor som verkar ledsna i år är dahlior tyvärr mest blad tveksamt om de orkar fram innan frosten kommer i år. Men jag njuter ute så mycket det går
Idag blir det blåbärsplock. Så mycket i år !
Kram på dig

Anonym sa...

Åh,waoooo så fantastiskt underbart & vackert ♡ ...
Njuuut av den,din fina balkongoas/Kram

Huset bakom lindarna sa...

Så fantastiskt vackert! Röda pelargoner, det är något visst med dem!! Förstår att det här är din oas! Nu får vi njuta några sensommardagar!
Kram/Finas mammis

Lena sa...

Åh, vad vackert det blommar på din balkong!!! Självklar får lilla Maja bästa platsen.... Känner igen det där!
Ha en fortsatt skön sommar!
Kram Lena

G:a Affären sa...

Idag har du säkert suttit ute på din härliga balkong, vilken färgprakt! Och Eldkronan, blommar den fortfarande?
Tänk att olivträdet är så gammalt, men när jag kikar på stammen ser jag att den är riktigt tjock. Nej, jag har inte heller sett en enda knopp på mitt träd. Det får räcka att det känns exotiskt att äga ett år från år.
Lilla Maja, hon har det allt bra hos dig!
Fnissar när jag tänker på dig och caféstolen, den sitter man på men korgstolen sitter man i, det är skillnad det!
Önskar dig en solig helg!
Kramar /Cia

Rost och rädisor sa...

Du har en superhärlig balkong! Där skulle jag trivas oavsett väder! Det röda ger ett varmt och ombonat intryck och du har ju mycket som blommar även om allt inte slagit ut ännu. Själv väntar jag på daggsalvior som jag sådde i februari. Vem kunde tro att salvior är så sega. På tal om blått hade jag förr ett uppstammat himmelsöga. Blommorna ser ut som potatisblommor fast härligt blå och är också släkt på nåt sätt. Det trivs till och med i skugga, en bra egenskap denna sommar. Fick stamma om det varje år eftersom det frös vid nollan, men på en balkong hade de passat perfekt.
Maja verkar ha hittat sin plats i tillvaron. Klart hon ska ha mjuka korgstolen! Pussa från mig.
Allt gott
Anette

Snäckskalsdalen. sa...

Lilla Maja! Klart hon tar bästa platsen....dom är så roliga katterna, så gör vara båda också! Eller om någonting är nytvättat och inte inlagt, vad ligger på högen då, tro?!
Din balkong är fantastisk, tänk att du redan fått den så lummig! Måste vara underbart att ha den som en lagom avgränsad trädgård! Och jag tycker det är medelhavsigt redan nu!
Agneta kram

Blommiga Rutan sa...

Hej1

Ser verkligen så mysigt ut! Inbjudande, där skulla man vilja slå sig ner, förstår att du trivs där. Och lilla Maja, sååååå söt.

Kram Anncathrine

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ååå herlighet du har en så utrolig vakker oase ute på balkongen din , du har klart det så fiint !!! Så masse fine farger ! Det må jo være som en drøm å sitte ute på balkongen din ! Klem