1 oktober 2015

Kalt på balkongen


Det blev väldigt kalt efter att alla balkongblommorna blivit borttagna. Tur att jag har lite annat som får pryda klätterstödet, som en gammal kratta och det vackra rosettstödet som jag vann hos Rosverkstan för länge sen.


Värst att ta bort var Svartögat som snott in sig rejält i klätterstödet. Måste planera annorlunda nästa år. Jag ska bara ha tallris och ljusslingor på balkongen över vintern. Känns lite tidigt att hämta tallris redan. Men nu är det väldigt kalt.


Kransen av renfana har suttit på ytterdörren ett tag men nu har den fått flytta ut hit. Den har hållit färgen bra, förmodligen för att jag plockade fanorna så tidigt, precis utslagna.


På ytterdörren har jag istället hängt en rad av rönnbärsklasar som torkat. Det enkla tilltalar mig.

De sista dagarna i september har varit förlösande! Berättar framöver. Nu säger jag välkommen oktober och hoppas att det också blir en bra månad... för mig och för dig. Men mest för alla flyktingar i världen.

Sköt om dig!

15 kommentarer:

Eleonora sa...

Visst blir det tomt på balkongen när alla blommor kommer bort. Jag har plockat bort litet i sänder och så har jag fyllt på med Ljung MEN pelargonerna är fortfarande vackra och stora som tefat. Dom får hänga med att tag till för det är ganska skyddat och lä där som står på golvet.

Söta bilder på Maja. Duktig liten kattflicka som varit hot veterinären och fixat sig. Hon är verkligen bedårande söt.

Ha det gott och hoppas förkylningen är puts veck nu.
Kram från Eleonora

Blommiga Rutan sa...

Godkväll !
Ser verkligen fint ut på din balkong även utan blommor. Här har det inte varit några kalla nätter ännu, så blommorna får bo ute några
dagar till.
Nu har jag äntligen antagit din utmaning med ungdomsbild, hoppas att fler "hänger på".
Kramar Anncathrine

Villa Ryttarängen sa...

Ja det känns lite tomt när man plockat bort sommarblommorna. jag pryder med lite annat innan tallris och belysningar. Fina prydnader du fixat ändå och det enkla är verkligen fint. Kraaaam Pia

Meta sa...

Ja nog blir det tomt allt när det härliga försvinner. Det är lika på kolonin. jag har inte mycket över vintern eftersom vi är här så lite. Då får jag pryda min balkong i stället.Lite ris någon krans och ljus det blir nog bra så,
Ha det gott
Kram Meta

Snäckskalsdalen. sa...

Men det har du löst på ett bra sätt! Att det blev tomt på balkongen, det ser fint ut nu också! Ja, inte har man den där riktiga lusten på gran och tallris ännu, det går dröja lite till, det håller jag med om.
Förlösande dagar.....hmmm.....spännande! Jag väntar!
Agneta kram

Helena sa...

Det är fint med det enkla. Tycker om det. Känsla av harmoni. Här är det också kallt. Igår kväll kom vinterjackan fram på sista vändan med hundarna. Snart är det nog dags med vinterdäck. Fin torsdagskväll! Kram

Mycket annat & lite betong sa...

Visst blir det tomt och kalt när alla växter och sommarsaker plockas bort. Men jag tycker att du fått till det mysigt ändå på balkongen. Fint med klätterstödet där man kan hänga det som passar till årstiden.
Jag ska sätta fart med att tömma krukor och plocka undan i morgon.

Kram Agneta

Vardag och flärd sa...

Nog kan det kännas tomt efter alla sommarblommor men det är ju så skönt med förändringarna hos oss - att variera vårt pynt efter årstider. Och att använda naturen, som med rönnbärskvistarna, är det vackraste. Här är det dåligt med rönnbär men nypon har vi så mycket och det är så vackert. Även slånbären är stor och fina i år och blir fina som pynt.
Ha en riktigt härlig helg!
Kramar Eva

Ezter sa...

Du har alltid fint, oavsett årstid!

lisashus sa...

Ja, en ny period, en ny årstid och den avtecknar sej även på våra balkonger! Jag tycker din ser fin ut med kransen av renfana och din fina saker! Jag har också vunnit ett rosstöd, så fint det är och gör sej bra även utan växter!
Ljuvliga dagar har vi haft och redan oktober!
Spännande med förlösningen....?! :)
Allt gott till dej och till alla! Just hemkommen från fin konsert med min kör i en av kyrkorna här, där vi ännu blev påminda om att hjälpa och att tänka varma, medmänskliga tankar! "Ingen kan göra allt, men alla kan göra något" - det var väl vad vi fick med oss! Så fint!
Allt gott till dej och Maja-Sötnos!
kram
Lisa

Blommiga Rutan sa...

Hej! Tack för att du sa att jag skrivit fel namn! Vet inte riktigt vad jag fick det ifrån ? Nu är jag på jobbet ( där datorn var kvar över natten) och ska redigera namnet och så har jag inget internet ! Vet inte hur man redigerar eller bloggar från telefonen. Ska ändra det när internet börjar fungera igen. Tack igen!
Kram och trevlig helg
Anncathrine

Mycket annat & lite betong sa...

Kul att jag fick fart på dig. Tyvärr fick jag inte fart på mig själv. Skyller på att det är så blåsigt. Men i morgon är en ny dag...

Kram och trevlig kväll!
Agneta

Erikslundsliv sa...

Knepigt det där när det blir en mellanperiod med lite tomt i lådor och krukor. Lite tidigt för granris och lite sent för blommor. Här är det en salig blandning av jättefina pelargoner och Ljung just nu. Riset får vänta lite, men snart så...
Trevlig helg!
Kram, Ann

Rosor och ruiner sa...

Ja, det enkla är det vackra! Och visst är det vackert hos dig nu med!
Trevlig helg!
Kram Gunilla

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Du har jo gjort det så fint og klart for høst og vinter , ser koselig ut ennå synes jeg . Ja vi går for en fin og god ny måned du ! Hva har vært forløsende da tro...?