30 oktober 2015

Äntligen!

Jag har med avund sett så många bloggvänner presentera jättehögar med trattisar. Nu äntligen har jag varit i riktiga svampskogen och hittat en hel del. Jag känner mig riktigt rik!


Mina glasburkar var närapå helt tomma efter de stora skördar jag fick från skogen utanför knuten när jag bodde i Vårt röda hus. Klicka här kommer du till min gamla blogg. Nu torkar jag dem och fyller på burkarna igen. I skogens skafferi är det härligt att skörda!


Ljus Alla helgons helg önskar jag er!

17 kommentarer:

Agneta Tellander sa...

Ja det behövs litet glädje i denna alltmer mörka tid, då menar jag i dubbel bemärkelse. Roligt med barnbarnen nära förstår jag. Var i Stockholm några dagar och umgicks med mina, härligt. Ja i helgen tänder vi ljus och minns de som gått före. Sorgligt, men jag har många ljusa minnen från mina kära, fina föräldrar. Ha det så gott!

Ezter sa...

Det var en bra skörd, säger hon som aldrig plockar svamp ;)

House and Garden by Bia sa...

Wow säger jag bara !!!....det var länge sedan jag var i svampskogen...saknar att plocka svamp...men jag har inget bra svampställe tyvärr, men trattisar är gott !!!
Önskar dej en fin helg!!
Kramis bia

Mycket annat & lite betong sa...

Jag har också sett de där högarna och känt detsamma. Nu känner jag det igen...
Men de finns på torget också.
I år får vi nog hoppa över kyrkogårdarna och tända ett ljus hemma i stället. Vi får hjälp att ta ner en stor gran som står för nära vårt hus.
Vi har fått ändrade traditioner sen dottern skiljdes. Förut bjöd de ju oss alltid på middag efter kyrkogårdsbesöken. Men i kväll ska vi i alla fall dit och äta tillsammans med hennes före detta man och hans nya tjej.
PS. Hur går det med fönstren?

Trevlig helg!
Kram Agneta

lisashus sa...

Åh, så roligt att du också har hittat lite trattisar, och det verkar vara en hel del! Så jättefint att ha torkade i burkar! Så glad jag är för din skull! Visst är det frestande när man ser hur alla håvar hem den ena korgen efter den andra, och man inte riktigt kommer iväg av olika anledningar!
Jag tycker det är ganska mysigt att sitta och rensa också. Trattisar är ju så rena och lätta att rensa!
En jättefin helg önskar jag dej också!
kramar
LIsa

Erikslundsliv sa...

Åh, så roligt att hitta så mycket svamp! Nu måste jag nog ta mig en skogstur imorgon jag också. Man känner sig så nöjd när man får fylla på förråden ordentligt!
Trevlig helg!
Kram, Ann

Villa Ryttarängen sa...

I år har jag plockat ovanligt lite svamp, nästan ingenting. fattar inte vart tiden tar vägen. Mina burkar ser lite tomma ut dom också. Härligt är det i alla fall att fylla på förråden. Kraaaam Pia

Vardag och flärd sa...

Det var en rejäl hög du fick! Trattisar är så bra att torka. Här är för torrt för dem men jag har många burkar sen förra året så jag klarar mig till nästa säsong.
Det är Alla helgons helg och jag tänder ljus och tänker på mina föräldrar som jag gör många gånger om dagen, jag saknar dem så mycket. Halloween firas däremot inte, det närmaste jag kommer varulvar och blod är ett glas rött ikväll.
Ha en trivsam helg, vännen!
Kramar Eva

Felix sa...

Oj, så många trattisar! Härligt! Här har vi bara hittat gula kantareller - så sent som i dag.

Allhelgonahälsningar
Elisabet

MårsArt sa...

Så gott! Älskar kantareller. Jag använder också pensel, fast till annat.
Ha en skön helg!
Kram
Agneta

G:a Affären sa...

Lycka att få fylla på förråden igen!
Och dessa trattisar är så lätt att torka,
de blir som spikar i burken.

Önskar dig också en fin helg!
Kramar /Cia

Meta sa...

Wow det var grejer det. Så härligt med så mycket svamp här blev det inget i år av förklarliga själ
Ha en fin söndag
kram Meta

Eleonora sa...

Du store tid så mycket svamp!! Du och Lisas Hus har verkligen tumme med skogen - ni hittar alltid så otroligt mycket svamp. Grattis min vän!

Merja sa...

Mmmm...så gott med svamp!! Var till skogen idag, men det blev material till kransar istället för något matnyttigt.
Ha det gott!

Lena sa...

Härligt!!! Har varit ute och fyllt på svampförrådet idag. Har nog aldrig plockat så mycket svamp så här lång fram på året!
Ha en fin novembervecka!
Kram Lena

Hanna sa...

Åh så gott. Jag vill också hitta en massa svamp!

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Waaav så mye sopp ! Klem