28 oktober 2015

Blickfång


I bokhyllan har jag inte bara böcker. Små blickfång gör jag ofta... olika efter tycke. Jag har märkt att det oftast är religiösa symboler med.


Jag kan inte påstå att jag är religiös i ordets gamla betydelse... Jag tillhör inget samfund, min tro är min alldeles egen och inte krånglig alls. Den innefattar trygghet, glädje och kärlek. Det har jag kommit långt med.


Jag tänder ett ljus i kyrkan ibland. Oftast i Kristine kyrka vars torn jag ser från mina fönster.


Den här veckan har jag tagit med mina minsta barnbarn som har fått tända varsitt ljus. Kyrkan var helt tom och den spontana reaktionen från Max, fyra år, efter att han hohoat några gånger, var... Va den är stooor och hööög mormor! Att vi sen därinne hittade en stor modell av den byggd i lego gjorde inte saken sämre. Dom har lego i kyrkan, va cooolt! 

Till helgen tänder vi ett ljus för våra kära som vi saknar. På kyrkogården, i kyrkan... eller hemma. Lev och må väl alla vänner.

9 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Så fint och vilken vacker bild av kyrktornet, det nästan räcker för att bli religiös och det på vilket sätt man nu vill.....att tända ljus i kyrkan är så fint, jag undrar varför man egentligen tar det lite högtidligt så där?!? Det måste vara något!
Agneta kram

Rosor och ruiner sa...

Trygghet glädje och kärlek,ja det kommer man långt med tror jag med! Det är ofta fint och stämningsfullt i kyrkor, ja nu i helgen åker vi till kyrkogården och tänder ljus, det är så fint när det mörknar och alla ljusen brinner, det finns många saknade...

Kram Gunilla

Ezter sa...

Bra saker att ta med sig :) Det kommer vi långt med!

lisashus sa...

Vilka fina blickfång du har i din hylla och pionerna ser ju helt levande ut! Tänk, att de kan bli så fina! Jag har också en hel del religiösa attribut, precis som du, gammal bibel, och mormors kors hänger också med! Det är minnen mest, eftersom inte jag heller är religiös i ordets rätta bemärkelse. Det kyrkliga är mest traditioner för mej!
Så fint att ta med barnbarnen till kyrkan för att tända ljus och vilka härliga reaktioner! :) Kul med legomodellen! Den borde verkligen tilltala de yngre!
Ja, det blir en stillsam helg med tända ljus och minnas de nära och kära som inte finns bland oss längre!
Kram
Lisa

Meta sa...

Det är viktigt att ge barnen de bästa av vår värld och att tända ljus i kyrkan är en del av den tycker jag. Vem ska föra den fina traditionen vidare om vi inte lär dom det.Och andra saker med för den delen. Så fina torkade pioner du har, mina blev så där i år ska nog ta dom tidigare nästa år. Alltid lär man sig nåt.
Ha det gott i slutet av veckan
kram Meta

Vardag och flärd sa...

Fint av mormor att ta med lille Max till kyrkan, man behöver inte vara religiös men det är bra att visa barnen. Och lego i kyrkan, det var coolt!
Du har gjort trevligt i bokhyllan och jag ser fler böcker som även jag har.
Ha en fortsatt fin vecka, fina bloggvän!
Kramar Eva

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Lego i kirken ja , det er bra ! Da mine barn var små , måtte man være stille som mus og sitte helt stille , i dag er det plass til barna også og det er sånn det skal være ! Jeg er også glad i små kristne symboler og jeg tror jeg har det i hvert eneste rom , kanskje utenom kjøkkenet . Trygt og godt å ha en å be til synes jeg . God helg ! Klem

Erikslundsliv sa...

Idag har nog inte religionen samma betydelse som förr, men ändå så tror nog de flesta på något på sitt eget sätt. Gudar, andar, väsen eller bara en tro på att något vakar över oss och vill oss väl. Jag ser det som en tröst och styrka att tro så.
Fint i din hylla, gamla biblar är fina och lite pampiga på något sätt.
Ha det fint, snart helg igen!
Kram, Ann

Lena sa...

Vackert! Önskar dig en skön helg!
Kram Lena