6 december 2015

Tidig söndagsmorgon... andra advent


 När andra ljuset glimmar
   vi höra löftets ord...


Andra advent och jag tänder ljusen i de små stjärnhållarna som hänger på ett snöre mellan knaggarna på knoppbrädan i sovrummet. Kryper ner i sängen igen en stund och tittar på dem. Tystnad, förutom Majas kurrande, hon tar tillfället i akt och lägger sig på mitt bröst och spinner med slutna ögon. En lång stund ligger vi så. Men till slut blir längtan efter frukost för stor och noggrant blåser jag ut ljusen.


Vad kan bli vackrare och enklare än en liten tallkvist i ett snöre? För mig gäller "less is more". På alla plan faktiskt... när jag tänker efter. Helt klart prioriterar jag andra saker nu än tidigare i livet. Jag är lyckligt lottad som kan ta till mig och uppskatta det lilla. Vardagen är lika viktig för mig som vilken fest som helst. Att bli sams med sig själv också. Att kunna tänka... mja, jag är nog inte så dum ändå!

Tack för fina kommentarer om mitt skriveri... det gör mig så glad. Många med mig har, eller är, på god väg att skrota dumma Jante, bra! Nu önskar jag er en härlig andra advent. Kram från mig!

Förtydligande till tidigare inlägg...
Den blå dörren är publicerad i Hemmets, som tidigare hette Hemmets Veckotidning och första delen finns i dubbelnumret 50-51, andra delen kommer i nr 52. Min bok Café Trädgårdslyckan, som jag skrev 2006, är tyvärr slutsåld från förlaget.

12 kommentarer:

Meta sa...

Så mysigt och härlig du verkar ha det, att få krypa ner ett tag till i sängvärmen är guld värt.Förr åt jag alltid frukost i sängen när jag var ensam nu kan jag tyvärr inte sitta så. Saknar det.
Ja nog är det fint men det enkla allt. Sen blir det mindre att städa undan också. Ska gå ut i dag och skörda lite efter stormens härjningar(om det slutar att regna)Tallris finns det gott om nu.
Ha en fin och skön andra advent
Kram Meta

Ezter sa...

Det låter som en skön morgon!

TantGlad sa...

Less is more.....håller med där .
Jättefina bilder Värkligen.

Ha en skön söndag.

Erikslundsliv sa...

Så mysigt att få ligga med en kurrande katt på bröstet och bara njuta av ljus och stunden! Finns det något bättre egentlgen? Vackert med din tallkvist på snöret också, det enkla är ändå vackrast!
Trevlig advent!
Kram, Ann

lisashus sa...

Så fint du har gjort med ljusen - så vackert och stämningsfullt! Du kan verkligen skapa fina stämningar på små medel! Jag håller med dej om detta med att en vardag verkligen kan vara som en fest, i det enkla anspråkslösa finns så mycket att glädjas åt.
Härligt med Maja-kompisen och vilka fina stunder ni har! Tala om sällskap!
Jag ska hålla utkik efter Hemmets veckotidning, bra att du förtydligade här.
Ja, ortsätt att skippa Jante, den har väl regerat länge nog nu!
Hoppas att du och Maja har haft en fin och stämningsfull advent!
Kramar
Lisa

Vardag och flärd sa...

Där är dona fina ljushållare, du har visat dem förr och jag tycker de är så vackra.
Mysig morgon med lilla Maja liggande på bröstet, ni har det fint, ni två.
Less is more - det gillar jag. Jag rensar bort prylar varje vecka och lämnar till second hand och ändå har jag alldeles för mycket. Hur har jag kunnat skaffa så mycket prylar?? Det känns i alla fall skönt att man blir mer förnuftig med åren.
Ha en fin ny vecka, vännen!
Kramar Eva

Lena sa...

Så mysigt! Hoppas du hade en fin söndag!
Kram Lena

Margareta sa...

Så vackra bilder .Förmedlar ett lugn och ro.Dubbelt upp förstås med en katt som ligger nära och spinner.
Så bra du skriver om Jante....jag försöker göra mig av med honom,men det är inte lätt.
Min syster har Hemmets,så när den blir ledig ska jag läsa novell.
Önskar dig en lugn vecka,utan stormar.
Kram Margareta

Ewa sa...

Hej, har läst din blogg ett tag och tycker att den är så fin med det enkla.
Har försökt att få tag i din bok Trädgårdslyckan och nu äntligen har jag hittat den på en begagnad sida. Är så glad över detta, ser fram mot att läsa den.
Ha en trevlig adventstid och julefrid.
Hälsningar från Ewa

annika sa...

Du fina Eva-Mari! Jag har haft turen att få äga din fina bok. Efter läsning har den en plats i finbokhyllan. Klart att vi ska skippa Jante men han sitter ofta väldigt hårt fast i ens hjärna.
Mysigt med det enkla.

Kram
annika

House and Garden by Bia sa...

Jag tycker att less is more är fint jag med, men hos mej är det inte så, haha....det går liksom inte att ha här hos oss....mannen och dottern tycker nog att vi har för mycket prylar...men...det är ju bra att jag har en loppis på gården då, så jag kan sälja det jag lessnar på, hihi...
Så mysigt du gjort ;)
Kramis bia

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Så roligt, då ska jag köpa tidningen imorgon.

Vilket klokt och fint inlägg.Alltid lika roligt att titta in här, även om tiden inte räcker till så ofta som jag skulle vilja, men när jag väl är här så läser jag ikapp!

Kram Anncathrine