18 mars 2016

Att påska i tid


Påsken är tidig i år och det gäller att vara ute i tid. Inte för att jag brukar ha så mycket pynt men några vita påsktuppor har jag satt i riset, eller vippor, dun, fjädrar, vad det nu kallas där du bor. Mina tuppor är köpta förra året som garanterat plockade från icke levande fåglar men ändå kan jag tycka att det känns lite ledsamt att inte våga lita på det och kunna njuta fullt ut.


Kanske jag ska plocka bort dem och sympatisera med de som har valt bort sina tuppor? Det är mycket man (jag) ska ta ställning till. Men jag väljer att njuta av dem i år eftersom jag redan har dem.


En tupp har jag satt på köksbordet, den har jag fått av dotter Lisa för länge sen. Det är allt från årets påskande hos mig. Att jag sen har huset fullt av annat påskrelaterat, som björkriskransar och runda stenägg, det vet ni redan.

Årets första fika har två dagar i rad intagits i solen på balkongen. Åh, vad jag längtar att få pyssla där. Och ni vet... det är nyttigt att längta!

Ha en fin helg.

12 kommentarer:

Meta sa...

Vad vore livet utan längtan och drömmar. Förmodligen ganska så fattigt
(är inte säker har aldrig testat)Ja det är svårt att behöva ta ställning till alla saker som alla tycker. Jag har bestämt mig för att bestämma själv vad jag ska tycka om saker och ting( finns säkert många som tycker jag är knäpp) För att orka med allt som livet kan ge.det blir lite mer Påsk här i år har barnbarnen här och då är det lite roligare att pynta, ge dom ett minne av hur en Påsk kan vara.
Ha det gott i solen, den lyser även här.
Kram Meta

Ezter sa...

Jag brukar inte direkt påskpynta. Vi är troligtvis inte hemma i påsk, men min har åker nog fram :)

lisashus sa...

Ja, visst är det nyttigt att längta, och längtar gör vi ju! Den här otåligheten hör nog våren till och är ganska skön ändå.

Så fint du har det med dina "tuppor"! Vilket rart namn och förståeligt ändå.
Jag har också fjädrar, men jag återanvänder dem ju varje år, men visst vill man slå ett slag för riktiga fjädrar, utan djurplågeri!

Ha en fin fredag!
Kram
Lisa

Huset bakom lindarna sa...

Här har jag satt i fjädrar i björkris och jag har haft dem i många år så när jag köpte dem visste jag inte om var de kom från. Jag tar fram dem så länge de håller, skadan är ju redan skedd. Men förstår dina tankar.
Vi får besök av mellansonen med sambo denna helgen så jag vet inte om vi kommer att ha något speciellt påskfirande, en dag i taget brukar det bli här....
Ha en fin påskhelg!
Kram/Finas mammis

Villa Ryttarängen sa...

Snart så ska jag också påska till det här hemma, men först fredagsmys och lite vila. Härliga tuppar. Kraaam Pia

House and Garden by Bia sa...

Härligt med längtan...jag längtar till landet i sommar också ;))
Var har du fått tag på dina fina påsk fjädrar...har sett att flera bloggerskor har liknande fjädrar, men ut i "vanliga" varuhus hittar jag dom inte...
Kram bia

Vardag och flärd sa...

Härligt för dig att kunna vara på balkongen igen!
Fjädrar ja, om man bara kunde lita på att de inte kommer från levande djur. Jag har sparat fjädrarna i flera år bara för att inte behöva köpa nya. Jag tycker det är fint med fjädrar till påsk men tänker man på att de kanske plockats från levande djur är de nog inte så vackra längre. Annars är det nog vårblommor och ris som hör påsken till och det blir mycket sådant på altanen i år för att välkomna våren.
Din påsktupp är charmig och den ska du spara, det är fint med någon prydnad som är speciell för påsken.
Jag önskar dig en riktigt trivsam helg, rara bloggvän!
Kramar Eva

Erikslundsliv sa...

Mina påskdun är gamla så de får hänga med i år också trots att det nu blivit som en liten debatt med var dunen egentligen kommer ifrån.
Så härligt med fika på balkongen! Nu börjar den härliga utetiden!
Ha en fin kväll!
Kram, Ann

Lena sa...

Inga fjädrar inomhus här! De blir dödade direkt av Lusse.....men ute har jag satt i lite fjädrar.....Brukar spara från tidigare år.
Önskar dig en skön helg!
Kram Lena

Unknown sa...

Hyllan passade perfekt även inomhus!

A House With A View sa...

Superfint! Jag tycker att du ska njuta av dina fjädrar. Jag måste erkänna att jag inte riktigt hängt med i debatten och satt mig in i vilka fjädrar som schyssta att köpa, måste göra det...

Vilken charmig tupp du har där också! Och de gardinerna - sååå himla fint mönster!

kramar aka

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Pent påskepyntet hos deg da ! Ja det er så mye man skal ta stilling til hele tiden , sånn er det , til og med noen hønefjær . Klem