12 oktober 2016

Nycklar på väggen igen


Häromdagen hittade jag asken med nyckelsamlingen som varit borta sen jag flyttade från min förra lägenhet. Nu har jag inte direkt letat efter dem. Tänkt att de kommer väl fram, tids nog. Hur som helst så hamnade de på väggen igen. De är gamla, somliga rostiga, alla slitna av tidens tand... eller egentligen handens rörelse.


Nu sitter de på rad i hörnet där mormors pelarbord står just nu och tar plats. För det gör det, ändå är det inte stort men karaktär, det har det.


Tänk om de kunde berätta vilket lås de hört till. Och vad de låst in? Har den minsta suttit i ett skrin av något slag? Spännande tankar...

här såg de ut förra gången de satt på väggen.

Hösten har kommit, träden i parken glöder, vantarna är ett måste igen och jag tycker det är härligt! Välkommen höst säger jag!

Ha det gott ni också.

15 kommentarer:

House and Garden by Bia sa...

Så bra det blev...bra idé också. Jag har ju lite gamla nycklar
på torpet ;)
Hoppas du har det bra i höstmörkret !
Kram bia

Villa Ryttarängen sa...

Kul idé. Jättefina gamla nycklar ju. Vilken tur att du hittade dem igen. Kraaam pia

lisashus sa...

Så jättefint, som en installation av minnen och fint att de är så olika! Själv använder jag fortfarande stora, gamla nycklar till bodarna på torpet. Man kanske skulle låta dem få bli en liknande fin komposition medan de hänger på "vänt". Ja, du inspirerar alltid!
Kramar
Lisa

lisashus sa...

Så jättefint, som en installation av minnen och fint att de är så olika! Själv använder jag fortfarande stora, gamla nycklar till bodarna på torpet. Man kanske skulle låta dem få bli en liknande fin komposition medan de hänger på "vänt". Ja, du inspirerar alltid!
Kramar
Lisa

Ezter sa...

Så fint det blev!

Vardag och flärd sa...

Gamla nycklar är så vackra och dekorativa. Jag har en stor burk där jag samlat många nycklar, kanske ska ta fram dem så de syns.¨
Önskar dig en riktigt härlig oktoberhelg!
Kramar Eva

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Tack för din hälsning hos mig. Ja, ett kärt minne en sådan resa, ja,bara att få vara tillsammans en hel vecka, guld värt.
Ja, Gunnar Barbarotti... nu blev jag sugen att läsa om dom för jag tycker ju precis som du: det finns ingen som Nesser.
Så fint med nycklarna, har några gamla nycklar liggande också, kanske faktiskt skulle ta och hänga dem på väggen, ser så hemtrevligt ut.
Pelarbordet pryder sin plats, så fint, och så extra roligt att det tillhört din mormor.

Ha det så gott och en skön hösthelg till dig

Kramar Anncathrine

MirandaMaräng sa...

Gamla nycklar är ju underbara. . . har en hel del som hänger på ett gammalt fönster! Ja man kan verkligen
undra vilken historia varje nyckel har!
Blev jätte fint på väggen!
Kram

Meta sa...

Visst vore det roligt om de kunde berätta. Det är nåt visst med nycklar. Kul att ha dom framme ibland har en skål där mina ligger
Ha det gott i höstrusket
Kram Meta

Lena sa...

Så snyggt! Kombinationen med nycklarna, pelarbordet och den vackra gröna krukväxten!
Önskar dig en härlig helg!
Kram Lena

Erikslundsliv sa...

Gamla nycklar är så vackra och man tänker på alla dörrar man har öppnat med dem. Lite hisnande, nycklar bär på mycket historia.
Här hos mig används många riktigt gamla nycklar och lås än och det är kul att de fortfarande är gångbara. Sen kan man ju tänka att man borde ha lite säkrare lås än de gamla men man får väl vara lite godtrogen ibland...
Trevlig helg!
Kram, Ann

Eleonora sa...

O så fint med nycklarna, som fått ta plats i "Majas hörna". Och lilla pelarbordet passar ju perfekt där i hörnan.

Så ser jag att gardinerna i köket är utbytta och att du målat bordet vitt igen. Mycket finare än det svarta tycker nog jag.

Hösten har nalkats ganska försiktigt tycker jag och sedan vi sågs har jag höststädat och grejat hela lägenheten. Litet pyssel är kvar i köket och allt tar sin tid när man gör rum-för-rum - men det är enda sättet jag ska kunna orka med att göra allt själv.

Hoppas hösten blir god mot dig och
många varma kramar får du från
Eleonora

Felix sa...

Kul idé med nycklarna på väggen. Och visst är det ett fint pelarbord du har där!

Hösten är här och nu är växthussäsongen avslutad i veckan som gick.

Hösthälsningar
Elisabet

A House With A View sa...

Supercharmigt! Vilken bra idé! Stort gilla på det vackra pelarbordet också, det sitter som en smäck där du placerat det. Och jag gillar skarpt både tapeten och de vackra gardinerna, jättefint!

Önskar dig en fin vecka!

Kramar aka

A House With A View sa...

Glömde, vad HIMLA KUL att du gillade rätten!! Jag ska ha ett par kollegor över till middag nästa helg och planerar att bjuda på rätten då :) Sååå god!!

Kram igen!

aka