26 november 2017

En stund på Kniva trädgård


Det finns ett ställe en mil utanför Falun som man inte får missa om man vill uppleva en magisk stund. Kniva trädgård. Jag och dotter Lisa var där på deras julmarknad i lördags.


Förutom alla blommor så finns här så mycket fint. Svårt att hålla fingrarna i styr.


Butiken ligger i en gammal lanthandel med hela inredningen kvar sen lång tid tillbaka. Tiden har stått stilla här. Kolla bara den här hyllan...


 Ägarna är jättetrevliga. Jag har gjort ett inlägg tidigare år och här kan du se det.


Suck! Jag ville helst ha allt. Sen for vi vidare till Gamla Staberg där det var traditionell julmarknad med allt som brukar finnas... tomtar, grytlappar, tunnbrödsbakning och lokalt producerad honung.

Men inget slår upplevelsen på Kniva trädgård. Hoppas det kommer snö till första advent när den stora fina julmarknaden uppe vid gruvan öppnar. För en julmarknad utan snö är ingen riktig julmarknad... anser jag.

Må gott!

8 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Vilka krukor, jag döööör. Jättefint alltsammans. Ja du snö vill man ju ha nu men kanske det händer till 1:a advent. Kraaam Pia

Merja sa...

Ser ut att vara ett ställe i min smak också. Tror att du även skulle gilla butiken Grace här i stan i fina gamla Cafe Lyktans lokal:)
Önskar jag kunde sticka så fina raggsockor.
Ha det gott!

Vardag och flärd sa...

Vilket fantastiskt ställe det ser ut att vara, växter tillsammans med rustik inredning! Önskar att det fanns ett sådant ställe nära mig .... eller kanske inte, jag skulle nog handla alldeles för mycket.
Önskar dig en trevlig ny vecka!
Kramar Eva

Eva-Lotta sa...

Så många fina saker!

Erikslundsliv sa...

Så mysigt! Den missade jag! Får ta mig dit en annan gång.
Har hört att Verket i Avesta ska ha en fin marknad, (men med väldigt mycket folk förstås vilket jag inte riktigt gillar men jag får väl stå ut) vi får se om jag kommer dit i år. Falu gruva är ju också trevligt!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

lisashus sa...

Oj, vilket ställe! Säkert mycket du ville ha där! Om inte annat kan man ju bli lite inspirerad. Åh, så fint!
Ja, nu står julmarknaderna som spön i backen, men man väljer ju sina ställen! Få se om det blir någon mera här. Jag var ju på den första redan förra helgen och det blev ju endast två hyacinter och en amaryllis.
En vecka kvar till advent och jag önskar dej en skön och fin sådan!
Kramar
Lisa

Meta sa...

Ja du dit har jag tänkt ta mig men det är inte så lätt härifrån tiden passar visst aldrig. Hur mysigt som helst ser jag. Suck.
Ha nu en fin och bra vecka
Kram Meta

House and Garden by Bia sa...

Vilket härligt ställe !...där skulle jag nog trivas att strosa runt ;)
Här blir det julmarknad andra advent !...och jag tror och hoppas att snön vi fått i natt kommer att ligga kvar, så julstämningen infinner sig !
Det sägs att vi kommer att få en kall vinter i år. Vi får väl se !
Bara det finns snö är jag nöjd ;))
Kram bia