17 november 2017

Nu är det kottarnas tid!


Nu är det dags för kottarna att komma fram! Jag älskar den här tiden... några tända ljus, och några tallkottar. För min del behöver det inte vara mer än så. I skenet från de tre ljusen kommer ballerinan än mer till sin rätt. Hon är mig kär och är målad 1954 av falukonstnären Tom Fahlrot. 

Önskar er en fin helg.

10 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ha en fin fredag!

House and Garden by Bia sa...

Ja naturen har mycket att erbjuda att pynta med. Förut har jag köpt en massa tomtar och vättar och annat krims krams...men har mer o mer kommit fram till att kvistar, kottar,mossa, granris, tallris och lite annat från naturen är det finaste att pynta med. Fast lite tomtevättar tar jag fram ändå eftersom jag gillar tomtar ;)). Men i år blir det mest "grönt" från naturen. På dörren hänger en enkel tujakrans som jag gjort...som snart ska få ett rött band. Blir nog mycket enkla saker i år...hoppas jag !!
Trevlig helg !
Bia

Vardag och flärd sa...

Vacker tavla! Naturens pynt är verkligen vackrast, kottar och några grenar. Mina barnbarn är också förtjusta i att pynta med kottar. Här blir inget överdåd med julpynt, vi myser istället.
Ha en trevlig helg!
Kramar Eva

Villa Ryttarängen sa...

Väldigt vacker tavla och visst är det fint med kottar. Jag ar en korg på jobbet full med tallkottar som barnen får pyssla med eller så bara tittar vi på dem för att dom är så fina. Om man målar kottarna vita och strör lite glitter på så blir dom juliga och härliga att hänga i granen tex. Trevlig helg på dig. Kraaam Pia

lisashus sa...

Helt rätt! I det enklaste bor det vackraste! Så effektfullt med några ljus och kottar!
Vilken vacker tavla du har och så roligt med en konstnär från din stad!

Ha en fortsatt skön helg!
Kramar
Lisa

Lena sa...

Så vackert i stearinljusens sken! "I det enkla bor det vackra", eller hur var det han sa, Ernst!
Ha en skön söndag!
Kram Lena

Merja sa...

Visst är det så:) Hade tänkt plocka en massa kottar i år och göra en krans...men nu faller snön. Kanske försvinner den nån dag och jag hinner ut och plocka...
Ha det gott!

Erikslundsliv sa...

Kotteri och kottera! Så vackert mad det lilla enkla pyntet!
Snart börjar jag pynta jag med och idag bakade jag de första saffransbullarna, så gott det är!
Ha en fin vecka Eva-Mari!
Kram, Ann

HWIT BLOGG sa...

Ja men behöver inte mer än ljus och lite kottar, det räcker :)
Kram från Titti

Meta sa...

Det finns vissa saker som jag bara älskar till advent och jul det är bla.annat kottar av alla de slag. Kransar och korgar fulla. I år vet jag inte om det blir så mycket pynt vi är nog inte hemma här är vi det så blir det kolonin som hägrar vi vill bli färdiga till våren. Ja det är snart ett nytt år och det är ju härligt att det finns planer för det mina är ju inte så konstiga men så spännande att höra dina.
Ha nu en fin vecka
Kram Meta