8 december 2017

Julros


Igår fick jag en så vacker Julros. Önskar att den står lika vacker över jul och nyår. Finns det några knep? Jag vill njuta av den inomhus, inte ha den på balkongen. Förr hade de blad och då kunde man spara och plantera ut dem på våren. Någon som vet?

Andra advent närmar sig och jag har alla julklappar klara. Jag är så nöjd över det. I år färre än nånsin men eftersom jag blivit mer insiktsfull med åren så får barnbarnen tillräckligt många klappar ändå.

Önskar er en fin andra advent... utan stress och oro.

6 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

De julrosor jag köpt har haft blad. Vi har planterat ut dem frampå våren. Nu blommar en här ute :) Vi är jätteglada för det!

lisashus sa...

Visst är julrosor helt underbara! Jag har försökt få dem att hålla och sedan plantera ut dem,haft dem på balkongen, men inte lyckats särskilt bra. Victoria Skoglund (Zetas) nämnde något om att de ska vara avbladade, jag uppfattade att de höll sej bättre då. Hoppas att de klarar sej.
Så skönt att du är klar med julplanerna! Här handlat det mest om körsång för hela slanten. Sen får jag se hur det blir.
Önskar dej också en fin och skön andra advent.
Kram
Lisa

Meta sa...

Så fin krans du gjort antar att de blev glad över den. Kul med en boll nåt att minnas till nästa år.Borde gjort massor till Advent och inför julen men som du vet så är bygget prio 1 just nu. Julen firas hos dotter så det får bli bara lite här hemma. skönt det med då slipper jag plocka undan så mycket.En sån julros har jag haft och den är utplanterad och lever så bra. Har mer blad ute än innan när jag köpte den. Hade min på balkongen lite nu och då så den slapp våndas i värmen inne hela tiden. Den ska nog behandlas lika som de andra, tycker jag märka, så gör jag i alla fall.
Ha nu en fin 2;dra advent
Kram Meta

Vardag och flärd sa...

Julrosor är vackra, så roligt att du fått en så fin! Jag brukar köpa en varje år och har den på verandan om det inte är frost där och sedan planterar jag ut. Försök att inte ha den för varmt så tror jag nog att du ska klara den. Lycka till!
Ha en trivsam andra advent!
Kramar Eva

Villa Ryttarängen sa...

Jättefin blomma i din vackra kruka. Jag har ingen i år, kanske jag köper en till självaste julafton. Gillar att duka med lite vitt då till det gröna och röda. Vad gäller tröjan så har jag inte alls många i garderoben utan skulle behöva en ny. Maken hade fått ett presentkort som han tyckte jag skulle använda. Jag skulle aldrig köpa en tröja för så mycket pengar annars. Önskar dig en fin andra advent. Kraaam Pia

House and Garden by Bia sa...

Fint med julrosor !!....jag planterade ut mina överblommade för några år sedan och de växer fint i rabatten här hemma !...de växer som attan !
Hoppas du får en fin söndags kväll och andra advent !
Kram bia