18 maj 2018

Trädgårdsmässa på toppen av Tällberg


På den här välbevarade dalagården iTällberg skulle jag gärna vilja bo... i alla fall på sommaren!

Förra helgen följde jag med döttrarna på trädgårdsmässa i Tällberg. En lagom stor tillställning i fantastisk miljö hos Villa Långbers på toppen i Tällberg. Vid klart väder ser man hela Siljan breda ut sig men idag låg ett soldis över sjön och därför blev inga utsiktsbilder tagna.


Bland röda stugor och gråa timmerhus var det cirka hundra utställare, allt från lokala odlare och butiker till handelsträdgårdar, keramiker, smeder, arborister, uterum och badtunnor. Glass och fika fanns förstås och god lunchbufé som vi åt på Villa Långbers altan.

Här kommer några bilder...

Det var tredje året mässan arrangerades och garanterat åker vi tillbaka nästa år. Döttrarna handlade bevattningsglaskulor, växter och rostiga vallmokapslar, jag nöjde mig med en vit Million Bells till min begränsade trädgård. Men oj, vad jag hade lust på mycket kan ni tro! Och vädret... ja, det kunde vi minsann inte klaga på. Ta en tur dit nästa år om ni kan.

Så passade vi på att kika in hos fina butikerna Millamollis och leva & bo i byn, ett måste när vi är i Tällberg. Fika gärna hos leva&bo... urgott bröd!

Mer om Villa Långbers här, Millamollis här och leva & bo här!

Nu är det helg ingen och redan pingst... det går alltför fort! Må gott ni alla som kikar in hos mig!

8 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Åhhh! Fina Tällberg. Vad härligt att gå på trädgårdsmässa i den miljön. Det vore något att satsa på till nästa år. Är det alltid samma dag? Kraaaam Pia

Isas Trädgård sa...

Ser härligt ut på bilderna Eva-Mari och Tällberg har ju en fantastisk natur. Tack för tipsen - där ska vi kika in under nästa tripp till Dalom !
Ha det så gott !
Kram/Isa

eval8 sa...

Vad trevligt det ser ut! Ni hade fint väder också :) Tack för att du visar, så vi får följa med!

lisashus sa...

Vilken underbar utflykt i vårens tid och jag kan tro att det sög i trädgårdstarmen! Så underbart att bara gå omkring och njuta av allt och bli lite inspirerad inför sommaren som väntar. Millionbells får det bli här också till balkongen. De där rostiga frökapslarna skulle jag inte ha något emot.Vilken härlig dag ni hade. Nu får vi njuta vidare av sol och blomning.
Majkramar
Lisa

pelargon sa...

Så härligt det ser ut!Där skulle man(jag)gärna varit.Tällberg är ju så fint och trädgårdsmässa på en sån plats måste ju vara en fullträff.Tack för att du visar bilder.även dom inspirerar.

Önskar dig en fin Pingsthelg❣️
Kram Margareta

Merja sa...

Låter ju jätte mysigt och Kul Det tål att tänka på nästa vår. Rostiga vallmo kapslar skulle nog även jag ha svårt att avstå från😊
TREVLIG HELG!

HWIT BLOGG sa...

Så himla kul och det ser sååå härligt ut! Älskar trädgårdsmässor :)
Kram från Titti

Mycket annat & lite betong sa...

Så härligt! En trädgårdsmässa i det fina vädret. Jag ser mycket jag skulle vilja ha...
En sen grattishälsning till Iris!

Kram Agneta