23 mars 2021

Jag har fyllt på framtidslådan


Jag har städat i mina lådor med tyger. Slängt alla små bra-att-ha-bitar, lagt största delen i kassen till secondhand och sparat bara sånt jag vet kan komma till användning. Stuvbiten med prickiga bomullstyget la jag först i secondhandkassen.


Men jag kunde inte släppa det riktigt... fick en idé att det skulle passa till ett par små hängselbyxor. Men jag hade inget mönster så jag gick till bibblan och lånade en sy- och mönsterbok som hette Baby Cool, Sy nytt av gammalt

En mycket bra mönsterbok med enkla lättförståeliga sömnadsförklaringar. Använde mig av 62 - 68 cl med viss justering av framstycket. Och så kunde jag inte låta bli att sätta en svans i rumpan. Det var så roligt att sy och eftersom jag hade tyg kvar så sydde jag en solhatt av bara farten. 

Nu viker jag ihop allt och lägger det i framtidslådan och hoppas att det snart kommer en baby i familjen som de passar för. Jag har nämligen barnbarn i lagom ålder! Annat som väntar i lådan kan du se här. Och här.

Ta hand om er och ha en fin dag.

9 kommentarer:

lisashus sa...

Du är då så otroligt duktig på att sy och även annat fix! Såååå fint det blev och vilket läckert tyg! Tur att du behöll det, och fick inspiration istället. Hoppas att de fina kläderna kommer till användning och så bra med en framtidslåda!
Kram
Lisa

Mamma C sa...

Men så fint det blev av det superfina tyget.
Vilken toppenidé med en framtidslåda.
Kram Carin

MirandaMaräng sa...

Så gulligt det blev. . . och med en extra knorr!!! :-)
Ja en framtidslåda skulle nog inte vara så dumt själv skriver jag listor men en låda ska jag nog plocka ihop!
Ha det så bra!
Kram

Eva-Lotta sa...

Så fint det blev! Jag blir lite avundsjuk att er bibbla är öppen. Vår har varit stängd sen innan jul pga Corona. Man kan beställa böcker och ringa när man är utanför, så kommer de ut med dem. Men det är inte alls samma sak!
Godnatt!

Villa Ryttarängen sa...

Men åhh så fint och vad klokt av dig att använda dina tyger. Svansen var ju pricken över Iet.. Kraaaam Pia

Rosor och ruiner sa...

Men alltså, hur fint!?! Du är ju sömmerska på riktigt ju! Lyllos nästa bebis som föds i släkten!

Kram Gunilla

Vit Hortensia sa...

Oj vilket charmigt set med svans och allt! Tyget passade sååå bra till just det du sydde. Hoppas nu bara en liten plutt får användning för allt det fina du gjort så det inte behöver stanna i "framtidslådan". Det vore ju otroligt synd!
Ha det så bra och varma kramar till dig!
Birgitta

HWIT BLOGG sa...

Men vilken fin liten dress! Oj så duktig du är på att sy! Den kommer säkert till användning i framtiden ska du se :)
Ha en fin torsdag...
Kram Titti

Agneta Tellander sa...

Men så otroligt sött och helt underbart tyg. Så ljuvligt🌿 sydde själv en kimono av en fransk duk jag hade hemma, mycket nöjd.
Så roligt att skapa nytt av gammalt.👌
Kram💖