24 april 2021

Anledning till glädje


Gårdagens promenad, i sol med iskalla vindar, gick till Plantagen. Där har jag inte varit sen coronan slog till. Tänkte få tag på en, eller två, Pensépelargoner. Men jag var tydligen för tidigt ute. Nåja, ingen brådska. Det dröjer nog innan jag kan få ut nåt på min balkong. Men jag hittade en annan för mig helt ny växt. Nämligen en Isopskufea! Har ni hört talas om den tidigare? Isop har jag haft i mina tidigare trädgårdar men den här sötingen är ny för mig. Ska tydligen tåla en hel del sol också, ett stort plus på min balkong.

Ser ut så här på nära håll. Så glad att jag hittade den. Jag köpte två. De får stå i köksfönstret tills det är utplanteringsdags. 


En annan anledning till glädje är att se de första knopparna slå ut på de övervintrade pelargonerna. Den där rosa färgen är precis vad iallafall jag behöver i mitt köksfönster nu. Det tar udden av de bitska vindar som gör att man måste ta på sig vinterjacka, mössa och vantar igen fastän solen skiner så inbjudande från en blå himmel.

Önskar er en skön helg, vänner!

8 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag tog död på mina pelargoner. Så besviken på mig själv!
Fin blomma du hittat! Lycka till med den!

Mamma C sa...

Den kommer nog trivas på din soliga balkong.
Kram Carin

lisashus sa...

Så jättesöt den är, din nya balkongväxt! Säkert kommer den att trivas om det är en blomma som tål sol. Härligt att se fram emot nu. Vilken jättesöt rosa färg på din pelargon och att den redan blommar! Ja, vindarna är hårda och iskalla här också. Vinterkläderna åker på igen när man ska ut.
Jag ser också fram emot att hitta pensépelargonen. Har inte börjat leta ännu, men jag kanske har övervintrat den jag hade. Den lever i alla fall med några gröna blad. Det var du som introducerade den för mej, och nu bara MÅSTE jag ha en igen.
Fin helg önskar jag dej också!
Kramar
Lisa

Vit Hortensia sa...

Den isopen såg jag i plantagens annonsblad, så vacker! Tänkte jag skulle plantera penséer men vädret har inte inbjudit till något köp av uteväxter, inte än i alla fall :-) Din pelargon ser ut att må riktigt bra och den där intensiva rosa färgen är ju jättefin. Kram till dig och njut av lördagen!
Birgitta

Rosor och ruiner sa...

Ja - nu vill man börja med härliga blomster utomhus snart! Men vi får tåla oss....
Kram Gunilla

HWIT BLOGG sa...

Ja isiga vindar här också! Var är våren tro??? Så söt isop och den där ros pelargonen är ju som en karamell :)
Önskar dig en fin söndag!
Kram från Titti

skicka blommor sa...

Vackert!

Blombud sa...

Pelargoner! Bästa som finns!