3 maj 2021

Litet pizzagnäll


Egentligen är jag ingen vidare pizzarepresentant, varken av köpta eller hemgjorda pizzor. Men ibland, som i lördags, kände jag mig sugen på en hemgjord pizza och eftersom jag så lägligt och för första gången köpt mig en rulle färdig pizzadeg (ICA) när jag veckohandlade, så skred jag till verket.


Jag knåpade ihop en pizza Bianco, använde alltså creme fraiche i stället för tomatsås. Så toppade jag med det som just då fanns i kylskåpet. Penslade kanterna med lite uppvispat ägg och så... skjuts in i ugnen. 

Men... var fanns de bubbliga kanterna? Platt som en pannkaka var den. När jag gör egen deg så blir kanterna alltid sådär knöliga och goda som jag gillar. De är ju nästan det godaste på hela pizzan!

Nu var den ju god ändå som tur var men nästa gång jag blir pizzasugen så gör jag egen deg! Man lär så länge man lever. Gör ni egen deg?

Alldeles ny vecka, den första i sköna maj. Nu kommer väl värmen snart? Ha det gott medan vi väntar.

7 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Både och. Men egen är godare. Nu använder jag oftast Liba-bröd när vi gör pizza, det blir otroligt gott! Är det gott med Creme fraiche? Har aldrig haft det på. Penslar aldrig kanterna heller...

Villa Ryttarängen sa...

Den ser jättegod ut. Jag köper färdig deg ibland men gör egen också. Det finns en rund färdig deg som är extra god tycker jag. Minns inte riktigt vad den heter, kan vara POP. Kraaaam Pia

lisashus sa...

Din pizza ser verkligen god ut och jag brukar också göra pizza-bianco de få gånger jag gör. Jag är inte heller någon pizzafantast, men ibland gör jag på torillas. De gånger jag gör bjudpizza och slicear upp den blir det oftast smördeg och den degen brukar ju resa sej när man penslar.
Vilket härligt kylskåpsrens du har - något att ta efter!
Ja, vi får tydligen vänta lite till på värmen.
Kramar
Lisa

Mamma C sa...

Den såg väldigt smarrig ut din pizza i alla fall.
Visst har det hänt att jag köpt färdig pizza deg. Men för det mesta gör jag min själv och det går ju så fort med.
Ha en bra ny vecka nu.
Kram Carin

Bettys beundran sa...

Gör degen själv. Använder ofta tunna skivor färskpotatis tillsammans med det som finns hemma. Har även gjort på bara potatis vitlök, persilja och sedan kan jag ha rökt skinka eller något annat bredvid. Tycker din pizza ser god ut.

Vit Hortensia sa...

Jag har aldrig gjort egen deg, men fick faktiskt tips i fredags om att använda libabröd som Eva-Lotta skrivit om så det måste jag prova. De få gånger vi annars äter pizza får vår lokala pizzeria baka dem åt oss....ibland det smidigaste sättet att få mat på bordet när inspiration och lust att laga mat är lika med noll :-)
Kramar till dig!
Birgitta

Eva-Lotta sa...

Det är så gott! Roligt att du tänker prova😀