30 augusti 2021

Augustibalkongen

 
Tänk att det redan är tid för dokumentationen av augustibalkongen! Brukar ju göra det i slutet av varje månad. Så om ni orkar, följ med, här kommer en drös med bilder.
 

Här där vildvinet bor har jag stoppat in en fågelbur för att hjälpligt dölja att det börjar glesna runt stammarna. Snart har alla blad rasat av här. Medan...
 
 
... vinet fortfarande är grönt utåt och ramar in balkongen fint. 
 

Majsen har växt sig stor och fått större kruka. Iris tycker om att äta bladen, annars ratar hon allt vad kattgräs heter.


Pelargonerna är fina, för att inte tala om Jordrevan! Den blev lite bränd i bladen i juli när det var som hetast men hämtade sig. Efter att jag tagit bilden friserade jag den rejält.
 
 
Sockerlådan har gjort sitt, den är sprucken och håller bara ihop med plasten den är fodrad med inuti. Har varit pelargonlåda länge, så tack för de åren.


Och svartögat! Som troget blommar på trots det soliga heta söderläget. Mycket vatten och gödning har gått åt. Utsidan är ju blomrikast...


Bilden tagen genom mitt köksfönster.


På hyllan har påskliljeflickan fått komma ut och lufta sig. Silvernjurvindan trivs...


... och fick så långa rankor så jag hängde upp dem över lyktans dörr.


Hängpelargonen Super Cascade Appleblossom hämtade sig sedan jag flyttade den till ljusare plats. Enda nackdelen är att den är riktigt skräpig.


Plockade några rönnbärsklasar för att trä långa hängen men de har nu legat här ett tag och har torkat och är omöjliga att sticka en nål igenom. Får plocka nya om jag får lust.
 
Efter blåsten häromdagen har vildvinet börjat släppa blad och jag får sopa varje dag. Men det visste jag ju. Är så glad över att det blivit så frodigt och varit ett sånt utmärkt skydd och silat solens strålar och gjort balkonglivet uthärdligare dessa varma dagar som varit. 

Snart är det september och jag njuter av den svalare väderleken. Tänker aldrig gnälla mer över att jag fryser! Bara att klä sig rätt och njuta av att kunna andas djupt. 

Så... välkommen till mig september. Älskar den första höstmånaden.


5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vill blomsterprakt! Bara att konstatera att du har en fantastisk balkong!

Mamma C sa...

Din balkong är så vacker med all din blomsterprakt.
Så kul att popcornsgräset 😁 har växt så mycket.
Ha en fin måndag.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Jag är en extrem vår och försommarmänniska, men till och med jag ser fram emot hösten med svalare väder och innemys. Dina balkongväxter levererar ju fortfarande så himla fin grönska och blomprakt! Färgen på svartögat är helt fantastisk! Kram
Birgitta

Villa Ryttarängen sa...

Men din balkong borde ju vara med i ett reportage. sååå fint. Du har verkligen gröna fingrar. Kraaam Pia

lisashus sa...

Alltid lika roligt och spännande att få se din balkong! Du har verkligen känsla för detta med att bädda in och försköna på så många sätt. Fina saker som passar in på en hylla och den heeelt ljuvliga Svartögat som blommar så vackert!
Ja, visst är det skönt med lite drägligare temperaturer. Just idag fick vi en helt underbar augustidag med sol och milda vindar. Älskar verkligen denna tid och längtar också efter September. Vi har något att se fram emot nu!
Tack för visningen av din ljuvliga balkong!
Kram
Lisa