14 september 2021

Hängselklänning för kattmattar... och kanske andra?


Påminde mig om ett klänningstyg jag haft liggande ett tag. Så den gamla trotjänaren, alltså symaskinen, som nyligen så lägligt varit på behövlig service, fick komma fram.

Jag hade tänkt mig en hängselklänning som jag kan använda över tröjor och tajts. Inget mönster hade jag så jag gjorde ett efter en annan klänning.

Det här tyget är perfekt om man har en katt som Iris. Både mönster och kvalité står emot katthår. Alla som har långhåriga katter vet vad jag talar om. Katthår är minsann medaljens baksida. Och då får man välja om man vill vara synbart hårig eller osynligt hårig.


 Ett måste för mig är fickor och spruttor i sidorna för bättre rörlighet.

Klar. Eftersom jag inte vill posera så får ni hålla tillgodo med en platt bild. Och om ni tycker den ser kort ut så passar den perfekt i längd till en som är 158 lång, eller kort kanske man ska säga, hihi.

Faktiskt blev den så bra och praktisk så jag syr nog mig en hängselklänning till... om jag hittar ett lämpligt tyg vill säga. Syr ni?

Så vackra sköna höstdagar vi har. Må gott!

7 kommentarer:

Tummelisa sa...

Så snygg och fin klänning. Vackert tyg också.

Ha en fortsatt trevlig vecka!

Kram Tummelisa

Eva-Lotta sa...

Så fin den blev! Förr sydde jag, men sällan numera. Min symaskin backar bara nu. Måste verkligen lämna in den, men vet inte var.

Mamma C sa...

Vilket vackert tyg det var och en superbra modell på klänningen med.
Ha en fin tisdag.
Kram Carin

Rosor och ruiner sa...

Jättefin modell och mönster!
Hihih, jo nog är håren medaljens baksida alltid... hårig är man vare sig man vill eller inte och det är bara att anpassa sig. Så svarta enfärgade tyg går ju bort... I alla fall när man är hemmavid. Skall man iväg är det att rolla sig precis innan man går ut från dörren... ;)

Syr gör jag nån gång ibland men bara typ gardiner och kuddfodral...Raka saker alltså... Inte kläder ;)

Ha det fint!
Kram Gunilla

lisashus sa...

Jättesnygg hängselklänning både i tyg och modell. Ja, hårigheten med katt är verkligen påtaglig, även om jag bara haft vanliga korthåriga katter. Perfekt mönster på klänningen då och så himla praktiskt med fickor!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Så vackert tyg och lyckliga du som kan sy kläder! Jag kan göra små ändringar på kläder om det är något som är för långt, för mycket vidd eller så, men annars syr jag mest gardiner, kuddöverdrag och annat till inredning. Skulle jättegärna vilja sy kläder eftersom jag är både kort och smal och har så svårt att hitta kläder som passar, men då skulle jag behöva gå en sykurs och lära mig ordentligt först.
Kan tänka mig att långhåriga katter lämnar spår efter sig! Det gör vår tax också, men eftersom maken är duktig på att rycka hans päls är det inget större problem med hundhår på kläderna. Å andra sidan gör jag som du, väljer färger och tyger där det inte syns om man blir lite hårig :-)
Kram till dig! Birgitta

Bettys beundran sa...

Ja, jag syr och skulle vilja sy mer än vad jag gör. Började sy mina kläder när jag var 14 år (i dag är jag en äldre kvinna) och hade då en mycket bra sysläjdslärare. Fick gå till byns tygaffär och välja tyger till kläder - fantastiskt. I dag syr jag inte så mycket till mig själv, tycker det är svårt att hitta tyger. Förstår att klänningen blev fin. Ha en fin dag.