7 september 2021

Jag bara bestämde mig...

Jag kan knappt tro det! Vadå, undrar ni? Jo, jag har minsann börjat putsa mina smutsiga fönster!

När fönster nummer ett var klart, och det var dags för lunch, kom svampen jag hittade under söndagens skogspromenad väl till pass. Ugnsgratinerade smörstekta kantareller på rostat bröd med riven ost och några kvistar timjan. Mer behövs inte för att jag ska befinna mig i himlen.

Och efter fönster nummer två belönade jag mig med kaffe, rabarberpaj och grädde. Tycker själv jag är duktig, för att putsa fönster är det absolut tråkigaste arbete jag vet. Det blir inte ofta fönsterputs hos mig men när det händer blir det ordentligt gjort, puts på alla sidor, torkar allt trä, persienner och element. I dag fortsätter jag med resten. Kan knappt tro att jag är på gång.

Som ni nu ser så har slagbordet fått lite saker på sig. Den härliga buketten med höstrudbeckia har jag plockat hos en vän och jag bara älskar den!

Gillar ni att putsa fönster eller gruvar ni er och blundar länge som jag brukar göra?

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Jag avskyr att putsa fönster. Våra är så gamla och repiga, det blir aldrig riktigt bra. Men att leja bort tycker jag blir för dyrt så jag gör några i taget. Vi har 20 st fönster som ska putsas på alla fyra sidor samt skjutdörrarna på uterummet. Inget man gör på en kvart direkt. Heja dig och vad smart att belöna sig med lite gott. Kraaam Pia

Eva-Lotta sa...

Putsar fönster så sällan jag kan. Gjorde det på nedervåningen innan semestern. Så ljust och fint det blev. Då, precis efter kändes det som att vi inte skulle dröja så länge till nästa gång, men nu vet jag inte riktigt. Det är både tråkigt, svårt och jobbigt!
Bra att du belönar dig, smart idé!

Mamma C sa...

Håller med dig att fönsterputs är inte kul alls.
Nu har jag inte längre så många fönster att putsa efter vi flyttade till Spanien. Tre stycken och så det stora glaspartiet på altanen.
Men jag känner mig nöjd och belåten när det blir gjort här med.
Klart man ska belöna sig när man har gjort tråkgöra. Och dina belöningar var mycket smarriga.
Ha en fin tisdag.
Kram Carin

lisashus sa...

Jag avskyr också att putsa fönster! Man anstränger sej som attan och det blir aldrig bra ändå! Jag borde verkligen också putsa mina...NU!
Så duktig du är och att du tar det i etapper med belöningar i mellan! Smart!
Åh, så du kan njuta när det är klart! Vilken bedrift!
Kramar
Lisa

Isas Trädgård sa...

Så smart att ta ett fönster i taget med lite belöning emellan !
Det skall jag testa för putsa fönster står alltid längst ner på listan eftersom kroppen inte alls gillar dom där rörelserna. Kommer aldrig runt huset utan får glädjas över dom få fönster som blir putsade. Det är ju så himla skönt efteråt när det väl är gjort !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Vit Hortensia sa...

Kantarellsmörgås och rabarberpaj skulle jag lätt kunna unna mig utan fönsterputs, men med fönsterputs måste det ju bli ännu bättre :-) Våra vardagsrumsfönster blev putsade tack vare uppsättning av nya gardiner, men sen tog det tvärstopp. Fast det är inte försent än, jag hinner om jag plötsligt prioriterar att göra det. Att vänta på lusten att göra det funkar inte, måste ta ett rejält tag i min egen krage och använda milt tvång.....eller kanske är det belöning som är nyckeln? ;-)
Lyckliga du som får gnistrande rena fönster! Kram
Birgitta

Rosor och ruiner sa...

Hm, nej det är ju ingen favoritsyssla precis, så jag låter det nog gå ett tag innan jag tar tag i dem... Dock är det en "fröjd" (nej nu överdrev jag!) att putsa dessa fönster mot alla dem jag hade i huset... Nej men åtminstone går det bra mycket snabbare, dels är det ju färre och dels är det såna som man snurrar runt så nog är det lättare! ;) Men direkt kul är det ju inte!

Men ditt bord!! Du är fantastiskt duktig, att du orkar! Sååå fint!

Kram Gunilla