10 november 2021

Fåtöljen omklädd och klar


Efter att ha dammsugit marknaden efter lämpligt tyg stannade valet till slut på detta tyg, Boel & Jan Willow Offwhite. Mycket skulle stämma och passa både den mörka karmen och min övriga lågmälda färgskala.


Bilderna tog jag i kvällsljus, för att fota i burspråket i motljus går nästan inte. Korgstolarna som stod här blev förpassade till vinden och det blev mycket luftigare.

Jag tycker så mycket om den mjuka formen. Men det var krångligt att klä om den kan jag säga. Tung som ett skåp och att jag är rådbråkad i kroppen efter alla lyft och obekväma ställningar är ingen underdrift. Jag tog isär den helt, den är otroligt välgjord. 20 skruvar som satt som berget skruvades ur, tusen klammer plockades bort och gamla tyget dammsögs och användes som mönster till nya tyget.

Men efter allt arbete jag lagt ner är jag nu nöjd över resultatet. Det lilla bordet som varit vitt passade inte in så jag letade i skåpet efter bruna nyanser och blandade mig fram till en godtagbar nyans.

Nu ska jag vila mig ett tag och jag har faktiskt lovat mig själv att det här var den sista fåtöljen jag klär om. Räknade efter och om jag inte glömt någon så var det här den elfte jag klätt om i min dar. Plus två soffor. 

Som synes så är fåtöljen väl godkänd av Iris. Men också jag har provsuttit och den är som gjord för min rygg. En riktig bokläsarfåtölj!

Idag tror jag att jag ska baka Elsas Saffranssockerbullar. Bakade dem förra året och de blev en favorit, inte bara för mig, de var så luftiga och goda. Recept här.

Kram på er!

Vill ni se några tidigare omklädslar så klicka här och här.


11 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det blev verkligen bra! Mamma har klätt om en del möbler så jag vet hur svårt det kan vara. Och tidskrävande! Bordet blev bra det med, du fick en väldigt fin vrå där! Ha en fin onsdag!

Tummelisa sa...

Så fin fåtöljen blev. Du är verkligen duktig. Skulle själv vilja klä om en Emmafåtölj som vi har, men har inte vågat mig på det...
Ha en fortsatt trevlig vecka!
Kram Tummelisa

Mamma C sa...

Men dra på trissor så himla fin den blev. Du är så duktig.
Den ser verkligen skön ut att sitta i och även att ligga i för små fyrbenta familjemedlemmar.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Oj vilket proffsjobb du gjort....såååå snyggt!!! Tyget passar verkligen perfekt till möbeln och till din övriga inredning! Nu får du vila och njuta av den vackra fåtöljen....om inte Iris lagt beslag på den som sin :-)
Allt gott till dig! Kramar
Birgitta

Villa Ryttarängen sa...

Wooow du är ju så himla stilsäker. verkligen superfint. Kraaam Pia

Rosor och ruiner sa...

Jag säger det här med - du är fantastiskt händig, jag är så imponerad! Det där måste ha varit riktigt svårt och pillrigt! Och tyget är så fint! Tänkte att det var William Morris men det var det alltså inte!? Så likt! Kanske tar o köper en bit av det tyget till en pinnstol jag har som jag vill byta tyg på. Ett betydligt enklare projekt än ditt! 😉
Kram Gunilla

lisashus sa...

Du är verkligen helt otrolig med allt du företar dej! Sååå snygg den blev och vilket fint tyg! Så proffsigt gjort, men vet att du har berättat att du och din dotter har haft företag som återbrukat gamla möbler! Njut av din fina fåtölj!
Klart att Iris blev nöjd. Där kanske hon nu hittat sin plats.
Kramar och beundran!
Lisa

Bettys beundran sa...

Så fint det blev, otroligt hur många stolar/soffor m.m. du klätt om. Nu ser jag att det är likadant tyg som jag i veckan klätt om våra köksstolar i, likt Morris tyg Oliv som också finns som tapet. Det är ett jättefint tyg. Mina stolar är betydligt lättare att klä om, men ändå inte helt lätt i hörnen. Du kan verkligen vara nöjd du fick ju en hel ny hörna och Siri godkänner.

Eva sa...

Men så duktig du är! Så fin fåtöljen blev och allt annat du klätt om!

HWIT BLOGG sa...

Superfin! Vilken mysig hörna!! Sköna färger också....
Ja alltid lika kul att kika in till dig och se vad du hittar på :)
Kram från Titti

bossanova.1123@gmail.com sa...

The best top 1 casino website
วิธีเล่นเสือมังกร ให้ได้เงิน2022