17 november 2021

Räkna hjärtslag


Alla bokslukare vet känslan när man inte vill göra nånting annat än att läsa boken man hittat och som uppfyller tankarna hela tiden. Så är det med Räkna hjärtslag som jag valde den här gången från Låna och läs, Akademibokhandelns bokklubb där man kan välja mellan 55 olika titlar att låna. Jag är abonnent sen 1 oktober och har redan hunnit med fem böcker. Ett utmärkt sätt att få ta del av utvalda böcker när bokhyllan är full.

Som sagt... Räkna hjärtslag kan jag inte lägga ifrån mig. Den är skriven av Katarina Widholm, skönlitterär debutant, hon har förut skrivit enbart barnböcker. Och som hon berättar! Jag är så glad över upptäckten att hon skriver på en fortsättning.

Berättelsen handlar om Betty, en ung kvinnas väg ut i livet, från Hudiksvall till en hembiträdestjänst i Stockholm under åren före andra världskrigets början. Så varmt, lågmält och trovärdigt berättat. Jag fick lite Mina drömmars stad-vibbar, ni vet Per Anders Fogelströms fina Stockholmsskildring, även om den serien utspelade sig långt tidigare. 

På baksidan står det så här...

Om du inte vill läsa den själv är den en finfin julklapp till bokälskaren! Och här kan du läsa mer om utmärkta Låna och läs.

Ha en bra dag.

5 kommentarer:

Anki sa...

Bra tips. 💕

Eva-Lotta sa...

Tack för boktips!

Mamma C sa...

Tack för ditt boktips.
Kram Carin

lisashus sa...

Det verkar vara en roman helt i min smak. Ja, visst är det underbart när man får tag i en bok som slukar en så totalt!
Tackar för tipset!
Kram
Lisa

Bettys beundran sa...

Tack för boktips. Jag håller just på med Lucinda Rileys sju böcker om de adopterade systrarna. Fängslande, det ligger mycket efterforskningar bakom systrarnas olika miljöer, kultur m.m. Nu baserar de sig inte på någon sanning men.... Fick spruta nr. tre och blev dålig i 4-5 dagar och då var det bra att ha något att läsa. Roligt att du tyckte om stolstyget .....