23 november 2022

Andra bullar


Tog mig i kragen och bakade saffransbullar igår. Jag bakar faktiskt traditionella kanelbullar men tillsätter saffran i degen, tar mindre mjölk och mer smör. Det blir mjuka och saftiga bullar.


Avsmakades till eftermiddagskaffet igår. Goda kan jag lova. Önskar jag kunde bjuda på en. Nu har jag fryst ner resten till mitt adventsfika.

Vackert är det ute med den snö som kommit. Inte alls lika mycket här som i södra Sverige. I morgon tänker jag sätta upp adventsstjärnor och ljusstakar. Kanske jag tänder dem redan då, kanske inte. Förmodar att ni också håller på att adventspyssla?

Ha det gott.

8 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Dom ser goda ut. Här bakas det inte eftersom handen är kaputt men en och annan stjärna har jag hängt upp och tom. tänt. Ha en härlig vinterdag. Kram Pia

Vit Hortensia sa...

Ja, tack, skulle gärna smaka på en sån fin bulle :-) Eftersom jag bara bakar mjuka kakor, om jag nu bakar, så tänkte jag köpa med en saffranslängd från affären när vi var och storhandlade igår. Meeeen, eftersom jag inte skrev upp det på min shoppinglista kom det heller inte med något sånt hem. Inte den här gången i alla fall.
Satte faktiskt fram adventsljusstakarna i fönstren igår, och tände dem också. Köpte vita hyacinter och en vit amaryllis när vi ändå var och handlade så nu när det ändå blev rörigt med framdragna kartonger kan jag lika gärna rota runt lite mer och se om det är något mer jag vill ha fram :-)
Väldigt grått hos oss idag. Den snö som föll håller på att försvinna så vi ska ta en utestädardag innan det fryser igen. Ska försöka få bort alla gamla rör, stenhögar och plankor som ligger kvar efter V/A grävningen och hämta en gran att sätta ledljus i utanför huset. Barrgrönt och extra ljus vill jag ha till jul.
Kramar till dig!
Birgitta

Mamma C sa...

Jag gillar sådana bullar som du har gjort mer än de släta saffranssnurrorna.
Tror inte det blir något bak här. Men man vet aldrig.
Ha en fin onsdag.
Kram Carin

Anonym sa...

Nu blev man sugen på att baka saffransbröd, jag har saffran kvar sen förra året måste väl gå att använda! Tack för din fina blogg! Trevlig första advent, Marie

lisashus sa...

Tack, en sån bulle tackar man inte nej till. De ser verkligen goda ut och säkert är själva doften underbar.
Jodå, håller för fullt på och pysslar med adventsstjärnor och stakar här just nu. Det känns lagom upplyftande för här gråregnar det och den myckna snön vi fick sjunker undan och slaskar sej. Inte läge att gå ut.
Önskar dej en fin fortsatt adventsvecka!
Kram
Lisa

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Oh ces petits pains me semblent délicieux. Il n'y a rien de meilleur que de manger ce que nous cuisinons, n'est-ce-pas ? et le parfum quand ils cuisent doit embaumer votre maison.

Je vous souhaite un bon weekend !

Kram Hélène

Barwitzki sa...

De er flotte ... kanelsnurrene & co.
Endelig bakte jeg noen og de ble så gode at jeg umiddelbart lagde dem igjen... alle elsket dem.
Jeg tilsetter også mer smør i røren og kardemomme... andre gang tilsatte jeg også forskjellig julekrydder, nellik og sånt... himmelsk... Jeg vil prøve dine med en gang, de ser fantastiske ut...
mange hilsener til deg fra Viola. Jeg ønsker dere alle en fin første advent.

HWIT BLOGG sa...

Mums! Saffran är det godaste jag vet! Ha en mysig advent nu...
Kram Titti