18 december 2022

Fjärde advent... och borrelia

Redan fjärde advent och jag inser att jag inte läst mer än första versen av adventsdikten jag tycker så mycket om och brukar läsa varje adventssöndag. Tiden har gått så fort, men samtidigt så sakta. Men nu läser jag den sista högt för Iris... som inte bryr sig ett dugg utan bara fortsätter sova.

Vi se i fjärde ljuset
en stjärna underbar
den som ger tidens gåtor
ett evighetens svar
 


Påminns om min egen juldikt Min julönskan. Den får huvudrollen i nästa inlägg tror jag.

Har snart tagit de sista tabletterna i antibiotikakuren och hoppas borrelian försvunnit ur kroppen. Tänk, inte trodde jag att sviterna efter ett fästingbett kunde ligga latent i flera månader! Förresten har jag inte märkt ett dugg och kan inte fatta när jag kommit kontakt med en fästing?? Helt plötsligt upptäckte jag en röd ring runt armbågen. Stor som en assiett! Tack och lov att penicillin finns. Och tur att jag inte blivit smittad av de säkert tio fästingar jag tidigare plockat av mig under åren i Västmanland. Har ni klarat er?

Ta hand om er, njut av fjärde advent... och kolla extra noga efter röda ringar!

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Va? Kan det komma så pass senare. Ja jag har klarat mig från borrelia. Redan fjärde advent, tiden rusar. Nu blir det julkalendern på tv och en påtår. Kraaam Pia

Mamma C sa...

Oj, det visste jag inte att sådant kunde ligga latent. Och tur att det finns penicillin.
Inte klokt att det redan är 4:de advent.
Ha en bra söndag nu.
Kram Carin

lisashus sa...

Visste inte att du hade borrelia! Tur att den upptäcktes ändå, men så långt senare? Märkligt! Hoppas att du blir botad efter kuren.
Jättefin dikt, även om inte Iris uppskattar!
Ha en fortsatt fin adventssöndag!
kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Den är lurig den där borrelian! Fick veta just det där, att borrelia kan ligga latent utan symtom, när jag fick ansiktsförlamning för 7 år sedan. Då testades jag för borrelia, men det var inget sånt då. Däremot blev jag infekterad av en fästing på ryggen för kanske 2 år sedan och den rodnaden bredde ut sig till drygt 5 cm och var symtom på borrelia "enligt skolboken" sa läkaren. Då fick jag också en antibiotika kur, rodnaden försvann och infektionen läkte ut, men efter det är jag extra noga med att titta efter fästingar. Har man djur som är ute händer det ju tyvärr att de släpar med sig såna otäckingar i pälsen och många är gångerna då jag känt dem krypa på ben och armar innan de bitit sig fast. Usch!
Varm kram och ha en lugn och fin fjärde advent!
Birgitta

Margareta sa...

Så lurigt med fästingar. De behöver man ta på allvar. Jag har lyckats hålla mig ganska fri från dom.Hade nog en som bitit sig fast i somras. Men Stina(hunden) hade en del trots medicinering.. Ibland delar vi sängplats,så man är ju utsatt.
Hoppas du blivit av med eländet nu med penicillinet.
Vacker dikt och vackra stjärnor. Dina stjärnor har inspirerat mig. Jag har gjort ganska många. Nu hänger fem stycken i köksfönstret. Jag har också gett bort. Jag tycker dom är så fina.
Tack för alla dina fina bilder och texter du delar med oss.Dom har betydelse!
Kram Margareta

HWIT BLOGG sa...

Oj, ja det där med borrelia är inte att leka med. Elaka små kryp som ställer till det rejält! TUR att det finns botemedel!
Ha en finfin söndag nu och ta väl hand om dig...
Kram från ett gråtrist Öland & Titti

Anonym sa...

Fästingbett är lömska. Tbe är inte heller roligt, vi vaccinerade oss mot det. Även om det är ovanligt att vi har fästingar så räcker det ju med en…
Tur det finns antibiotika mot Borrelia, du får krya på dig! Eval8