4 januari 2023

Svagheter och annat


Jag har plockat undan alla julsaker, de få som jag haft framme, och då passade jag på att flytta om lite på hyllan som sitter i gången mellan vardagsrum och kök. Nu blev den dammad också, något som inte blev gjort till jul, hrm. Praktiskt att den sitter så högt så inte dammet syns. Men andra ser nog, jag mäter bara 157 cm i strumplästen... nuförtiden.


Tände ljusen men det blev inte ljusare för det trots att en solstrimma letade sig in. 

Förutom korgen med ljus som ni ser på första bilden så ligger här tre granatäpplen som har börjat torka. Jag tog dem från fatet med kottar och apelsinskivor som stått på slagbordet under julen. Rönnbärskransen får vara kvar tillsammans med boken om Vintermat. Tycker om att låta kokböcker bli ett blickfång och följa säsongen.

Och vad har hon i det bruna skrinet då, undrar ni.


Jo, där förvara jag en del av min stensamling. Förutom kottar så har jag dille på stenar och den här samlingen kommer ursprungligen från Kretas stränder där jag alltid går, eller gick, rättare sagt, med näsan i sanden på jakt efter fina stenar. Nu har reslusten avtagit... men jag har ju stenarna kvar att känna på och att minnas med.

I några gamla glasflaskor står en annan av mina svagheter kvar. I det här fallet dillkronor, kvar sen augustis kräftskiva. Tycker de är så skira och vackra. Och så den älskade runda vasen, loppad en gång för länge sen. Bakom sista flaskan skymtar...

... en ikonbild. Också en svaghet jag har. Speciellt denna, också ett loppisfynd.

Ja, jag har många svaghetssamlingar. Torkade växter, strån och frökapslar, grenar, kottar, bär, stenar och annat från naturen. Inte kan man ha för många svagheter... eller?

Mer om hyllan kan du få veta här. Och här.

God fortsättning och ha det gott!

7 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Hej Eva-Mari !
Underbara resminnen och allt annat du samlar från naturen - som små skatter som pryder ditt hem så vackert.
Önskar dig ett fantastiskt 2023 !
Kram/Isa

Anonym sa...

Du har ett så rogivande hem! Ser väldigt trivsamt ut. /Eval8

Villa Ryttarängen sa...

Du har så fint på din hylla. Läste inlägget om din butik igen. Så kul att det blev av ändå fast det blev en kort stund. Kraaam Pia

Mamma C sa...

Du har det så fint hemma hos dig.
Vårt barnbarn Amelia 4 år hon samlar sten hela tiden hon är ute. Så när man kommer in igen efter en lekstund ute är hennes overall blytung. Det är så mycket sten i hennes fickor.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Det där är väl inga svagheter....bara trivsel och fina minnen. Det måste vi få ha :-)
Jag älskar lärkkvistar med kottar. Har massor både framme och i en hög i uthuset men kan ändå inte låta bli att plocka med mig en till när jag hittar en nedblåst fin gren med knubbiga kottar. Runda stenar har jag nog plockat tonvis i modell lite större än dina för att använda i trädgården. Inte från Kreta och inte så fina som dina, men de bär ändå på minnen.
Din hylla är så charmig!
Varma kramar från mig till dig!
Birgitta

lisashus sa...

Vilken fin och dekorativ hylla du har och så härligt med en solstrimma som tittar in också.
Jag känner igen mej så väl hos dej i ditt samlande på stenar, torra växter och annat smått och gott.
Jag har också stenar från alla ställen jag varit på och de där släta, ljusa och vackra ligger mej varmt om hjärtat.
Svagheter vi ska vara rädda om!
Ha fortsatt sköna dagar och helg som kommer!
Kram
Lisa

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

J'espère que vous allez bien. J'aime bien votre étagère décorée avec les choses que vous aimez et collectionnez.
Contrairement à vous, je ne garde rien ou très peu de choses, ne collectionne rien. J'aimerais avoir un intérieur japonais très zen, dépouillé, sobre avec peu de choses, pas de bibelots. Les goûts et les couleurs !

Je vous souhaite une bonne fin de semaine.

Kram Hélène