23 januari 2023

Vecka fyra


Klockorna på den sista amaryllisen klipptes kort och fick hamna i vas. Och med det så är amaryllistiden över. Nu stundar andra tider.

Visst längtar man efter att få en kruka pärlhyacinter på bordet som de på bilden? Har sett att de börjar dyka upp i butikerna men än har jag bara köpt tulpaner. Idag vill jag helst inte gå ut när det är minus femton. Ändå har jag en del ärenden på agendan. Men inga blommor blir köpta idag. De får vänta tills temperaturen stiger.

I januari vill man förnya sig och sitt... det är sen gammalt! En idé som gäller mitt vita vitrinskåp i köket har utformats i mitt huvud och genast gick jag igång med kniv och rakblad. Mer får ni se när jag kommit en bit på väg.

Ha en fin vecka, den fjärde i januari. Kram!

5 kommentarer:

Eval8 sa...

Du har verkligen många idéer! Jag är glad om jag byter gardiner då och då. Idag ska jag städa. Solen sken igår och visade att det var hög tid. Glad måndag!

Mamma C sa...

Tänkte köpa tulpaner i lördags på marknaden. Men de var inga vackra tulpanbuketter som fanns kvar. De hade säkert varit både på en eller två marknader innan.
Det ska bli spännande att se ditt projekt som du håller på med.
Ha en ny bra vecka.
Kram Carin

lisashus sa...

Oj, så kallt ni har det! Här är bara -5 idag men fortfarande mulet och grått!
Så fint med amaryllisen, men visst längtar man efter lite vårlökar nu. Det får bli nästa växtköp här också. Torra kvistar får pryda här så länge.
Så spännande det låter med ditt vitrinskåp. Undrar just vad du hittar på där.
Sköt om den och ha en fin start på veckan!
Kram
Lisa

Vit Hortensia sa...

Spännande med nya projekt! Om jag fick som jag ville skulle vårt stora vita skåp/skänk i köket ersättas av ett mer stilrent svart vitrinskåp. Jag vill förändra och maken tycker det är bra som det är. Har hittills låtit honom bestämma men jag funderar och bidar min tid :-)
Så fort jag hittar vita pärlisar ska jag köpa en kruka. Såg bara blå idag då vi var och handlade.
Skrapa på så vi snart får se vad du håller på med! För jag antar att du skrapar om du använder kniv och rakblad, men jag kan ha fel :-)
Kramar
Birgitta

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

J'adore les amaryllis. Les jours de janvier sont sont gris et tristes que l'on a envie d'un peu de gaieté dans nos maisons. Les jacinthes et tulipes sont les bienvenues pour nous remonter le moral !
Vous avez toujours des idées ou des projets plein la tête ! c'est bien, cela évite de vieillir trop vite (ah ah !)

Bonne semaine à vous

Kram Hélène