17 februari 2023

Små saker


Ni vet ju redan att jag tycker mycket om min bokhylla och när jag en gång ska flytta så ska den utökas med ännu en sektion. Fastän jag nyss köpt till en del så börjar den redan kännas för trång.

Viss anledning därtill är att jag tycker om att göra rum för saker mellan böckerna. Saker som jag flyttar runt lite efter tycke och humör. Lilla stolen står oftast i köket. Nu hamnade den här på Nordens Flora. Och svarta keramikskålen på fot har mesta tiden i sitt liv befunnit sig i ett köksskåp och inte hittat sin plats... förrän nu.

Statyetten Påskliljan har stått på de flesta platser genom åren, även befunnit sig på balkongen emellanåt. Här har hon sällskap av en liten koltrasttavla som döljer borrade ventilationshål från väggen bakom.


Högst upp finns delar av min konstglassamling av Åsa Brandt. Största delen trängs i ett köksskåp. För många på samma ställe blir för mycket. Nåja...

... här står några av andra formgivare också. De smäckra glasen på hög fot är av Helena Gibson. Runda vasen har Bengt Orup formgivit. Jag har samlat konstglas länge. Mitt första, av Åsa Brandt, köpte jag redan 1968. Nu har jag börjat sälja vissa glas. Inser att samlingen måste krympas. För någonstans måste man dra en gräns. Jag ska behålla bara det som ligger mig absolut närmast hjärtat.

Små saker i min bokhylla. Som för mig gör den levande.  

Samlar ni på något?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Så härlig bokhylla. Den hade jag gärna botaniserat i😊
Nej, inte direkt. Lite av varje samlar jag på.
Trevlig helg!

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Quelle belle bibliothèque vous avez. Il est vrai que les divers bibelots qui la décorent, apportent une touche personnelle et intéressante. Je ne collectionne rien du tout.
Si j'en avais la possibilité, j'aurais un intérieur dans un style dépouillé, sans rien ou très peu de choses sur les étagères, rien à dépoussiérer sauf les livres (ah ah !).
Maintenant, les goûts et les couleurs ....

Passez un bon weekend.

Kram Hélène

lisashus sa...

Det är så fint med bokhyllor med böcker i och denna blandning förhöjer verkligen det hela. Så många fina saker du har och visst är de ju värda att synas och de är i gott sällskap!
Fin fredagskväll och helg!
Kram
Lisa

Mamma C sa...

Din bokhylla är verkligen fin med alla böcker i. Den förhöjs ytterligare lite till med dina små saker och samlingar.
Nej, jag samlar inte på något. Just nu 😉.
Kram Carin

HWIT BLOGG sa...

En bokhylla säger allt...och böcker älskar jag!! Glas gillar jag också...
Just nu samlar jag bara på minnen som ska på pränt innan jag glömmer dom :)
Kram från en stormig ö & Titti

Villa Ryttarängen sa...

Fina små saker där i hyllan. Jag har också prydnadssaker i min bokhylla. Fast inte så där fint som hos dig. Jag har samlat på allt känns det som. Mest såskannor och Dalahästar. Men nu ska jag inte ha mer saker det är fullt. Kraaam Pia

Hannas krypin sa...

Så trevliga detaljer du har i din bokhylla. Vill verkligen botanisera bland alla dina böcker. Verkar finnas en del. :-)