22 maj 2023

Ett hem


Jag, som har besökt Carl Larssongården så många gånger genom åren och har så många böcker om både Karin och Carl, tänkte verkligen inte köpa en till. Men jag kunde inte motstå! För den här boken är en helt annorlunda presentation av det kända konstnärshemmet Lilla Hyttnäs i Sundborn.


Elsa Billgren har fått fria händer att presentera gården från sitt perspektiv. Och hon gör det med att visa vardagen i bilder som om familjen Larsson levde kvar och precis hade rest sig från matbordet, eller just skulle sätta sig ner ute i trädgården.


En levande skildring med originalrekvisita från tiden, Karins vävnader och broderier, porslin i bruk och bullen som det just bitits en tugga ur. Boken återspeglar livet, inredningen, måltiderna och trädgården.

Här finns också många inspirerande recept. Som den här Rabarberkakan. Den ska jag baka! Eller vad sägs om Solrosgröt, Körsbärskompott, Kantarellpaj med cheddar och salvia...

En utmärkt present att ge till den som tycker om vårt mest kända konstnärshem och nu får se det levande. Eller varför inte till dig själv?

Som allt jag tipsar om är det mina egna tankar och värderingar jag vill förmedla. Inga samarbeten finns i min blogg. Bara så ni vet.

Ha en fin dag!

7 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Åhh en bok som jag skulle gilla. Har bara varit där en gång och det var vid advent. Skulle vara kul att se det på sommaren också. Ha en bra dag. Kraaam Pia

Anonym sa...

Vissa böcker går inte att motstå. Denna verkar vara en sådan! Glad måndag! Eval8

Anonym sa...

Ja jag har också köpt den det märkvärdiga med det hemmet är att det passar i vilken tid som helst. Älskar det

Mamma C sa...

Sett och läst om boken.
Kram Carin

Isas Trädgård sa...

Verkar vara en helt underbar bok - vilken dröm för Elsa att få leta i låsta skåp på vinden efter textilier, laga mat och baka i köket som inte är öppet under visningarna och få sova i Carls säng !
Stort reportage om boken i senaste Antik & Auktion. Låter som ett måsteköp !

För över 20 år sedan gjorde jag ett arbete om Karin Larsson när jag gick på en kreativitetslinje på folkhögskola som förde mig till Hallsberg där jag fick låna en hel pärm full av avskrifter av brev mellan Karin och hennes mor och Karin och Carl - vilken lycka det var att få ta del av Karins vardag.
Ha det så gott !
Kram/Isa

Rosor och ruiner sa...

Vilken fin bok det verkar! Tack för tips!
Men när jag såg rubriken trodde jag det skulle handla om något annat... Jag håller ännu tummarna för dig! ♥
Kram Gunilla

lisashus sa...

Den boken har jag hört talas om och den verkar intressant och spännande. Att få en helt annan upplevelse än den när man är där och bara kan använda sin egen fantasi.
Tack för bra tips!
Kram
Lisa