6 maj 2023

Tillvänjning


Älskar de första spröda knopparna på mina övervintrade pelargoner. Ser ni katthåren på knoppen?

Nu har jag låtit dem få komma ut en stund varje dag för att vänja sig. Men ännu är det alldeles för kallt på nätterna, ja på dagarna också, för att de skulle få stanna kvar därute. Jag har inte ens städat balkongen ännu. Så sen har jag aldrig varit med städningen men jag vill ju inte frysa ihjäl. Hoppas det slutar blåsa isvindar och blir lite varmare nu. Men jag bävar för att sommaren ska bli lika gräsligt varm som 2018... som det spås. Hoppas siarna har väldigt mycket fel!


Ännu väntar jag. Men jag måste få förklara att jag inte väntar på nåt sjukbesked! Jag väntar på ett roligt besked. Slut på meddelandet.

Glad helg alla vänner!

5 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Jag har burit ut mina pelargoner till växthuset. Men de iskalla nätterna kräver att en fläkt slår igång. Ja vi får se hur varm sommaren blir. Jag gillar värme om jag kan bada. Ha en härlig och solig lördag. Kraaaam Pia

Anonym sa...

Bra att det är ett roligt besked du väntar på.
Så fint när pelargoner börjar knoppas. Jag fick tre stora av en kompis, det var en eller två veckor sedan. De behövde klippas ner. Jag tog vad jag vågade, satte skotten i vatten, men fortfarande inga rötter. Och inga knoppar syns. Nu är jag sugen på att köpa nya. Trevlig helg! Eval8

Mamma C sa...

Bra att de får acklimatisera sig lite först.
Har också läst att det kan bli en varm sommar där hemma i Sverige.
Kram Carin

lisashus sa...

Åh, så långt dina pelargoner har kommit! Blommar redan! Vilka favoriter dessa är. Iris verkar också gilla dem.
Nej, man har ingen lust att greja ute i kylan. Har inte heller lust varken inne i torpet eller utomhus. (nästan kallare inne på torpet).
Sommaren bävar jag för också. Hoppas innerligt att vi slipper den jobbiga hettan. Hoppas också att siarna har fel!
Jag förstod att det var något positivt med din väntan. Hoppas att allt går precis som du vill!
Ha en fortsatt fin helg!
Kramar
Lisa

HWIT BLOGG sa...

Ja frostiga nätter här på ön också. Våren är sen...näää hoppas inte på en sånär varm och het sommar igen!!! Puh!! Jag trodde jag skulle smälta bort!! Trädgården såg ut som Sahara.
Härligt med positiv förväntan - mer av sånt!
Kram från Titti