17 augusti 2023

Rundtur i vardagsrummet

God morgon på er.

Sitter i soffan med kaffet efter frukosten och slökikar på Nyhetsmorgon. Ni minns att jag placerat tv:n inuti skåpet, eller hur? Mitt bästa knep. Stänger igen när jag tittat klart så jag slipper se den.

Idag kommer persiennkillen och ska byta ut persiennerna från 1982 till nya fräscha. Ska strax flytta undan allt i fönstren men tänkte först visa bilderna jag tog igår från mitt vardagsrum. Välkommen in!

Samma vy men med stängda dörrar.

Nya ullmattan gör inte stort väsen av sig. Det gillar jag. En sak som är mycket märklig...

... är att den flikiga bladkaktusen verkar trivas i mörkret. Den är faktiskt ännu finare i bladen nu än tidigare. För det är ett avsevärt mörkare vardagsrum jag har nu. Jämfört med mitt gamla. Jag trivs med det.

 

Alla mina böcker på plats. Tycker om varenda en och många är omlästa både en och två gånger. Min sköna nätta tvåmanssoffa har många år på nacken och flera gånger har jag tänkt byta ut den mot en större. Men varför då egentligen? Det är ju jag som ska sitta i den. Och Iris ibland. Runda soffbordet och satsbordet har fått byta plats. Känns bättre utan att jag kan förklara. Och som ni ser så är placeringen av möblerna i rummet samma som i gamla lägenheten. Känns bra och hemma.

Läshörnan som är flitigt använd har ni redan sett en glimt av i ett tidigare inlägg. Rölakanmattan av Ingerd Silow ropade jag in på auktion för fyra år sen. Tidlös. Älskar den!

Från hallen ser det ut såhär. Balkongen är min verkliga vinst i bostaden. Med äppelträdet som solskydd utanför. Ska visa hur det ser ut därute snart men jag kan meddela att jag har närapå vattnat ihjäl alla växter för vanan att vattna ofta sitter tydligen i ryggmärgen efter åtta år med ständig vattning.

En nackdel är att fönsterbrädorna är alldeles för smala, bara 14 cm, och jag har bestämt i samråd med min bästa svärson (jag har tre, varav två är snickare, och alla tre är min bästa, hihi) att byta ut dem mot bredare. Men det är ingen brådska.

Ja, nu har ni befunnit er en stund i mitt vardagsrum. Synd att ni inte hann stanna och få en kopp kaffe. Men nu måste jag sätta fart för persiennkillen kommer strax.

Tack för att ni kom och ha det bra.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för rundturen. Ditt hem är väldigt inbjudande. Förstår att du trivs!
Trevlig torsdag! Eval8

Anonym sa...

En väldigt fin och smakfullt möblerad lägenhet. Ska bli roligt att fortsätta följa dig här.

Mamma C sa...

Tack snälla för din rundtur i ditt nya vardagsrum.
Du har det så vackert i ditt hem. Mycket smakfullt och fint.
Ha en bra torsdag.
Kram Carin

lisashus sa...

Så roligt att få se ditt vardagsrum! Jättefint och hemtrevligt är det och jag förstår att du trivs här. Du har verkligen en förmåga att få till det så att det känns trivsamt!
Så smart att låsa in TV:n och slippa se den, för det är ju ingen rolig möbel, men ändå rätt viktig.
Jag kan tänka mej att vanan sitter i med vattningen.
Fönsterbrädor är oftast för smala, utom dem i 20-talshuset i Sthlm. Där kunde man ha flera rader med krukväxter.
Så fint att få titta in hos dej!
Ha en fin dag!
kram
Lisa

Tummelisa sa...

Du har så fint och harmoniskt i din lägenhet. Många fina tavlor. Tack för titten.
Ha en fortsatt fin vecka.

Kram Tumelisa

Anonym sa...

Tack för titten. Ser jättefint ut. Där kommer du nog att trivas. Kram Anki

Rosor och ruiner sa...

Tack för rundturen, det ser väldigt mysigt ut! Hade varit gott med en kopp kaffe, men det kanske vi kan ta någon annan gång...;)
Jag kommer gärna igen!
Kram Gunilla

Vit Hortensia sa...

Roligt att få komma på besök till din fina lägenhet :-) Så smart att gömma undan tv:n! Önskar att jag kunde göra detsamma, men konstaterar att den storlek på tv som maken valde inte platsar i något vanligt skåp. Bara att gilla läget där :-/
Ha en mysig helg! Kramar
Birgitta

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

Merci de nous accueillir (virtuellement) dans votre nouveau salon et de nous faire partager les coins et les meubles que vous aimez. Vous avez un appartement très confortable et de bon goût. Et quelle belle bibliothèque bien fournie. Iris doit s'y sentir bien aussi :o)

J'ai hâte de voir la vue de votre balcon. Passez un bon weekend et prenez soin de vous (ici il y a un nouveau variant du Covid).

Kram
Hélène

HWIT BLOGG sa...

Mysigt är ordet! Trivsamt! Gillar din bokhylla full med läsgodis :)
Kram från Titti

Från Glam till Damm sa...

Hej,
Du har gjort sååå fint i lägenheten. Jag tycker också om att gömma TVn som du har gjort.

Jamen så trist med så smala blomsterbänkar. Jag vill inte vara sexistisk men det var nog bara karlar med och tänkte där, och de tänkte inte på att man vill ha blomkrukor och fina lampfötter i fönstren.

Jag tänkte även så ang. placeringen av proppskåpet :-) LoL! Förstår att den sitter i den höjden eftersom lägenheten är anpassad. Men den kunde väl ha suttit någon annanstans.

Kul att få en tur.

Ha det gott!

Anneli