22 november 2023

Innan tallriset tar över


Tallriset ligger på balkongen och bara väntar att tas in. Men jag vill inte börja för tidigt. Ännu ett tag får en torkad dillkrona stå i vasen på soffbordet. Två dillkronor är de enda som är kvar från en kräftskiva för flera år sen och som överlevt flytten. Smyckat otaliga vaser och flaskor genom åren. Så sanslöst tåliga och för mig vackra.

Kommer bra överens med det loppade lilla fiskfatet, också det med några år på nacken.

Och så duken av säckväv. Har hängt med ett tag den också. Dock utan bladranka. Fick för mig att den skulle vara fin med en broderad slinga och började med att rita en cirkel för att ha något att följa. Så kom jag på att asken med sparat broderigarn fanns i källaren nånstans och då rann inspirationen av mig. Men... hm, skulle det inte gå att göra en enkel bladranka med hjälp av vanliga färgpennor? Jo, det gjorde det. Använde två färger, blev klar på två minuter. Och duken fick ett nytt liv. Går förmodligen inte att tvätta. Men den får leva så länge den lever. 

Onsdag idag och tre av väninnorna kommer på sopplunch. Så nu ska degen till Oerhört goda baguetter sättas. Ifall ni har lust finns receptet här.

Ha en trevlig onsdag ni också.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ganska svårtvättad både med eller utan ranka. Den är fin och behöver väl ingen tvätt. Trevlig onsdag! Eval8

Mamma C sa...

Verkligen vacker och ståtlig din torkade dillkrona.
Så smart att måla en ranka på duken. För den skulle nog inte bli så vacker ändå om du tvättade den.
Ha det så trevligt med dina väninnor idag.
Kram Carin

Vit Hortensia sa...

Som Ernst säger: I det enkla bor det vackra :-)
Ha en mysig sopplunch med väninnorna! Kram
Birgitta

lisashus sa...

Tänk att dillkronor som gått i frö är så vackra! Brukar också spara, men blev inte i år eftersom skörden blev knaper. Väldigt dekorativ är den hos dej och det vackra fatet och duken till. Så fint du har det och detta kan verkligen pryda i väntan på tallriset som ska in snart.
En liten talltopp har jag vid entrén, men några granriskvistar blir det vid nästa skogspromenad. Det får bli en annan dag eftersom det blåser ovanligt snålt idag. Man får verkligen muntra upp sej i dessa dystra tider med gråväder varje dag!
Kram
Lisa

Hélène sa...

Bonjour Eva-Mari,

J'aime bien la petite assiette avec le poisson. Très année 70, non ?

Nulle doute que la soupe accompagnée des petites baguettes a été délicieuse.

Bonne fin de semaine.
Kram
Hélène