7 maj 2024

Provar lite


Jag har tänkt att fylla bruna hyllan på balkongen med olika blommor. Under de varma soliga dagarna flyttade jag ut lite växter där. Nu har jag flyttat in dem igen. Frostrisken på nätterna är inte över.


Iris provsov en stund innan hon flyttade sig i skuggan under bordet. Nu vill hon definitivt inte vara därute alls. Inte jag heller.

Under de varma dagarna kunde jag närapå se äppelträdets knoppar öppna sig inför mina ögon. Snart har jag solskydd här och slipper använda persiennerna när solen skiner. Ett svartöga ska jag prova att ha kvar inomhus genom att låta den klänga på snören upp i gardinstången. Den andra plantan ska hänga ner från hyllan ute på balkongen är det tänkt. Blir intressant att se vilken som trivs bäst.

Tack för att ni tyckte om min virkade trasmatta. Den får behålla sin neutrala färg. Smälter väl in i min i övrigt tama färgskala. Den som jag trivs allra bäst med.

Än får vi behålla strumporna på. Men snart så...

6 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Underbart med ett äppelträd precis utanför fönstret! Och så skönt att slippa ha persienner nere, det är jag lite "allergisk" emot... Men ibland måste man ju, två av mina sovrum vätter mot väster, så sommartid behöver jag ha neddraget plus mörkläggningsgardin nere hela dagarna, för att stänga ute så mycket värme som möjligt.

Snart är det balkonghäng på riktigt, för dig och Iris, och alla växter! Härligt!
Kram Gunilla

Anonym sa...

Nu stannar jag i trappan upp till övervåningen varje gång och bara njuter av mitt äppelträd! Eval8

Vit Hortensia sa...

Det går verkligen upp och ner i en himla fart på utomhustemperaturen, men så vackert är det ute med den skira grönskan och alla vårblommor! Du har verkligen perfekt utsikt över äppelträdets blomning. Kan ju liksom följa den från första parkett :-)
Önskar dig fina dagar! Kramar
Birgitta

Mamma C sa...

Så härligt att se äppelträdets blomning.
Det ska bli spännande de att höra vilken som kommer att trivas bäst av dina svartöga.
Ha en bra onsdag.
Kram Carin

lisashus sa...

Din hylla blir ju jättefin för alla dina blommor sen och så härligt med äppelträdet utanför där du kan följa utvecklingen.
Nej, ännu är det inte balkongväder alls, även om det var sommarväder någon dag här också. Brrr, så kallt igen!
Vi får allt vänta innan det blir njutartider utomhus, men den som väntar på något gott....!
Kram
Lisa

Villa Ryttarängen sa...

Kul och testa lite. Kan man ha svartöga inne? Ja kanske. Jag har fått så många plantor så jag ska faktiskt sälja några. Jag väntar också på att äppelblommorna ska slå ut. Här har det snöat lite idag. Suck! Kraaaam Pia