1 februari 2014

Min lilla Nisse


Min älskade Nisse har flyttat till hundhimlen och jag är helt förkrossad. Jag visste att han levde på lånad tid sen lång tid tillbaka men i fredags blev han plötsligt mycket dålig och på veterinärens inrådan så tog jag beslutet. Jag ville inte att han skulle ha ont så därför fick han lugnt somna in i min famn. Han blev sju år.

Nu är det så tyst och tomt här hemma. Men jag är så tacksam över den fina tid vi fått tillsammans. Tack, min lilla Nisse.

25 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Åhhh Evamari vad sorgligt. Sänder en stor tröstekram. /Pia

Rosor och ruiner sa...

Åh, nej vad ledsen jag blir! Så sorgligt, även fast du kanske var beredd på det är det ju så jobbigt! Han var så fin lille Nisse!

"Sorgen nu är en del av glädjen då..."

Tröstekram! ♥

Vitt hus med svarta knutar sa...

Åh vad sorgligt! Det är så svårt att skiljas från sina kära vänner... Det är ju skönt att djuren kan få somna in utan att ha ont...men det gör så ont i hjärtat när man sitter med dem i famnen...
Stor kram,
Regina

Ezter sa...

Kram till dig! Blir ändå glad att du inte var egoist och höll honom vid dåligt liv!
Skönt han fick vara hos dig det sista! ♥

bakom berget sa...

Åhh... Så ledsamt... Jag vet hur du har det nu. Jag gick igenom samma h-e två gånger för mindre än ett år sedan. Jag lider med dig och sänder en stor varm tröstekram genom mina tankar till dig. Du är en god människa som satte din lilla väns välmående i första hand. Tänker på dig.

Kram Åsa.

Huset bakom lindarna sa...

Nää, så sorgligt. Jag satt ju här med gråten i halsen för bara några dagar sedan och trodde att vi skulle vara tvungna att ta samma beslut om vår Julie. Söta söta Nisse, jag vet inte hur jag ska uttrycka mej, så ledsen blev jag för er skull. Här blir ingen mer hund , jag vet inte hur jag kommer att klara det när Julie inte finns mer. Just nu ser det ut som om vi ska få behålla henne en liten tid till. Man får ta en dag i sänder.
De varmaste tankar till dej! Finas mammis

Margareta sa...

Så sorgligt.....lilla Nisse har flyttat till hundhimlen...Jag sörjer med dig.våra fyrfota familjemedlemmar är oss så kära.För två år sedan blev vår Signe plötsligt sjuk,och dagen efter fick hon sluta sina dagar bredvid en gråtande matte.
En stor tröstekram från Margareta.
Goldenflickan Stina skickar också en hälsning.

Meta sa...

Det var ingen rolig nyhet. Känner starkt med dig, minns hur det var när vår Pekineser var tvungen att avlivas.
Enda önskan är ju att de slipper att ha ont och jobbigt.
Önskar dig en så fin söndag du kan ha.
Kram Meta

Felix sa...

Åh, så ledsamt! Lilla söta gulliga Nisse som måste ha varit ett härligt sällskap! Jag vet hur det är när ett älskat husdjur inte finns längre. Det är avigsidan med att ha älskade husdjur. Hoppas att du så småningom ändå kan glädjas åt alla era fina stunder tilsammans.

Snyggt hörnskåp förresten! Ett sådant (i furu) fanns i morfars sommarstuga. Tyvärr finns det inte kvar i vår del av släkten.

Sedan har du lyckats bevara de vackra vita julstjärnorna så fint! Här överlevde en likadan lagom trettonhelgen innan den gav sig.

Härlig tavla som du har gjort också. Men nu blir det ändå vemodigare ett tag.

Kram
Elisabet

Skaparglädje sa...

Åh, det är det värsta man kan vara med om. Jag (vi) fick ta samma beslut för ett år sedan. Går inte att beskriva saknaden man känner.
Stor styrkekram till dig från mig.
//Anne-Lie

Lena sa...

Åh, kära du! Känner med dig!
KRAM Lena

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Men i alle dager , jeg ble helt sjokkert da jeg leste at lille Nisse er død og måtte lese det høyt for gubben her, noe så trist da ! Du som hadde fått deg en ny liten følgesvenn , uff det var vondt ! Jeg har i hele mitt liv hatt hund og kunne ikke tenke meg et liv uten hund , så den dagen Gregor drar av sted , vet jeg at det første jeg kommer til å gjøre er å få meg en ny hund , selv om det ikke blir det samme. Stor god klem til deg fra Sidsel.

annika sa...

Å så sorgligt! Att behöva ta såna svåra beslut....det är jobbigt. Lilla söta fina Nisse <3

Ha det så bra du kan trots din förlust.
Tröstekramar
annika

Margot sa...

Så sorgligt! Sorgen och saknaden är stor när man tvingas ta ett sådant beslut, har varit med om det några gånger! Känner med dig och sänder en styrkekram! Skönt att lilla söta Nisse fick somna in i din famn och känna tryggheten från dig in i det sista!
Tröstekram
Margot

Livsnjutaren sa...

Lille fine Nisse.... Åh, så otroligt sorgligt. Tänker på dig, vännen. Största kramen

lisashus sa...

Men ååååh, så sorgligt! En fin liten vän! Fint att han ändå fick sin sista tid hemma hos dej och säkert kände sej jättetrygg där.
Skönt att han fick somna in i din famn.
Varm tröstekram till dej!
Lisa

Steekjes en Stygn sa...

Ohhhh, så sorgligt! Känner med dig. Det är inte roligt att behöva ta det beslut men klart att ändå djurens bästa kommer i första hand.
Anje

MårsArt sa...

Så sorgligt med lilla Nisse. Jag vet hur tomt det blir men så fint att han fick somna in i din famn.
Jag läste ifatt på din blogg och ser att du har ett precis likadant hörnskåp som jag har(fullt med färger m.m).
Kram
Agneta

Vardag och flärd sa...

Vännen, så ont det gör hos dig, jag förstår hur det känns! Men ändå så skönt att han var hos dig den sista tiden.
Vrmkramar Eva

72,2 i min barndomsstad sa...

Alltid tråkigt att ta farväl av just en hundkompis. Men du gjorde ett bra val - du tänkte på Nisse. Kanske skaffa dig en ny fyrbent vän?
Kram
Marie

Eleonora sa...

Nej oh nu börjar jag gråta. Detsamma hände för mig - det är nu sådär 27 år sedan - och kan ännu kännas svårt. Min lille taxpojke blev åtta år och han somnade in i min famn.
Han hade blivit opererad på Albano djursjukhus, men blev dessvärre inte bra, så beslutet att låta honom somna in var liksom givet. Men oj vad det gjorde ont och jag grät och grät oändligt.

Din lille Nisse var en så söt och gossig vovve. Jag deltar djupt!
Din vän
Eleonora

Avslutat konto sa...


Åh, kära du!

Det var inte länge sedan jag sa farväl till min lilla Flinga, så jag vet precis hur det känns... De saknas oss så förfärligt när vi inte längre får ha dem hos oss.
DE vet inget, för de har fått somna och fått ro från sin smärta. Men vi är här kvar och det gör så ont.

Jag gråter med dig, för din saknad efter lilla goa söta Nisse är ju som min saknad efter min lilla Flinga. De tar med sig en del av ens hjärta!

Vi får försöka tänka på den glada, underbara tid vi fått ha med dem och glädjas åt deras kärlek och tillgivenhet de visade oss. Och vara oändligt lyckliga över att ha fått älska dem så mycket!

Många varma kramar till dig från mig! <3

Linnea

September sa...

Åh nej, så ledsen jag blir för din skull. Vet tyvärr alltför väl hur det känns. Kram och lycka till med bearbetningen av saknaden.

Rost och rädisor sa...

Det är hemskt att mista en vän, så riktigt, riktigt, tråkigt!

Värmande kram till dig

G:a Affären sa...

Men så sorgligt....din lilla älskade Nisse. Du tog rätt beslut och var med honom hela vägen, det kan inte ha varit lätt men du gjorde det du måste. Det är starkt.
Jag förstår att det är tomt efter honom och att saknaden är stor.

Tänker på dig och skickar en varm kram,
Cia