13 oktober 2014

Hög tid...


 ... att plantera slingorna av Murgröna som villigt rotat sig. Jag har förstått att det finns Murgröna och Murgröna... somliga mer rotvilliga än andra. Jag har tydligen en villig klon, som Snäckskalsdalens Agneta lärt mig att det heter.

Idag är det grått ute och regnet hänger i luften. Jag har tvättstugan idag och lite pyssel med det. Hoppas ni har roligare saker för er!

Må så gott!

15 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

På mitt köksbord står två små flaskor med lika mycket rötter till mina murgrönakvistar. Säkert lika bra klon i mina!!
Kram/Finas mammis

lisashus sa...

Jag har nog också villiga murgrönor! De rotar sej bra och är ju även vackra där de står i sina vaser, som här - hos dej!
En tacksam och tålig växt som jag har många av.
Ja, riktigt trist väder hade vi också här igår, och mina planer på trädgårdsarbete gick i stöpet, men idag hoppas jag på att få greja lite i alla fall, om det fortsätter att vara uppehåll!
Ha en fin måndag!
kram
Lisa

Ezter sa...

Jag har ingen murgröna :) Bara ute!

Snäckskalsdalen. sa...

Haha, jag du klonar murgröna du, mycket bättre än vad var det det var sån debatt om för en del år sedan, fåret Dolly??? Du måste ha en fantastiskt bra klon av murgröna, mina vill inte alls, som sagt var.

Och jag gjorde äppelkokoskakan i lördags och med halva mängden socker och det vart succé! Tack för det receptet!

Agneta kram

Vardag och flärd sa...

Fint när man kan föröka växter, så bra att kunna ge bort till någon som vill ha.
Jag hade gärna stått i tvättstugan hemma istället för på jobbet idag men ....
Ha en fin vecka, vännen!
Kramar Eva

Meta sa...

Murgröna gillar jag skarp. har ofta några på gång. de får lätt lusar på sig inne i lägenhetsvärmen.
Nu är jag på gång till Borlänge v 44-45. Det kanske kan bli en träff med några till, G:a affären är ledig den veckan, Sen kanske du vet nån mer.
Ha en fin dag
Kram Meta

Villa Ryttarängen sa...

Jag plockade några grenar/kvistar murgröna på Öland som står i vatten för att bilda rötter. Tycker att det är ett fint blickfång. Kraaaam Pia

Isas Trädgård sa...

Det är så häftigt med din murgröna, hur du kan få så många sticklingar eller klon. Den trivs nog speciellt bra hos dig !
Ha det så gott Eva-Mari och så synd att det inte funkade med Frasse - kanske är det meningen att det kommer något annat djur till dig så småningom!
KRAM/Isa

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Ja der var det fine røtter ja . Været er litt ustabilt om dagen med regn og lyn og torden . I morges måtte vi skrape is på bilrutene ! :( Fin kveld til deg ! Klem

G:a Affären sa...

Din kokosäppelpaj blev helt underbart god, jag prövade den i helgen och alla som blev bjudna tyckte det samma.
Nästa gång jag har fikat på jobbet blir det absolut den pajen! Tack för receptet!
Nu fick jag en funderare på att göra detsamma, klona murgrönan. Så det funkar så här på hösten? En annan växt jag ska försöka föröka är flädern där ute. Några avklippta årsskott ska stickas ner i jorden, jag får se sedan om det funkar.
Ja, det vore roligt med en liten träff! Jag är ledig vecka 44 men måste då åka till min gamla mor och ordna lite. Men än finns det hopp om lite ledig tid.

Kramar
Cia

Rosor och ruiner sa...

Ja, så måste det vara, att olika sorter är olika villiga att föröka sig... mina har ännu inte fått några rötter... men det är fint att ha dem i glas så jag fortsätter med det, och vem vet, en dag kanske det slår rot på nån?!
Kram Gunilla

Felix sa...

Jodå, i går hade vi en trevlig författarkväll på biblioteket. :-) Det var Kjell Eriksson som var på besök och han var riktigt rolig att höra. Han berättade med humor och värme om sitt författarliv.
https://sv-se.facebook.com/lindesbergsbibliotek

Tråkigt att det inte fungerade med din kattvän. Han som var så röd och stilig... ;-) Men förhoppningsvis kanske någon annan liten kisse kan få flytta in som sällskap...

Hösthälsningar
Elisabet

Eleonora sa...

Det ser rätt läckert ut med alla små späda rötter i vattenglaset. Lycka till med planteringen.

Allt gott till dig. Kramar

Ett ögonblick sa...

Visst är det bra att man nästan hela tiden lär sig nåt nytt. Jag är inne i en Murgröneperiod, hittade ganska stora fina som jag har i badrummet, ser riktigt fräscht ut.

Kul att du vill var med och kommentera:)

kram lisa

Skaparglädje sa...

Jag drar mig alltid för när det är dags att ta fram jordpåsen. Det blir skräpigt runt omkring och dammsugaren måste fram.
Kram!