8 oktober 2014

Allt blir inte som man tänkt


Nej, allt blir inte som man tänkt! Frasse har flyttat...

Första veckan gick så bra och han verkade komma till ro och trivas här. Men sen började han kissa i min säng... Första gången tänkte jag att han känt sig trängd eller att något var fel men när det sen hände igen så insåg jag att det här var något som nog skulle fortsätta... och det kunde jag inte leva med. Han var ju innekatt och de förra ägarna hade helst sett att han fick fortsätta vara det. Men eftersom de inte kan ha honom hos sig så har de nu tänkt om och Frasse kommer troligen att flytta till vänner på landet och ska sakta men säkert få bli utekatt. Något som jag tror passar honom bra. Fastän han inte bott hos mig så länge så är här jättetomt!


Åh, vad jag önskar att han kommer att få det bra dit han kommer!

Idag får jag besök av två goda väninnor. Vi har inte träffats på ett tag så vi har mycket att avhandla. Och jag ska testa ett recept på glutenfri äppelkaka med kokos. Blir den som jag hoppas så lägger jag ut receptet.

Sköt om er och ha det bra!

16 kommentarer:

Ezter sa...

Nä, kiss inne är inte bra! Yngsta tog ju hand om Sixten som mist sin mamma tidigt. Han var jättegullig och rolig, men trots att både hund och katt pysslade om honom, blev han inte rumsren. Han kissade precis överallt, så det gick inte heller att ha kvar honom... Men tråkigt är det!

Vardag och flärd sa...

Evamari, tack för din fina kommentar! Kul att du också varit i Istanbul.
Synd att Frasse inte kunde "hålla tätt", jag vet av erfarenhet att vissa har svårt att lära sig att man inte får kissa på vissa ställen. Vi hade också en katt för längesen som kissade i dotterns säng - och det var en utekatt. Så kan man inte ha det, lukten av kattpink är hemsk och inte lätt att få bort. Men visst är det tomt utan ett djur i hemmet.
Ha det så trevligt med dina väninnor och jag tror säkert kakan blir god!
Kramar Eva

Rost och rädisor sa...

Så fint du gjort på bordet med skålen, murgröna och stenarna. Väninnorna kommer nog att känna sig extra välkomnande och jag ser fram emot receptet på äppelkaka med kokos.
Tror att Frasse kommer att få det jättebra på landet. Här har två sömntutor rullat ihop sig på sängen efter att ha varit ute och jagat hela natten. Ture Svinto brukar till och med snarka: )
Ha det så mysigt idag.
Anette

Rosor och ruiner sa...

Nämen åh, vad tråkigt, jag var så glad för din skull, en katt ger så mycket hemtrevnad (som du iofs har ändå!) men kattkiss är inte roligt, i sängen! Katter kan ju vara lite så att de protesterar, det kanske var flytten från sitt första hem som han protesterade emot, kanske han kände sig lite sviken av dem? Man vet aldrig, men har det väl hänt så kan det bli ett beteende som är svårt att få bort. Jag har tex försökt ha ryamatta i vardagsrummet vid två olika tillfällen, men icke, där skall det kissas av nån anledning, det ser väl ut som gräs kanske... men har jag bara en slät matta så funkar det...
Och min förra katt Skorpan var lite ful med det där, hon protesterade när vi flyttade, och när vi fick barn, eller när vi var bortresta... så hon kostade ett par (!) soffor... men det vara bara nattetid så när vi kom på att hon fick vara i källaren nattetid så blev det aldrig mer något kissande inomhus, och när vi var bortresta så kläddes soffan in i plastsäckar...ja jisses som man håller på ibland...;)

Men jag förstår dig, och det blir säkert bra för honom ute på landet!

Kram Gunilla

lisashus sa...

Så jättetråkigt att Frasse inte kunde på kvar! Kiss i sängen är inte roligt och förmodligen någon form av protest.
Verkligen jättetrist att det inte fungerade! Åh, så tomt det måste bli. Man vänjer sej snabbt vid rart sällskap.
Min Zigge kissade alltid på morrontidningen när vi hade flyttat till stan på hösten. Då hade han fått vara ute hela sommaren på torpet, men det slog aldrig fel. Kattlådan stod dessutom bredvid!!!

Kul med besök och lite härligt prat med gamla vänner!
Ha en härlig dag!
Kram
Lisa

Lena sa...

Så tråkigt, men katter är som de är.....
Så vackert med skålen på bordet!
Önskar dig en trevlig eftermiddag!
Kram Lena

Snäckskalsdalen. sa...

Då är det nog bättre att Frasse får bli utekatt nånstans, men det är tråkigt och jag förstår att det känns tomt. Du får gosa och klappa dina väninnor idag!!! Nej, men, när ett husdjur inte finns med en längre så både hör och ser man dom rätt vad det är. Men du är levnadskonstnär så du hittar nog något bra att lägga dina omsorger på! Kramar

Skaparglädje sa...

JAg tror alldeles säkert att Frasse får det bra hos de nya ägarna, men tomt blir det för dig. Hoppas du lägger ut receptet.
Kram!

Annica sa...

Vad synd att det inte fungerade med fina Frasse... Han får det nog jättebra som utekatt, men jag förstår att det känns lite tomt och snopet. Vi tog över dotterns katt, som de hade som innekatt, nu efter 8 månader är han byns bästa jägare och stor och kraftig. Det syns så bra han mår.

Kramar till Dej!
Annica

Villa Ryttarängen sa...

Näääe vad tråkigt Evamarie. Jag hoppas också att Frasse får det bra. Jag har testat den och den är super god om det nu är samma..
Kraaaam Pia

annika sa...

Nej en kissekatt är inte kul att ha då den kissar i möblerna. Han kommer att få det fint som utekatt. Min systers katter var innekatter i fyra år innan hon flyttade till landet och de blev utekatter. Det fungerade alldeles utmärkt.
Kan tänka mig att han är saknad.

Kram
annika

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Å han skulle sikkert markere at dette var hans nye hjem tenker jeg . Husker at jeg flyttet for noen år siden og i samme slengen kjøpte meg en ny salong . Tror du ikke at katten min tisset i både den nye sengen og den nye sofaen min ??! Det var fortvilende , men heldigvis , så sluttet pusen fort med det. God natta klem til deg .

Steekjes en Stygn sa...

Så tråkigt att han inte kunde vara kvar men kiss i sängen kan man verkligen inte ha. Han kommer säkert att ha det bra på landet.
Så vackert du har gjort på bordet.
Anje

Fågel Blå sa...

Så tråkigt att det inte funka med kissen,
men men så kan det vara ibland
Fin Kväll till dej
Kram Kathrine

Avslutat konto sa...

Hej Kära kära du!
Det var så länge sen jag hälsade på nu, hos NÅGON! Men så kom jag in på din sida nu och känner...åh så trivsamt att hälsa på dig Eva-Mari!

Stackars dig och stackars lilla Frasse. En katt som kissar inne har oftast en anledning till det. Det är något som är fel: Svårt att rätta till också när det återupprepas. Finns låda så går de ju på den normalt. Kanske var det ett problem redan på förra stället och de därför ville han skulle börja på ny kula där inget var inkissat?

Men det finns många goa katter att ta hand om, och vill man ha en liten hårboll hemma så kommer nya chanser. Frasse kommer säkert till landet och får göra det katter gör bäst! Lever och jagar möss och är herre för sin svans! hih...

Här har vi en liten Thellus, en rysk terrier (russkiy toy) som är ett halvår. Rasmus älskar lillebror och lillebror är galen i Rasmus. Oj så mycket bus det är. Det är full fart på Thellus som också heter Fabergé efter ryska tsarens hovjuvelerare....

Mycket jobb, lite fritid. Men jag hoppas jag har en stund snart igen att titta in hos dig. Kokospajen ska jag testa, låter otroligt gott!

Varma kramar från mig till dig!!!!

Linnea i Solglänta!
(din stjärna fick hänga på väggen nu i ett par spetsar och med nycklar i... det blev jättefint!)

Eleonora sa...

O de små söta djuren, vad man alltid ömmar för dem. Hoppas att han blir en god utekatt istället. Förstår saknaden, men vänjer sig ju snabbt vid gossiga djur.
Kram från
Eleonora