20 juli 2015

Räddas det som räddas kan... och utbrytningsförsök!


Helt plötsligt så säckade min fina lavendel ihop. Vattnat för mycket? Förmodligen, den gick inte att rädda. Jag klippte av de finaste kvistarna och hängde dem under lilla kökshyllan.


En ny ska inhandlas och jag ska försöka vattna mindre. Men det är märkligt för jag brukar inte övervattna mina växter. En skön söndag blev det på balkongen. Där har Svartögat börjat blomma så smått. Kul att se att de frösådda växterna trivs. Jag hoppas på riklig blomning.


När jag sitter vid datorn tar hon sig en tupplur i bokhyllan, den lilla fyramånaders Majan, söt och oskyldig ligger hon där. Men skenet bedrar... med sina pirayatänder gjorde hon ett utbrytningsförsök från balkongen häromdagen när matte vände ryggen till i två minuter. Nu har jag förstärkt kattnätet med ett 90 cm högt hönsnät innanför räcket runt hela balkongen. Nu kan hon inte bita sig ut i alla fall, den lilla oskyldiga Maja Piraya!

Ha det bra mina vänner!

13 kommentarer:

Villa Ryttarängen sa...

Ooops då ska jag kanske ut och rädda min lavendel som nog flyter bort snart. Pirayan ser då jättegullig och harmlös ut. Kraaaam Pia

Merja sa...

Vem kan tro det om Maja..piraya som ligger så sött;)
Väntar på att mina frö sådda svartöga och luktärter ska till att blomma. Tänk så sent allt är i år!
Ha en fin dag , du och Maja!

Huset bakom lindarna sa...

Tänk om växterna kunde tala! Då skulle vi kunna rädda dem på ett bra mycket enklare sätt för inte petar vi ner pekfingret i krukan varje gång vi kommer där med vattenkannan!
Jisses då vad hon kan din lilla Maja! Hon gör verkligen skäl för sitt tillnamn!
Kram/Finas mammis

House and Garden by Bia sa...

Hon ser nästan ut som en liten "konstgjord" kisse där hon ligger den lilla
oskyldiga Maja piraya, hihi...
Solen skiner idag så nu ska jag passa på att vara ute hela dagen ;)
ha det gott!
Kram kram

Meta sa...

en så söt hon är där i hyllan Bakom den lugnaste fasaden händer många bus kan jag tänka mig små katter har en förmåga att hitta på både det ena och andra.
Synd på lavendeln, Har också varit med om det behöver inte vara övervattnad.
Ha det så gott i sommarvärmen
Kram Meta

lisashus sa...

Så den lilla Pirayan har försökt smita! Aj, aj, aj, man får verkligen vara på sin vakt! Tur att du såg det i tid! Ja, hon ser verkligen oskuldsfull och vän ut där hon ligger i bokhyllan! Katter gillar visst att ligga högt, då har de ju uppsikt också!

Så din lavendel har också säckat ihop! Det gjorde min också innan den började blomma, och verkade också fått för mycket vatten, men jag brukar inte heller övervattna mina blommor! Så märkligt! Jag får glädjas åt dem jag har på torpet, det verkar i alla fall trivas. Tänkte att jag ändå ville ha en i kruka på balkongen här, men icke!
Önskar dej sköna dagar med Maya-Piraya! :)
Kram
Lisa

Vardag och flärd sa...

Så synd på din lavendel! Jag köpte tre plantor på rea och grävde ner i en liten rabatt vid stugan och de får mycket vatten för att de ska rota sig men sedan lär de inte få så mycket mer än det som kommer uppifrån. Är inte så glad i doften men de är vackra tillsammans med rosor som också ska planteras där.
Måtte inte lilla Maj ta sig ut från balkongen!!
Ha det fint!
Kramar Eva

Ezter sa...

Om man visste varför växter plötsligt dör...

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Jasså så Maja pirraja har funnet på noe sprell , hehhe ja de er oppfinnsomme i den alderen der . Nydelig er hun i alle fall , vesle goingen ! Jeg fikk en stooor flott Sommerfugl Lavendel av min søster og da jeg hadde hatt den i tre dager , så daua halve planten , så trist . Så nå har jeg en halv Lavende . Den andre typen Lavendel , som kommer igjen til neste år , er mye lettere å få til å trives. Fin dag til deg ! ( Her er det 12 grader og noe regn :( ) Klem

Lena sa...

Illa med lavendeln. Ibland fattar man inte varför blommor säckar ihop.
Men lilla Maja, hon som ser så lite och oskyldig ut..... Hon kommer nog att hitta på mycket bus!
Ha det gott!
Kram Lena

Helena sa...

Lavendel och stäppsalvia är två favoriter. Tyvärr övervintrar inte lavendel utomhus här hos mig, så jag brukar på hösten klippa ner dem och torka dem. Sedan får lukta gott under vintern också. :-)

A-M sa...

Vad fint det blir att hänga upp och torka lavendel!

Anonym sa...

Lavendel luktar ljuvligt,känner den riktigt genom dina vackra foton & naw...så sött man kan ligga då ....

.ʌ„„„ʌ”˜˜‟ ╮
≽ˉ•ˉ≼¸_„(”)


/Nospuss & Kram ♡ ...