25 januari 2016

Det goda inom dig...


... är namnet på en av Linda Olssons böcker. Av misstag köpte jag den som pocket, mindes inte att jag redan läst den, vilket jag snabbt kom underfund med... och blev ännu mer tagen av berättelsen än tidigare. Så otroligt stark! Linda Olsson har ju skrivit Sonat till Miriam, Nu vill jag sjunga dig milda sånger och I skymningen sjunger koltrasten, alla så läsvärda och fint berättade. Har ni inte läst någon bok av henne så har ni nånting att längta till! Ni kan ju börja med Det goda inom dig.

Ha det gott och tänk, nu går vi in i januaris sista vecka. Ett steg närmare våren...

23 kommentarer:

Ezter sa...

Tack för boktips :)

Meta sa...

Det kanske blir lite tid till läsning i sommar å kolonin. Måste ju läsa klart när jag börjat, så jag vågar knappt börja på en bok om jag inte vet att jag har tiden till det.Här är töväder, hopps bara att det inte blir isgata. Det är klart jag hör av mig om jag dyker upp i Falun börjar bli dags nu.I helgen drar vi till Gävle på dop, sen två stora födelsedagar puh.... Efter det hoppas jag det lugnar ner sig.
Ha det gott i veckan
kram Meta

Erikslundsliv sa...

Den har jag inte läst, men ett par av Lindas andra böcker. Tack för tipset!
Ha en fin vecka!
Kram, Ann

lisashus sa...

Tusen tack för boktipset! Hon är en favorit, och jag har läst de två första, men inte de andra du nämner här! Jag måste genast skaffa mej dem, då jag känner lite torka på bokfronten just nu!
Ja, snart är januari till ända, så skönt, tycker jag!
Ha en fin start på veckan!
kramar
LIsa

Margareta sa...

Dina boktips låter så trevliga. Jag är ju en dålig bokläsare,men jag skulle vilja bli bättre. Kanske är detta boken jag ska läsa först.
Jag läste din novell i Hemmets. Så bra författare du är.
Roligt att du också håller på med ärtskottsodling nu. Behovet av att se något grönt komma upp är stort hos mig.Satte rucola i kruka 22/1 och den har redan kommit upp.Jag får sätta den i verandan sen, där det är svalt.
Ha det så bra!
Kram Margareta

House and Garden by Bia sa...

Är lite dålig på att läsa liknande böcker...men tack för tipset iaf ;))
Hoppas du har det bra i vinterlandet ;)...
Kram bia

Rosor och ruiner sa...

Tack för boktips, har inte läst något av henne så det verkar dags! Bara titeln låter ju bra!
hm, haft lite annat för sig, nu har du tid att läsa och städa skrivbordet... är du månne klar med manuset du började på i höstas...? Kanske det, vi får väl vänta och se...;)

Hoppas du har det bra!
Kram Gunilla

Blommiga Rutan sa...

Hej!

Javisst är dom bra Linda Olssons böcker, tycker om alla. Så fint skrivna, finstämda på något sätt.
Tack för din kommentar, kommer ihåg att du vann vattenkannan. kommer också ihåg den fina boken som jag fick av dig. Och nu vet jag inte riktigt... men kanske läser jag mellan raderna att du "haft lite annat att göra", kan det ha med skriva att göra? Ursäkta, kanske är det något jag får för mig. (eller hoppas på).
Jaja, hur det nu än är så, fint i din nystädade skrivhörna är det iallafall...

Kramar Anncathrine

Snäckskalsdalen. sa...

Så fin din skrivhörna är, förra inlägget! Jag sitter så jag ser ut över allting, jag har nästan alltid haft skrivbordet så, väggen med böcker bakom mig, men man är olika och vill ha det på olika sätt. Det är i alla fall väldigt fint hos dig!

Vet du, jag läste Linda Olssons första bok när den precis kommit ut för en massa år sedan och jag vart helt tagen. Så när andra boken kom hängde jag på låset, men jag blev så otroligt besviken. Jag förstod inte att det var samma författare som skrivit böckerna. Det kan vara så att jag inte var på rätt humör den tiden jag lästa andra boken, jag vet inte, borde kanske läsa om den.

Man upplever ju saker olika vid olika tillfällen.

Agneta kram

Helena sa...

Så trevligt med ett boktips. De där böckerna med textrader som fascinerar och berör - de tycker jag om. Önskar dig en riktigt fin måndagskväll. :-)

Blommiga Rutan sa...

Åhhhh så spännande ! Håller alla tummar, hårt!
Kram

Vardag och flärd sa...

Tack för boktips, det är alltid välkommet!
Välstädat och fint i din skrivarvrå, och fint att du satt in en tulpan där, blommor piggar alltid upp.
Ha en fin vecka, vännen!
Kramar Eva

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Nei jeg har ikke lest noen bøker av henne , ennå. Lesestolen din ser koselig ut ! Fin ny uke til deg ! Klem

Rosor och ruiner sa...

;) det där med skarven nedåt på sockerkringlorna var bara nåt jag själv kom på, tänkte att de där snuttarna annars skulle resa sig, tja vad vet jag ?


ps/ jag håller alla tummar och tår jag har!! ;) Skulle önska att jag också kunde göra nåt liknande!

Kram!

Charlotta sa...

Linda Olsson blir bättre och bättre för varje bok tycker jag. I skymningen sjunger koltrasten är min favorit hittills. Eller så är det bara så det känns för att det inte var så länge sedan jag läste den.

Steekjes en Stygn sa...

Så fint med boktips. Jag läser/lyssnar mina svenska böcker med Storyrell och hon finns där. Har inte läst henne än. Här känns det vår. Så skönt.
Ha en fin vecka.
Kram
Anje

Vitt hus med svarta knutar sa...

Tack för boktipset! Jag har inte läst något av Linda Olsson så nu är det väl dags. Idag skickade jag några boktips till en kollega och själv stod jag i Pocketshop för att hitta en ny bok att läsa. Tänk om jag läst ditt inlägg innan.
Kram,
Regina

G:a Affären sa...

Tack för tipset, lägger hennes namn på minnet och till kommande läsning.
Tänk, jag hade missat att ansluta mig som följare på din blogg! Efter så lång tid tillsammans...!
Men nu är det ordnat.
Äntligen har kylan släppt men det behöver inte regna, som det gjorde här idag!
Snart februari och vi går mot den bästa tiden - våren!

Kramar /Cia

annika sa...

Jag gillar också Linda Olssons böcker. Tyvärr läser jag alldeles för lite nuförtiden men snart är det lite ledigt och då kan en bok få följa med på resan.

Kram
annika

Huset bakom lindarna sa...

Nu vill jag sjunga dig milda sånger ligger i min nattduksbordslåda för andra gången. Det är en bok som jag gärna läser en andra gång. Tyvärr blir inte det där med bokläsning prioriterad nuförtiden. Hennes andra böcker väntar på att bli lästa av mej. Men det där med att läsa hör nog ihop med hur jag mår.
Jag hoppas allt blir bättre framöver!
Kramar från Finas mammis

Från Glam till Damm sa...

Hon skriver så vackert Linda Olsson...Jag älskar boken Nu vill jag sjunga dig vackra sånger, det är en bok man kan läsa flera gånger.

Ha en fin dag!

Kram, Anneli

MårsArt sa...

Tack för boktipset! Titeln är lovande. Ska kolla upp hennes böcker. Ja, nu är vi närmare våren, men jag försöker att vara i den årstid som är. Gilla läget, liksom...men är ju höstmänniska.
Kram
Agneta

A House With A View sa...

Tack för tipset!! Jag har en uppsats att skriva denna termin men till sommaren är jag äntligen färdig med min utbildning och då hoppas jag få lite tid över till att läsa :)

Vilken jättefin blogghörna du har hemma hos dig, såg bilder i inlägget nedan. Charmiga ting, riktigt ombonat och hemtrevligt!

Många kramar aka