10 januari 2016

Äntligen mer snö!


På vintern ska det vara snö och minusgrader. Och äntligen har vi fått mer än de 3 futtiga cm vi haft tidigare. Sen i morse när jag tog bilden har det fallit 10 cm till. Jag står i Läroverksparken och fotar mitt hus. Högst upp där på gaveln bor jag. Just nu far plogbilarna runt här i stan och väsnas. Det är precis som det ska vara på vintern.


Måste visa min påsk/novemberkaktus som fortfarande blommar. Ända sen mitten av november har den oavbrutet fått nya knoppar och blommor. När den blommade som mest var hela kaktusen översållad av ljusrosa blommor. Det konstigaste är att när den blommat tidigare har den varit vit. Och blommat betydligt mer sparsamt. Den kanske trivs bra här i mitt ljusa fönster på tredje våningen? Hursomhelst är det en tacksam växt. Om ni undrar vad det är för en mörk arm som sträcker sig över bilden så är det bara en yster Aloe. Också det en tacksam krukväxt... fast utan blommor.

Ha en fortsatt fin söndagskväll och en ny bra vecka.

14 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Hej! Ja, nu har vi snö, och det är fint det! De har hotat med plusgrader här, men än är det ännu minus, men inte så många. Det kunde ju gärna få hålla i sig nu i januari och februari i alla fall, sen kan det gärna få försvinna...;)

Vilken fin novemberkaktus, eller skall man säga januarikaktus nu kanske ;) Härlig färg, lustigt att den ändrat färg.

Hoppas du får en fin vecka!

lisashus sa...

Ja, visst ska det vara vinter när det är vinter. Här har också kommit snö, jag tror det är tredje dygnet nu, som det snöat oavbrutet, mer och mindre.
Hoppas bara att den får ligga kvar!
Så fint du bor, med en park utanför och lite rymd. Härligt att det finns gröna (men vita nu, förstås) att promenera på i närheten.

Tänk, att din kaktus blommar ännu! Jag har en exakt likadan, och den har haft mängder av blommor i november, men för några dagar sen såg jag ytterligare tre knoppar, som också slagit ut i dagarna! En fantastisk blomma, och jag gör ingenting med den, men jag vet att den gillar att vara ute på sommaren, och liksom stå lite undanskymd. Vilken glädje det är med blommande krukväxter den här årstiden!
Ha en fin start på veckan imorron!
Kramar
Lisa

Ezter sa...

Vi hade ca 15 cm snö, igår lite plusgrader. Sen inatt har det snöat mer, men är plus än... Blir sådär kul att köra till jobbet nu...

Unknown sa...

Vilka söta, små blommor!! Och ja, visst är det härligt att vintern äntligen kommit på r!!

Kram Therese

Merja sa...

Håller med att det ska vara snö och minus på vintern. Här har vi fått ganska mycket nu och jag går och hoppas på fina skidspår. En gång har vi åkt på golfbanan:)
Fin med pärlhönsfjädrarna!
Ha det gott!

House and Garden by Bia sa...

tycker också det ska vara snö och minus grader på vintern, vi har fått hyfsat med snö här och det snöar just nu också ;))...såg att i slutet av månaden skulle vi få omkring plus 5 grader...såå tråkigt!
Så fin november kaktus ;)
Kram kram

Jord under naglarna sa...

Jag visst är det härligt med vinter! Gruvar mig lite för bilkörningen till coh från jobbet bara. Tyvärr går det inga bussar som passar.

Så fin den är din uthålliga novemberkaktus!

Vardag och flärd sa...

Så gott att du fått vinter som du vill och inte bara kyla! Vi hade så fin vinter här några dagar och lagom kallt men nu har det töat i två dagar så det är så slaskigt. Och nu ska det bli kallt på detta, det blir ishalka. Men så är vädret hos oss, upp och ner.
Novemberkaktus är tacksam och fin, jag brukar hänga ut mina i äppelträdet på sommaren så har de fina knoppar när jag tar in dem till hösten.
Ha det fint, vännen!
Kramar Eva

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Hehhee du er gæern , tenkte jeg , om ordene dine , endelig mer snø ! Det er jo sant da , det hører med til vinteren det der . Jeg har lunge innflamasjon og ligger inne å ser ut , og jeg gleder meg til jeg orker å gå ut igjen , når jeg blir frisk. Min kaktus står også med blomster ennå , de er fine ! Fin dag til deg ! Klem

Eleonora sa...

Ja där känner jag igen mig. Fint att ni fått litet mer snö. Något som min svärdotter gillar, eftersom hon arbetar på Romme.

Lilla Guldlock har blivit så stor och dansar sig numera fram genom livet - i discotakt förståss!

Hoppas du har det gott och att saknaden efter lilla Maja blivit överkomlig för dig. Ditt hem är ju gjort för att ha en liten kisse i. Så fint som du gjort med nätet på balkongen och det fantastiska klätterträdet - kanske kommer det till användning igen?

Har varit på släktträff och träffat stora/tjocka gubbar, som jag alltså inte sett sedan småbarnsåren!! Hade givetvis inte känt igen någon om vi mötts på gatan i stan´. Roligt var det och en massa minnen från barnaåren hade vi tillsammans.

Ha det gott och kram från
Eleonora

Skaparglädje sa...

Vilken fin färg på din novemberkaktus....Jag har ingen tur med den krukväxten.
Kram!

Steekjes en Stygn sa...

Skulle så gärna se snö här med. Det hör vintern till men vi har inte ens haft minusgrader. Så vacker din kaktus är. Min har inte blommat alls i år. Fattar inte vad jag gör fel.
Njut av allt det vackra.
Anje

Huset bakom lindarna sa...

Ja nu har vi fått vinter med besked och här eldar jag i kakelugnarna för att hålla den råa luften på avstånd. Och kallare ska det bli fram i veckan.
Jag köpte mej en vit novemberkaktus förra året och idag när jag tittade på den såg jag att det kommer nya knoppar och de är åt det rosa hållet!
Nu hoppas jag att vintermånaderna snart ska vara över, allt blir lättare när våren kommer.... Tack för din värmande kommentar hos mej!
Kram/Finas mammis

G:a Affären sa...

Och nu får jag se kaktusen, konstigt det där med blomningen...och att den varit vit! Vackra blommor i alla fall vare sig de är vita eller rosa.
/Cia