18 januari 2016

Vinterpromenad


Äntligen en vinterpromenad jag fullt ut kunde njuta av! Solen sken och det var -10 grader och ingen vind alls. Jag gick som så ofta norrut mot stadsdelen Östanfors. Ån är istäckt utom här där det är alltför strömt.


Längst därborta är det en liten öppen del där änderna samlas. En bit bort ligger Kålgårdsbadet.


Visst ser det kallt och eländigt ut... stackars änder! Och inte hade jag någon mat med heller!


Bland alla gräsänderna fick jag syn på en helvit and. Ser ni den, där i mitten av bilden? Ingen mås som jag trodde först och inte någon albino heller för den hade gul näbb. Vad kan det vara för sort, någon som vet?


Så tog batteriet slut så jag fick bara med ett av alla söta hus som jag är så kär i. Det ligger alldeles vid ån och är så fiiiint!

Hoppas ni också kunnat njuta av er promenad idag. Det gäller att passa på!

18 kommentarer:

Meta sa...

Nog är det kallt allt. Skönt att du kunde ta turen och få se de fina du visar.Lite varmare här idag med -6 grader, blev en liten tur här med. En vit and såg jag i Eksjö för nåt år sedan, de är inte vanliga. Husen vid ån är så fina, när vi bodde där drömde vi om ett sånt hus, men det blev inte så vi flyttade söder ut i stället Så kan det gå ibland.
Ha det fortsatt gått i kylan
kram Meta

Ezter sa...

Så fina bilder! Idag har vi inte haft sol här. Det hade vi i helgen, men jag tog mig ändå inte ut...

Vardag och flärd sa...

Ja, nu har vi haft några vackra vinterdagar med solsken och vindstilla. Och temperaturen har krupit uppåt, det är skönt.
Du visar fina bilder och om du inte hade mat med till änderna var det säkert andra som hade. Den vita anden är okänd för mig, hoppas någon här kan ge dig besked.
Ha en fortsatt fin vecka, vännen!
Kramar Eva

Margareta sa...

Så vackra bilder du fångat på din promenad.Några sjöfåglar har vi inte här.Men idag fick vi hälsa på en älg på vår runda.Han stod i kraftledningsgatan och betade sly.Riktigt nära var det.Skönt att kylan gett vika lite.Vi hade - 18 på morgonen och nu ikväll -3.Men då blir det snö istället.Så nog är det vinter.
Ha en fortsatt bra vintervecka !
Kram Margareta

Steekjes en Stygn sa...

Så vackert det är med snö. Visst tycker man synd om djuren nu när det är så kallt. Som tur är har dem sina fjädrar som gör att dem tål en hel del. Här är det plötslig riktig kallt också. Hela 4 minus. Förstår att du småler lite nu.
Ha det skönt.
Anje

Livet ... på Øvre Holt ! sa...

Var det en Moskusand , kan hende ? Stakkars små i kulden ! Jeg leste i avisen at en Svane hadde fryst fast i isen her , men fikk heldigvis hjelp til å komme løs igjen ! Jeg er bedre , men tør ikke gå tur ute ennå. Tenk i helgen var det minus 30 om natten i Ivarsbyn ! Åff nå holder det med vinter for min del. Koselige bilder fra turen din ! God klem til deg .

Anonym sa...

Ser verkligen härligt ut1 Den vita anden... är det inte helt enkelt en anka? /Siv

lisashus sa...

Vilka härliga vinterbilder, och en vit and dessutom! Nej, jag har ingen aning om vad det kan vara annars.
Ja, idag var det verkligen en toppendag, och jag gjorde också en promenad mellan tvättarna i tvättstugan! Perfekt dag, med både sol och bara -5 grader här! Helt ljuvligt!
Härligt att ni också fått lite varmare, så att man kan vara ute och njuta av vintern när den är som allra bäst.
Vilket fint område och det där huset du - så fint det ser ut!
Hoppas på en lika fin dag imorron!
Kram
Lisa

Erikslundsliv sa...

Kallt men så vackert! Det är just så det ska vara nu på vintern.
Vilken lustig vit liten and, det har jag inte sett förut. Men hu vad de ska frysa, tur att man slipper simma där!
Ha det bra!
Kram, Ann

Maggan sa...

Vilka fina naturbilder jag får vårvinterkänslor när jag ser på dem.Ha de gott/Margareta

Min soltrappa sa...

Ja, när vintern är som vackrast är det underbart med promenader. Själv ska jag strax ta mig ut på promenad genom snökaos. Varma, goa kläder ... å´ kanske lite mat till fåglarna ... Får jag syn på en helvit med gul näbb så dyker nog tanken upp på en anka. Undrar om det finns några badglada denna dag ? :)
Fortsatt fin vecka!
Mia

Lena sa...

Underbart vinterväder! Igår hade vi en sådan där underbar dag, men idag har kylan kommit tillbaka med -20 på morgonen.
Härliga bilder!
Må så gott! / Lena

House and Garden by Bia sa...

Härliga vinterbilder...igår blev det ingen promenad, mamma fyllde år så vi åkte upp till dem på E4 i snöfall och snörök...men det gick bra iaf ;))
Idag är vädret bättre ;)
Kramis bia

Felix sa...

Härliga vinterbilder från en väldigt vacker promenadväg! Tur att man inte är en fågel som måste bada på vintern... Men ett så fint hus vore väl något för dig... ;-)

Själv får jag med gott samvete hålla mig inne i värmen och kurera min förkylning, även om jag hellre skulle ut i vintersolen (åtminstone när jag är inomhus och inte känner den bitande kylan).

Vinterhälsningar
Elisabet

Radka sa...

Lovely pictures, thanks for sharing :-)
The white duck looks like a domestic duck perhaps ?
xx

Snäckskalsdalen. sa...

Det är en vacker stad och trakt du bor i! Och dom där husen vid ån, dom ser helt underbara ut, hoppas batteriet är mer laddat nästa gång, så vi får se fler hus! Det är såna där drömhus med drömläge som man njuter av att titta på!
Agneta kram

MårsArt sa...

Din åpromenad ser så fin ut, och vilka söta hus. Ser ut som om ån är samlingsplats för alla änder i stan...
Här är det riktigt kallt idag för att vara i Halmstad...
Stannar inne och målar.
Kram
Agneta

Jord under naglarna sa...

Igår var jag ledig och hade turen att få ett fantastiskt fint vinterväder! När jag jobbar är det mörkt när jag åker hemifrån och mörkt när jag åker hem så det gäller att njuta till max när tillfälle ges!

Må så gott!